ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Diskusia o národnom dopravcovi ZSSK.
Kocúr
akú nákladnú dopravu presmerovali slovenskí súdruhovia cez Rajku....no keď budeme myslieť že v totalite bol elektrifikovaný prechod RAjka-RUsovce tak možno.....
keď budeme myslieť na dnešných súdruhov tak ich treba hladať v modrom tábore ktorý nastavili poplatok za DC ano bol to Mikloš s Prokopovičom....
Čo sa týka súdruha cukrurára kritizoval nákup nových súprav ,že vraj v dobe krízy je to zbytočný luxus...Nebudeme vypisovať aký katastrofálny je stav mobilných prostriedkov na ZSSK(a ako málo sa ide kupovať) aj vinou niekoho kto nekúpil za 8 rokov okrem pár 840 nič....a teraz tvrdí že ani nie je treba.Dokázal že je len "cukrár"...
a k názoru na medz.vlaky.Nie celkom rozumiem....
Niekto zrušil večerné rýchliky do Bratislavy.Na 130 a aké? Horehronec jazdí,Metropol nahradil Galilea,Avala nahradila Amicus (ešte bývalý Budapest-Brno)...ak sa myslelo podimenzovanie to jest málo miesta na sedenie tak to by som okrem nedele netvrdil....
Problemom AValy a Metropola je meškanie a toto je parketa na jednania o zlepšenie obehu HDV,lepšie preraďovanie kurzov a pod.
akú nákladnú dopravu presmerovali slovenskí súdruhovia cez Rajku....no keď budeme myslieť že v totalite bol elektrifikovaný prechod RAjka-RUsovce tak možno.....
keď budeme myslieť na dnešných súdruhov tak ich treba hladať v modrom tábore ktorý nastavili poplatok za DC ano bol to Mikloš s Prokopovičom....
Čo sa týka súdruha cukrurára kritizoval nákup nových súprav ,že vraj v dobe krízy je to zbytočný luxus...Nebudeme vypisovať aký katastrofálny je stav mobilných prostriedkov na ZSSK(a ako málo sa ide kupovať) aj vinou niekoho kto nekúpil za 8 rokov okrem pár 840 nič....a teraz tvrdí že ani nie je treba.Dokázal že je len "cukrár"...
a k názoru na medz.vlaky.Nie celkom rozumiem....
Niekto zrušil večerné rýchliky do Bratislavy.Na 130 a aké? Horehronec jazdí,Metropol nahradil Galilea,Avala nahradila Amicus (ešte bývalý Budapest-Brno)...ak sa myslelo podimenzovanie to jest málo miesta na sedenie tak to by som okrem nedele netvrdil....
Problemom AValy a Metropola je meškanie a toto je parketa na jednania o zlepšenie obehu HDV,lepšie preraďovanie kurzov a pod.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/383417/
kocur: zaujímavá logika. Oba menované vlaky vychádzajú, resp. prechádzajú MÁV a pritom podľa teba všetky slušné vlaky do Budapešti Slovensko obídu . Samozrejme že je to problém AJ ŽSR/ZSSK, ale tvoje závery sú trocha od veci.
"rychliky = Zr, R, Ex, EC, IC"
"rychliky = Zr, R, Ex, EC, IC"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/383379/
to blooddog
rychliky = Zr, R, Ex, EC, IC
osobaky = zbytok
Pekny pristup, urychlene zbavit sa bars akej zodpovednosti. Kto prevadzkuje osobnu dopravu na tejto trati, nie nahodou ZSSK. Kto povolil tieto vlaky nie nahodou ZSSk. Kto zrusil vecerne rychliky? Je zivotnym zaujmom ZSSK a ZSR aby tato trat nebola obidenena aj v dialkovej osobnej doprave, ked uz slovenski sudruhovia presmerovali nakladnu dopravu na MAV. Zial obidva rychliky Avala a metropol su na zrusenie, kedze zahranicne spolocnosti si vacsinou nemouzu dovolit takuto hanbu
rychliky = Zr, R, Ex, EC, IC
osobaky = zbytok
Pekny pristup, urychlene zbavit sa bars akej zodpovednosti. Kto prevadzkuje osobnu dopravu na tejto trati, nie nahodou ZSSK. Kto povolil tieto vlaky nie nahodou ZSSk. Kto zrusil vecerne rychliky? Je zivotnym zaujmom ZSSK a ZSR aby tato trat nebola obidenena aj v dialkovej osobnej doprave, ked uz slovenski sudruhovia presmerovali nakladnu dopravu na MAV. Zial obidva rychliky Avala a metropol su na zrusenie, kedze zahranicne spolocnosti si vacsinou nemouzu dovolit takuto hanbu
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/383369/
To co predvadzaju slovenske zelecnice
na trati 130 sa schiluje k medzinarodnej hambe.Zahranicni cestujuci na tomto medzinarodnom koridore (najme rychliky Metropol a Avala kde je uroven cestovania na urovni dobytka) si urobia dojem ze slovensko je hnusna diera na europskych zelezniciach. Vsetky slusne vlaky obidu slovensko cez gyor do budapesti. Nejaky slovensky zeleznicny debil zrusil vecerne rychliky do bratislavy a prud cestujucim dal posledny klinec tymto totalne poddimenzovanym mediznarodnym rychlikom.
na trati 130 sa schiluje k medzinarodnej hambe.Zahranicni cestujuci na tomto medzinarodnom koridore (najme rychliky Metropol a Avala kde je uroven cestovania na urovni dobytka) si urobia dojem ze slovensko je hnusna diera na europskych zelezniciach. Vsetky slusne vlaky obidu slovensko cez gyor do budapesti. Nejaky slovensky zeleznicny debil zrusil vecerne rychliky do bratislavy a prud cestujucim dal posledny klinec tymto totalne poddimenzovanym mediznarodnym rychlikom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/383333/
Policajti išli aj dnes v 9419-tke, asi zas len po Dlhé ... zrejme majú svoje dôvody, možno je v tom aj neochota niektorých "promilových" platiť cestovné
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/382487/
Však práve.... pred dvomi týždňami som tak sedel v sobotu v 9402-ke, čakali sme v Dlhom na 9403-ku a tak som si pomyslel ktože by už len teraz ráno v sobotu išiel do Sniny a ono totálne plný vlak, samá mládež... išla aj policajná hliadka, tá v Dlhom prestúpila a vracala sa späť do HE.... no nechám sa prekvapiť....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/382476/
... u vlaku 9415 do Stakčína určite áno, išli všetky 3 vozne plné. Večer keď som išiel z HE 9419-tkou by sa všetci pomestili aj do 810+011. Som zvedavý hlavne zajtra ráno na 9402-ku, dúfam že nepocestujú pripité indivídua z rybníkov....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/382469/
Ja som mal dnes príjemnú skúsenosť, posily vlakov na trati HE-Stakčín fungujú tak ako bolo sľúbené, súpravy 810+011 boli posilnené o jednu 011-tku a vlaky ťahané 754-kou boli zložené zo 4x Bdtmee.... cestovalo sa veľmi pohodlne.....
Na stanici v Dlhom n.Cirochou som si všimol vylepený oznam ZSSK že Traťové predplatné lístky už budú viazané na BČK bez zákazníckej aplikácie za necelých 4,98EUR na 5 rokov. Prekvapilo ma, čo tam bolo napísané že majiteľ takejto karty po jej zakúpení získava možnosť využívať napr. aj medzinárodnú zľavu RAILPLUS... tak to sa mi vidí trocha nefér voči tým, ktorí si zaplatili zákaznicku aplikáciu a po skončení jej platnosti v zmysle PP dohodnuté zľavy v medzinárodnej preprave využívať nesmú.... už nehovorím o tom, že zakúpenie samostatnej zľavy RAILPLUS podľa TCV pre dospelú osobu stojí 25,- EUR na jeden rok.
.... no a ešte by nebolo zle, keď už má niekto zaplatenú zák.aplikáciu na BČK keby mu tie traťové lístky ZSSK ponúkla aspoň s 10%-tnou zľavou oproti ostatným.... je rozdiel keď dá niekto 5,- EUR na 5 rokov a keď dá niekto 34,- EUR na rok.... aj v Čechách majú majitelia In-Karty so zákazníckou aplikáciou zľavu 25% z traťových lístkov tak prečo by podobný prístup nemohol byť aj na Slovensku ....
... na záver úmysel nie zlý, ale zase je to celé nejaké nedomyslené a nedotiahnuté .....
Na stanici v Dlhom n.Cirochou som si všimol vylepený oznam ZSSK že Traťové predplatné lístky už budú viazané na BČK bez zákazníckej aplikácie za necelých 4,98EUR na 5 rokov. Prekvapilo ma, čo tam bolo napísané že majiteľ takejto karty po jej zakúpení získava možnosť využívať napr. aj medzinárodnú zľavu RAILPLUS... tak to sa mi vidí trocha nefér voči tým, ktorí si zaplatili zákaznicku aplikáciu a po skončení jej platnosti v zmysle PP dohodnuté zľavy v medzinárodnej preprave využívať nesmú.... už nehovorím o tom, že zakúpenie samostatnej zľavy RAILPLUS podľa TCV pre dospelú osobu stojí 25,- EUR na jeden rok.
.... no a ešte by nebolo zle, keď už má niekto zaplatenú zák.aplikáciu na BČK keby mu tie traťové lístky ZSSK ponúkla aspoň s 10%-tnou zľavou oproti ostatným.... je rozdiel keď dá niekto 5,- EUR na 5 rokov a keď dá niekto 34,- EUR na rok.... aj v Čechách majú majitelia In-Karty so zákazníckou aplikáciou zľavu 25% z traťových lístkov tak prečo by podobný prístup nemohol byť aj na Slovensku ....
... na záver úmysel nie zlý, ale zase je to celé nejaké nedomyslené a nedotiahnuté .....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/382447/
Dnes sa opat predviedla ZSSK s tym, ako nevie zvladnut situaciu spojenu s NAD pocas vyluky Zvolen-Vlkanová. Cestoval som R831, po vystupeni stali pred staničnou budovou vo Zvolene az 2 Karosy, v ktorych uz sedeli cestujuci (aj z osobaku do BR). V momente sa za mnou vyvalilo okolo 150 cestujucich, medzi nimi aj fesťáci niekam na Žilinu z 831ky, tak v tom momente nastala zaujimava situacia a kazdy len cakal, co sa asi bude diat. Ked sa napchali tieto dve Karosy, prisla 3. ano presne tak, "az" tretia ktorej zas pre zmenu nesli otvorit zadne dvere(chvala Bohu ze cestou po Vlkanovu nik zo zadu nevystupoval). Napokon sa nam podarilo do tychto autobusov natesnat, ja som stal na schodikoch pri soferovi s dalsimi 7mimi ludmi a neviem kolkymi karimatkami. cestou vo Zvolene v meste sme nezobrali uz asi 30 cestujucich, na Sliači asi 20...aspon ze sa dodatocen dojednali dalsie 2 busy na odvezenie aj tychto cestujucich...dodam, ze skrz taketo zmetkovanie sme meskali 32 minut...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/382409/
K moujmu prispevku k trati 130 ma doviedli totalne nevhodne podmienky na vecernu dopravu z NZ do BA a poslednou kvapkou bol posledny zazitok.
pondelok 17.8.2009 N. Zamky, vlak metropol, jeden z najhorsich dopravnych zazitkov v tomto slovenskom bazmekistane. Meskanie 50 min (pozn. pravidelne) cela cesta na zachode, 3 vagony totalne nadrbane cestujucimi z celeho sveta, podmienky ako v bangladezi. To co opisujem nie je mimoriadna udalost ale systemove zlyhanie ZSSK, ktora schavila nespolahlive spoje s pravidelnym meskanim, s totalne nedostacnou kapacitou ( avala - vlak balkansko-ceskeho typu s kapacitou 2,5 vozna II triedy a metropol s kapacitou 3 voznov II triedy) .
Riesenia:
optimalne - zavedie slovenskeho IC na trati Praha-Bp, ktore by garantovalo kvalitu, kedze nestastne vlaky Avala a Metropol to nedokazu. Ak sa ZSSK bude alibisticky vyhovarat na MAV, CD, DB, tak to dopadne ako s nakladnou dopravou a hlavne medzinarodne tahy pojdu len cez MAV trate.
ciastatocne riesenie - vecerny rychlik do BA by odbremenil Metropol od vnutrostatnej prepravy.
poznamky k Zamcanovi
- ak si nevsimol tak uz je na ministerstve 3 roky iny srandovny minister, takze co mu branilo zmenit poplatky aby nakladna doprava neobchadzala slovensko.
- nakup novej techniky nezachrani zeleznicnu dopravu na slovensku, ked tu nebudu spolocnosti, ktore ju budu schopne zmysluplne vyuzit. Ak sa naplni tento ambiciozny plan obnovy a ZSSK bude fungovat tak ako doteraz, takto nebude ziadna vyhra pre vacsinu cestujucich.