Vlaky vyšších kategórií
Vaše postrehy, návhry, vylepšenia, pripomienky, príhody... :)
Podradené diskusné témy
jeffer nemyslim si, ze studenti z vychodu zas pojdu masovejsie na intecitycku do Presova, ale myslim si, ze na rychlu prepravu medzi PO - ZA, resp. PO - BA si kazdy priplati minimalne o 50 korun viac. Nechcem sa s tebou hasterit, ale proste ja uz v zivote nechcem ist sarisanom, lebo chodia tak smradlave oddelenia, potrhane sedacky a rozpadavajuci sa vagon. Napriklad, preco nejdem polanou? V PO mozem byt o hodinu skor a mozem stihnut viac veci. Preco nechodim gemeranom? Lebo ide strasne pomaly a pred hodinou som uz mohol umyvat graty doma V tom je ten pes zakopany, ze cestujuci si priplati za dva v jednom, teda rychlost + kvalita. Ver mi, ak by sa to dalo na skusobnu prevadzku, tak to zoznie svoje jahody. Ak nie, tak kde je chyba? Na 188 pod PO-KY sa nema kde vyhnut? Take ze DnV, KnC atd...? A ked sme uz pri tom, tak do obisoviec mohli vlozit druhu kolaj, nejsom si isty ci tam nahodou je... ale na jakej stanici su dve kolaje a obidve maju napojku na prvu a koncia sa rozrazadlom? Tak tam zvacsa stoja vlaky plne strku, ale tie mozu cakat aj v DnV kde maju viac kolaji... takisto troska dalej zajdem, kapusany su tiez dost velka stanica a? Chodia tam sedliacke vlaky a obcas cementove vlaky. A teraz stanica Presov... co je tam zle? Nemaju sa HDV kam odstavit alebo kde sa maju vozne odstavit? Viem ze ta prva odstavna k policii je nesposobila, ale je ich tak kvadrilion :D (trebalo by to vyregulovat aj tam v oblasti depa na dajake stojanky + nejaka hala). Nevidim ziaden problem. A este si spominal, ze nemas peniaze... ako vysokoskolaci dostavaju stipendia a ked si sirota, tak prepac
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79847/
E499.3056 hovorim ako bezny a relat. chudobny student z kosic, ktory obcas potrebuje ist trasu ke-pha (alebo spat). ked si mam vybrat, najpohodlnejsie je nechat sa otcom odviezt autom do Ba (za ~4h skoro bez zavislosti na intenzite dopravy... o jeho style jazdy sa radsej nebavim ;) vzhladom na to, ze to jazdi (skoro) kazdy tyzden tam aj spat. a z blavy EC (casovo hungarka). viac-menej chodim priamym vlakom len pre to, ze mam rad zeleznicu (a ze do busu mi nevezmu bike ked ho nahodou prevazam - ale BDs ma aj tak len sucasna Cassovia a Excelzior, ale byt 3.17 rano v prahe je celkom na dve veci - dufam, ze aspon toto sa v novom grafikone zmeni a prida sa BDs(hmee) aj do zvysnych nocnych rychlikov)
zo slovenskych voznov si ako "osoba znala" (nebrat vazne) vyberam zasadne Bmee - Bpeer/Bpee su na udusenie sa, klima nestaci vetrat (obvzlast Bpee ked je plno).
do presova som tiez uz "par" krat vlakom siel, o 180 radsej nehovoriac.
ad nevyserie: mno neviem, ale pre nezanedbatelne percento to bude zdrazenie minimalne o povinnu miestenku v IC.
moj nazor je, ze o tebou spominane vlaky nie je zaujem skor preto, ze vacsina ludi uz jazdi (I/H)GK a vzhladom na zvyk to nebude menit preto, ze im do PO natiahnes este drahsie IC! (aj ked trebars zrychli oproti R o 15-30 minut)
zo slovenskych voznov si ako "osoba znala" (nebrat vazne) vyberam zasadne Bmee - Bpeer/Bpee su na udusenie sa, klima nestaci vetrat (obvzlast Bpee ked je plno).
do presova som tiez uz "par" krat vlakom siel, o 180 radsej nehovoriac.
ad nevyserie: mno neviem, ale pre nezanedbatelne percento to bude zdrazenie minimalne o povinnu miestenku v IC.
moj nazor je, ze o tebou spominane vlaky nie je zaujem skor preto, ze vacsina ludi uz jazdi (I/H)GK a vzhladom na zvyk to nebude menit preto, ze im do PO natiahnes este drahsie IC! (aj ked trebars zrychli oproti R o 15-30 minut)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79835/
Nerád by som, aby som vyzeral ako rasista, ale podelím sa s vami o zážitok zo štvrtka, keď v IC Tatran cestovala skupina cigánov.
Bolo ich tak 6 - 8, nerátal som presne. Po nastúpení do vlaku som sa išiel odľahčiť ... smrad, nespláchnuté ... tak som stlačil to zelené tlačítko, nech to zmizne. Za krátky čas sa okolo potáca súdruh čierny - šklbe dvrami, myká, ťahá nasilu, kdežeby si prečítal niečo na dverách nalepené ... čítanie mu zrejme robí ťažkosti, možno ešte väčšie ťažkosti robí chápanie. Po chvíli vylezie, neprejdú dve minúty a do malej kabínky na čelnom predstavku sa tacká ďalší tmavý spoluobčan. Jeho činy navlas rovnaké ako u súkmeňovca. Počas krátkeho úseku do Žiliny sa tam vystriedali všetci aspoň raz ... od Žiliny ďalej sa to opakuje. Lenže ešte som netušil, že sa neodpromenádovali všecti - vydal sa tam súdruh čierny v červenom ( prepotenom, smradľavom a ufúľanom ) tričku. Myká dverami, šklbe kým sa samy neotvoria ... potom sa ich snaží zavrieť, podobne ako stádo jeho súkmeňovcov ... na prednom predstavku nechápavo hľadí, evidentne si nevie poradiť, tak tam stojí ako osol a premýšľa, že to pustí dverami von. Lenže - debilné Bheer - nevie otvoriť dvere, pretože sú pneumaticky blokované. Tí gadžovia buzerantskí, také novoty zavádzajú, že ani dvere na vlaku človek ( rozumej ROMALE ) nemôže slobodne otvoriť kedy sa mu zachce. Už som si myslel, že to vypustí v predstavku. No tuším sa tak nestalo, pretože sa vracia nedzi svojich, obchytávajúc svojimi paprčami všetky sedadlá. Po krátkej chvíli sa zdvihne opovážlivý gadžo a ide si odľahčiť. Jak vlezie do "kadibúdky", náš červenotričkový pán čierny ho nasleduje a pozorne sleduje čo a ako sa má urobiť. Keď gadžo opustí sociálne zariadenie a zavrie za sebou dvere, nastáva problém ( inak nemusím hovoriť, že gadžo sa z kadibúdky vracia so zhnuseným ksichtom ) - súdruh červenotričkový si nevie poradiť s dverami. Asi sa zle pozeral. Tak sa postaví do chodbičky a strúha zvedavé pohľady na miesta okupované svojimi spoločníkmi a očami hľadá pomoc. Keď nikto z nich nejde, pokúsi sa znova a čuduj sa svete - dvere sa otvorili. Lenže asi ich nevedel zatvoriť, pretože sa nerozsvietila lamička signalizujúca obsadenosť WC. Konečne odľahčený súdruh červenosmradľavoufúľanotričkový spoluobčan čiernej pleti sa stade vykotúľa a tacká sa s blaženým pohľadom na miesto. Nuž ale čo, telo si niekedy nedá rozkázať a aj keď sa všetci najmenej zo dva razy vystriedali, promenádujú ďalej a sústavne obsadzujú tzv. "hygienické zariadenie", kde sa zrejme už o hygiene nedá uvažovať. Pobrala sa tam aj staršia pani ... nemala moc na výber. Keď sa poloomdletá vrátila, dosť dlho rozdýchavala zážitok z ten malej kabínky. Neviem, neviem, či jej manžel nekúpil od čašníka dávku borovičky, aby ju vydezinfikoval ... ale viem, že pani na dosť dlhú dobu zmĺkla a nebola schopná reči.
Po tomto netuším, či sa ešte niekedy rozhodnem cestovať vlakom v IC ... asi predsalen radšej použijem auto ...
Bolo ich tak 6 - 8, nerátal som presne. Po nastúpení do vlaku som sa išiel odľahčiť ... smrad, nespláchnuté ... tak som stlačil to zelené tlačítko, nech to zmizne. Za krátky čas sa okolo potáca súdruh čierny - šklbe dvrami, myká, ťahá nasilu, kdežeby si prečítal niečo na dverách nalepené ... čítanie mu zrejme robí ťažkosti, možno ešte väčšie ťažkosti robí chápanie. Po chvíli vylezie, neprejdú dve minúty a do malej kabínky na čelnom predstavku sa tacká ďalší tmavý spoluobčan. Jeho činy navlas rovnaké ako u súkmeňovca. Počas krátkeho úseku do Žiliny sa tam vystriedali všetci aspoň raz ... od Žiliny ďalej sa to opakuje. Lenže ešte som netušil, že sa neodpromenádovali všecti - vydal sa tam súdruh čierny v červenom ( prepotenom, smradľavom a ufúľanom ) tričku. Myká dverami, šklbe kým sa samy neotvoria ... potom sa ich snaží zavrieť, podobne ako stádo jeho súkmeňovcov ... na prednom predstavku nechápavo hľadí, evidentne si nevie poradiť, tak tam stojí ako osol a premýšľa, že to pustí dverami von. Lenže - debilné Bheer - nevie otvoriť dvere, pretože sú pneumaticky blokované. Tí gadžovia buzerantskí, také novoty zavádzajú, že ani dvere na vlaku človek ( rozumej ROMALE ) nemôže slobodne otvoriť kedy sa mu zachce. Už som si myslel, že to vypustí v predstavku. No tuším sa tak nestalo, pretože sa vracia nedzi svojich, obchytávajúc svojimi paprčami všetky sedadlá. Po krátkej chvíli sa zdvihne opovážlivý gadžo a ide si odľahčiť. Jak vlezie do "kadibúdky", náš červenotričkový pán čierny ho nasleduje a pozorne sleduje čo a ako sa má urobiť. Keď gadžo opustí sociálne zariadenie a zavrie za sebou dvere, nastáva problém ( inak nemusím hovoriť, že gadžo sa z kadibúdky vracia so zhnuseným ksichtom ) - súdruh červenotričkový si nevie poradiť s dverami. Asi sa zle pozeral. Tak sa postaví do chodbičky a strúha zvedavé pohľady na miesta okupované svojimi spoločníkmi a očami hľadá pomoc. Keď nikto z nich nejde, pokúsi sa znova a čuduj sa svete - dvere sa otvorili. Lenže asi ich nevedel zatvoriť, pretože sa nerozsvietila lamička signalizujúca obsadenosť WC. Konečne odľahčený súdruh červenosmradľavoufúľanotričkový spoluobčan čiernej pleti sa stade vykotúľa a tacká sa s blaženým pohľadom na miesto. Nuž ale čo, telo si niekedy nedá rozkázať a aj keď sa všetci najmenej zo dva razy vystriedali, promenádujú ďalej a sústavne obsadzujú tzv. "hygienické zariadenie", kde sa zrejme už o hygiene nedá uvažovať. Pobrala sa tam aj staršia pani ... nemala moc na výber. Keď sa poloomdletá vrátila, dosť dlho rozdýchavala zážitok z ten malej kabínky. Neviem, neviem, či jej manžel nekúpil od čašníka dávku borovičky, aby ju vydezinfikoval ... ale viem, že pani na dosť dlhú dobu zmĺkla a nebola schopná reči.
Po tomto netuším, či sa ešte niekedy rozhodnem cestovať vlakom v IC ... asi predsalen radšej použijem auto ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79833/
Hrdzave a potrhane B-ecka su celkovym problemom vikendovych vlakov, okrem Sarisana sa to tyka napr. aj Chopku.
Poľana by pokojne mohla prísť aj o 20 minút skôr (časová rezerva je v ZV, kde stojí cca 40 minút, ale aj na trati ZV - KE, kde by Poľanka pokojne mohla ísť o cca 10 minút rýchlejšie).
V návrhu 2007 zostáva všetko po starom (príchod do PO 7.37 oproti aktuálnemu 7.39).
Poľana by pokojne mohla prísť aj o 20 minút skôr (časová rezerva je v ZV, kde stojí cca 40 minút, ale aj na trati ZV - KE, kde by Poľanka pokojne mohla ísť o cca 10 minút rýchlejšie).
V návrhu 2007 zostáva všetko po starom (príchod do PO 7.37 oproti aktuálnemu 7.39).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79830/
ad E499.3056,
Gemeran nie je v relacii BA - Po vytazeny podla mna preto, lebo ide velmi dlho (vyse 7 hodin), pri Polane je to este viac, ale to neprekaza, lebo ide v noci. Polana 800 bola v relacii KE - ZV celkovo menej vytazovana, tymto vlakom cestuje najviac ludi medzi Suranmi a BA (ranna cesta do prace). V navrhu GVD 2007 Polana aj Gemeran zostavaju na trase PO - ZV - BA, takze asi zmysel maju - najma vzhladom na pohodlne nocne spojenie bez prestupov.
Napr. taky Gemeran berie aj studentov z juzneho stredneho Slovenska do PO.
Celkovo si myslim, ze Gemeran a Polana do PO maju zmysel, aj ked je to s malym otaznikom.
A este: na Gemeranovi, Polane a Sarisanovi v ziadnom pripade nejazdia vozne Bh ci Bdt. Treba sa pozriet sem: http://www.vlaky.net/servis/radenia.asp?lang=1&page=2&gvd=2
Gemeran nie je v relacii BA - Po vytazeny podla mna preto, lebo ide velmi dlho (vyse 7 hodin), pri Polane je to este viac, ale to neprekaza, lebo ide v noci. Polana 800 bola v relacii KE - ZV celkovo menej vytazovana, tymto vlakom cestuje najviac ludi medzi Suranmi a BA (ranna cesta do prace). V navrhu GVD 2007 Polana aj Gemeran zostavaju na trase PO - ZV - BA, takze asi zmysel maju - najma vzhladom na pohodlne nocne spojenie bez prestupov.
Napr. taky Gemeran berie aj studentov z juzneho stredneho Slovenska do PO.
Celkovo si myslim, ze Gemeran a Polana do PO maju zmysel, aj ked je to s malym otaznikom.
A este: na Gemeranovi, Polane a Sarisanovi v ziadnom pripade nejazdia vozne Bh ci Bdt. Treba sa pozriet sem: http://www.vlaky.net/servis/radenia.asp?lang=1&page=2&gvd=2
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79806/
ad jeffer
ze by bol ten priplatok na IC taky katastroficky? No pravdou je, ze teraz je to s tymi jazdnymi dobami hlavne v useku Trnava-Piestany neprakticke. No strganat sa radsej autom cez cele Slovensko, preplietat sa medzi kamionmi a Aviami, len aby som nemusel platit tych 80 ci 20 Sk za miestenku sa mi zda trosku pritiahnute za vlasy...
ze by bol ten priplatok na IC taky katastroficky? No pravdou je, ze teraz je to s tymi jazdnymi dobami hlavne v useku Trnava-Piestany neprakticke. No strganat sa radsej autom cez cele Slovensko, preplietat sa medzi kamionmi a Aviami, len aby som nemusel platit tych 80 ci 20 Sk za miestenku sa mi zda trosku pritiahnute za vlasy...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79791/
jeffer, z akeho kuta slovenska pochadzas? Hovoris to, ako keby si bol multimilionarny bratislavcan, ktory len sedi a buzeruje. Po prve, ziaden cestujuci sa mi nevyserie. Preco neni vytazeny taky Sarisan alebo Gemeran ci polana? Ludia nechcu ist v hrdzavejucich Bh alebo Bdtckach, radsej pojdu IC do Kysaku a potom prestupia. Preco ludia nechodia polanou? Lebo ide cez cele slovensko a ked prestupia v kysaku tak su v PO o hodinu skor... vidis, mas blbe argumenty. Keby si tu trat aspon poznal niekedy nou "cestoval"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79782/
e499.3056 lebo ja ako bezny cestujuci (BEZ REZIJKY) sa ti na IC vy... koli priplatku a pojdem radsej autom (busom). ke-ba si ziada skratenie rychlikoveho taktu na 1,5 hodiny. ked IC/EC tak jedine koli sprostym pripojom v ziline z odry do ke ak nestiham vsacan/povazan (a to sa na priplatok vys... vzhladom na medzinarodny listok), alebo kosican (zas medzinarodny listok).
celkom ma srdi v tom navrhu co tu bol zrusenie jedneho nocneho na prahu - excelzior v sucasnej polohe mal zmysel minimalne na useku ke-ostrava, dalej uz stoji v dost nanicovate doby a frekvencia ke-zapadne cechy je asi slaba (ale sam som napriklad nim isiel ke-most)
PO a priame IC - jedno denne IMO nema zmysel, viac denne sa z PO neuzivi (aj koli ubohej trati PO-kysak, o 180 radsej nehovorim).
celkom ma srdi v tom navrhu co tu bol zrusenie jedneho nocneho na prahu - excelzior v sucasnej polohe mal zmysel minimalne na useku ke-ostrava, dalej uz stoji v dost nanicovate doby a frekvencia ke-zapadne cechy je asi slaba (ale sam som napriklad nim isiel ke-most)
PO a priame IC - jedno denne IMO nema zmysel, viac denne sa z PO neuzivi (aj koli ubohej trati PO-kysak, o 180 radsej nehovorim).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79781/
a inak si nevymyslel nic svatoborne len si premenoval R Sarisan na IC Sarisan a R 600 Vah na IC.. gratulujem...
premenujte si rovno vsetky R na IC (ved na trati Pha - OVa aj tak stali Iccka pri kazdej vrbe)a IC Wien - Ke na EC a budete mat klud na dusi a tesit sa ze v PO je IC .. este dajte EN a Humenne budu mat Euronight .. aaach ako dobre to znie..
novy GVD navrh taktovej dopravy BA - Ke je uuplne skvostny (k pripojom sa nevyjadrujem), zrychlenie sarisana v useku Ba - Za je vyborne tak co este chcete..... IC BA - Bardejov??
premenujte si rovno vsetky R na IC (ved na trati Pha - OVa aj tak stali Iccka pri kazdej vrbe)a IC Wien - Ke na EC a budete mat klud na dusi a tesit sa ze v PO je IC .. este dajte EN a Humenne budu mat Euronight .. aaach ako dobre to znie..
novy GVD navrh taktovej dopravy BA - Ke je uuplne skvostny (k pripojom sa nevyjadrujem), zrychlenie sarisana v useku Ba - Za je vyborne tak co este chcete..... IC BA - Bardejov??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79733/
co tu porovnavas R 600 a IC 508. ... uplny nezmysel...vsetky R BA - KE maju cas 5:50 - 6 hodin , ked nie je vyluka
mas tam napisane pri IC 509 svvs a ide pod 5 hodin a IC 508 ide 6 hodin tiez svvs... ta 509 tka bude nieco na styl vystupujte za jazdy....?
a verim tomu ze v GVD 2007/2008 sa ICcka denneho do PO nedockas...
mas tam napisane pri IC 509 svvs a ide pod 5 hodin a IC 508 ide 6 hodin tiez svvs... ta 509 tka bude nieco na styl vystupujte za jazdy....?
a verim tomu ze v GVD 2007/2008 sa ICcka denneho do PO nedockas...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79732/
Sice trochu stare , ale ja som stvoril taketo cosi:
http://www.rail.sk/arp/slovakia/present/hstsk.htm .
http://www.rail.sk/arp/slovakia/present/hstsk.htm .
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79723/
... ic 508 Z ke DO ba za 6 hodin???? i ked je svvs ale ked obrat k nemu to stiha za 5 hodin a tiez svvs....
IC sarisan....... casovo je to nist moc ked bude zvladat z BA do PO za 5 hodin a menej potom mozme uvazovat, ale ako vtip je to dobre, este mi napis kde by to vsade stalo, pri navyseni casu predpokladam Trnava, Trencin, RK, Strbu, SNV... snad aj Kralovany...
a do nocaku dat jedine oddiely Aeer a Beer.. ziadne velkopriestoraky Apeer, Bpeer...
ten pocet voznov na sarisanovi je jaksy dost chudobny. nestaci ani zdaleka...teraz je to dobre tak ako to je ziaden IC BA PO eeste dlho predlho nepojde
IC sarisan....... casovo je to nist moc ked bude zvladat z BA do PO za 5 hodin a menej potom mozme uvazovat, ale ako vtip je to dobre, este mi napis kde by to vsade stalo, pri navyseni casu predpokladam Trnava, Trencin, RK, Strbu, SNV... snad aj Kralovany...
a do nocaku dat jedine oddiely Aeer a Beer.. ziadne velkopriestoraky Apeer, Bpeer...
ten pocet voznov na sarisanovi je jaksy dost chudobny. nestaci ani zdaleka...teraz je to dobre tak ako to je ziaden IC BA PO eeste dlho predlho nepojde
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79722/
Včera som sa nudil a vymyslel som niečo, tak to dám sem:
IC500 - "Kriváň"
Košice 17.20h
Bratislava 22.20h
IC501 - "Kriváň"
Bratislava 5.50h
Košice 10.52h
IC502 - "Gerlach"
Košice 5.52h
Bratislava 10.46h-11.31h
Wien 13.10h
IC503 - "Gerlach"
Wien 14.52h
Bratislava 16.33h-17.24h
Košice 22.18h
IC504 - "Tatran"
Košice 13.20h
Bratislava 18.25h-18.35h
Wien 20.14h
IC505 - "Tatran"
Wien 8.20h
Bratislava 10.00h-10.10h
Košice 15.07h
IC506 - "Šarišan" pps
Bratislava 15.48h
Prešov 21.20h cca
IC507 - "Šarišan" pvps
Prešov 14.40h
Bratislava 21.07h cca
IC508 - "Váh" svvs
Košice 3.58h
Bratislava 9.57h
IC509 - "Váh" svvs
Bratislava 13.37h
Košice 18.35h
IC510 - "Viedenčan"
Bratislava 5.18h
Wien 7.01h
IC511 - "Viedenčan"
Wien 21.50h
Bratislava 23.28h
IC512 - "Hornád" pshbpe
Budapest 15.00h
Košice 18.10h
IC513 - "Hornád" eppo
Košice 7.55h
Budapest 11.07h
*** vysvetlivky: pps - Premáva Pred Sviatkami, pvps - Premáva Vždy Po Sviatkoch, svvs - Stojí Vo Viacerých Staniciach, pshbpe - Pred Staničnou Halou Budú Pristavené Električky, eppo - Električky Prídu Pred Odchodom
Následky: Zrušenie R600 Váh, nahradenie IC508, zrušenie R1504 a R1505 Šarišan, náhrada IC506 a IC507, na rýchliku 612 a 613 budú zaradené novšie vozne až do košíc (napr. Apeer, Beer) a zmodernizovanie nejakých WLAB alebo nasadenie WLABmee. Zloženie IC506 je ARpeer(605)+BDshmeer(604)+Beer(603)+Bpeer(602)+Bpeer(601) a na IC507 v opačnom radení.
Zatiaľ som nič viac nevydumal
IC500 - "Kriváň"
Košice 17.20h
Bratislava 22.20h
IC501 - "Kriváň"
Bratislava 5.50h
Košice 10.52h
IC502 - "Gerlach"
Košice 5.52h
Bratislava 10.46h-11.31h
Wien 13.10h
IC503 - "Gerlach"
Wien 14.52h
Bratislava 16.33h-17.24h
Košice 22.18h
IC504 - "Tatran"
Košice 13.20h
Bratislava 18.25h-18.35h
Wien 20.14h
IC505 - "Tatran"
Wien 8.20h
Bratislava 10.00h-10.10h
Košice 15.07h
IC506 - "Šarišan" pps
Bratislava 15.48h
Prešov 21.20h cca
IC507 - "Šarišan" pvps
Prešov 14.40h
Bratislava 21.07h cca
IC508 - "Váh" svvs
Košice 3.58h
Bratislava 9.57h
IC509 - "Váh" svvs
Bratislava 13.37h
Košice 18.35h
IC510 - "Viedenčan"
Bratislava 5.18h
Wien 7.01h
IC511 - "Viedenčan"
Wien 21.50h
Bratislava 23.28h
IC512 - "Hornád" pshbpe
Budapest 15.00h
Košice 18.10h
IC513 - "Hornád" eppo
Košice 7.55h
Budapest 11.07h
*** vysvetlivky: pps - Premáva Pred Sviatkami, pvps - Premáva Vždy Po Sviatkoch, svvs - Stojí Vo Viacerých Staniciach, pshbpe - Pred Staničnou Halou Budú Pristavené Električky, eppo - Električky Prídu Pred Odchodom
Následky: Zrušenie R600 Váh, nahradenie IC508, zrušenie R1504 a R1505 Šarišan, náhrada IC506 a IC507, na rýchliku 612 a 613 budú zaradené novšie vozne až do košíc (napr. Apeer, Beer) a zmodernizovanie nejakých WLAB alebo nasadenie WLABmee. Zloženie IC506 je ARpeer(605)+BDshmeer(604)+Beer(603)+Bpeer(602)+Bpeer(601) a na IC507 v opačnom radení.
Zatiaľ som nič viac nevydumal
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/79715/