Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Zaujímavé info, ale nezaradila.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902954/
754757, zvykol som si nedávať priechod ještinosti, ale som alergický na to, ak mi niekto vkladá do úst, čo som nepovedal. Je to nekorektné a ak to netolerujem v osobnom styku, nemienim to prejsť mlčaním ani vo virtuálnom. V máji si napísal: **''Kedy už pochopíte, že vakcína neslúži na to, aby sa človek nenakazil. Zaočkovaný človek môže chorobu kľudne prenášať a nakaziť ostatných. Preto dosť dobre nerozumiem covid pasom.''*** Ja som reagoval na poslednú vetu tohto tvojho príspevku. K skutočnosti, že sa aj očkovaní môžu nakaziť a nákazu ďalej šíriť, som sa vôbec nevyjadroval, pretože som k nej nemal čo dodať. Áno, táto skutočnosti je známa... uvažujem, že odkedy... od februára? Nie, nebol to hoax. Ani vtedy to nebol hoax, na rozdiel od kecov o kvantách mŕtvol v dôsledku očkovania. Prišli s tým vedci z ISR a GBR. Vo vede sa to volá hypotéza. A tá sa verifikovala už DÁVNO! Predpokladám, že známa je aj väčšine mudrlantov na FB. Že sa vakcinovaní nie vždy správajú podľa nej a niekedy sa cítia ako takmer nesmrteľní, sledujem, žiaľ, aj vo svojom okolí asi od apríla. Ale to je úplne iná téma. :P
Späť k našej debate: ty si vtedy reagoval ďalšími tirádami, okrem iného si nezabudol na populárnu Rezolúciu Rady Európy, ktorú si ľubovoľne zakomponoval do svojich úvah, ako je dnes v móde. Budiž. Lenže nezaradil som ťa do žiadnej skupiny, preto, že si písal niečo o **''možných zaočkovaných prenášačoch v súvislosti s covidpasmi,''** ako nám tu teraz chceš tvrdiť. Neviem, do akej skupiny ťa zaradili tí ostatní, ktorých spomínaš a nechce sa mi to hľadať. Ja som konkrétne o tebe napísal, že z môjho subjektívneho pohľadu **''patríš do skupiny, o ktorej som hovoril, keď som vravel, že už sa ani nedivím, ale skôr zabávam, kto všetko má dnes pocit, že robí osvetu a hlása, čo druhým podľa jeho názoru nedochádza alebo zostáva pred nimi ukryté.''** To platí aj naďalej, znova si ma v tom utvrdil, no je to dosť veľký rozdiel oproti tvrdeniu, že som ťa nejako zaškatuľkoval preto, že si písal o zaočkovanýcn prenášačoch. To je len tvoja fabulácia :)
Bol som to ja, kto sa na VN ohradil voči tomu, aby nás ako komunitu rozdeľovalo, či sme očkovaní alebo nie, čo si myslíme o covide, vakcínach, atď. Vždy som prízvukoval, že naše názory sú len názory laikov a mali by sme ich tak brať. A vždy ma štvalo, keď niekto do DISKUSNÉHO fóra na VN neprišiel diskutovať (teda nielen hovoriť, ale aj počúvať a vnímať reakcie), ale iba vehementne presadzovať svoju pravdu. To stále platí a úprimne som bol na seba naštvaný vždy, keď som stratil nadhľad a sám som sa nechal strhnúť. Všetko sa to dá dohľadať, miesto vymýšľania si alternatívnych naratívov. Každému, či očkovanému alebo neočkovanému, prajem len to, aby toto, čo zasvinilo náš verejný priestor (a čiastočne aj fórum VN) čo najskôr prestalo byť témou.
Späť k našej debate: ty si vtedy reagoval ďalšími tirádami, okrem iného si nezabudol na populárnu Rezolúciu Rady Európy, ktorú si ľubovoľne zakomponoval do svojich úvah, ako je dnes v móde. Budiž. Lenže nezaradil som ťa do žiadnej skupiny, preto, že si písal niečo o **''možných zaočkovaných prenášačoch v súvislosti s covidpasmi,''** ako nám tu teraz chceš tvrdiť. Neviem, do akej skupiny ťa zaradili tí ostatní, ktorých spomínaš a nechce sa mi to hľadať. Ja som konkrétne o tebe napísal, že z môjho subjektívneho pohľadu **''patríš do skupiny, o ktorej som hovoril, keď som vravel, že už sa ani nedivím, ale skôr zabávam, kto všetko má dnes pocit, že robí osvetu a hlása, čo druhým podľa jeho názoru nedochádza alebo zostáva pred nimi ukryté.''** To platí aj naďalej, znova si ma v tom utvrdil, no je to dosť veľký rozdiel oproti tvrdeniu, že som ťa nejako zaškatuľkoval preto, že si písal o zaočkovanýcn prenášačoch. To je len tvoja fabulácia :)
Bol som to ja, kto sa na VN ohradil voči tomu, aby nás ako komunitu rozdeľovalo, či sme očkovaní alebo nie, čo si myslíme o covide, vakcínach, atď. Vždy som prízvukoval, že naše názory sú len názory laikov a mali by sme ich tak brať. A vždy ma štvalo, keď niekto do DISKUSNÉHO fóra na VN neprišiel diskutovať (teda nielen hovoriť, ale aj počúvať a vnímať reakcie), ale iba vehementne presadzovať svoju pravdu. To stále platí a úprimne som bol na seba naštvaný vždy, keď som stratil nadhľad a sám som sa nechal strhnúť. Všetko sa to dá dohľadať, miesto vymýšľania si alternatívnych naratívov. Každému, či očkovanému alebo neočkovanému, prajem len to, aby toto, čo zasvinilo náš verejný priestor (a čiastočne aj fórum VN) čo najskôr prestalo byť témou.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902926/
Vo Veľkej Británii pribudlo za utorok 21.691 nových nakazených covidom a 138 obetí
A to sa chvália,že majú vysoké percento zaočkovaných
Španielsko hlásí 20.327 nakazených a 130 obetí,
V Grécku tiež ostatné dni stúpa počet nových nakazených,za včera +3428 a 14 obetí.Grécko v počte obetí predbehlo Slovensko.
Tak sa necháme prekvapiť,ako sa to ďalej bude vyvíjať a či bude potrebná 3.dávka vakcíny
A to sa chvália,že majú vysoké percento zaočkovaných
Španielsko hlásí 20.327 nakazených a 130 obetí,
V Grécku tiež ostatné dni stúpa počet nových nakazených,za včera +3428 a 14 obetí.Grécko v počte obetí predbehlo Slovensko.
Tak sa necháme prekvapiť,ako sa to ďalej bude vyvíjať a či bude potrebná 3.dávka vakcíny
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902823/
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/studie-ockovani-nemelo-na-virovou-naloz-vliv-40367830
Keď som to tu písal v máji, o možných zaočkovaných prenášačoch v súvislosti s covidpasmi, bol som členmi Adi, Clansman, IceFox, SplinterX a neviem kým ešte, označovaný, že patrím do už neviem akej skupiny ľudí. A zrazu je z ''hoaxu'' krutá realita podložená štúdiou. Aha jasné, nová varianta covidu, som zabudol. Aké priezračné.
Keď som to tu písal v máji, o možných zaočkovaných prenášačoch v súvislosti s covidpasmi, bol som členmi Adi, Clansman, IceFox, SplinterX a neviem kým ešte, označovaný, že patrím do už neviem akej skupiny ľudí. A zrazu je z ''hoaxu'' krutá realita podložená štúdiou. Aha jasné, nová varianta covidu, som zabudol. Aké priezračné.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902771/
V Prahé sú už 3 očkovacie miesta,ktoré očkujú dopredu nezaregistrovaných záujemcov.Každé ponúka ale inú vakcínu
Hlavné nádražie -Janssen
OC Chodov -Comirnaty
OC Nový Smíchov - Moderna
Je zaujímavé,že v ČR sa vakcínou Vaxzevria takmer vobec neočkuje,kým na Slovensku to bolo veľmi rozšírené hlavne u mladých.../ výrobca AstraZeneca /
Hlavné nádražie -Janssen
OC Chodov -Comirnaty
OC Nový Smíchov - Moderna
Je zaujímavé,že v ČR sa vakcínou Vaxzevria takmer vobec neočkuje,kým na Slovensku to bolo veľmi rozšírené hlavne u mladých.../ výrobca AstraZeneca /
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902546/
yogi: Kľud. Veď ani Ty sám nedodržuješ to, čo si sľúbil.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902525/
Ad :Clansman čítaj poriadne NIKOHO SOM TU Z DISKUTÉROV som neoznačil čo si písal,je smutné,že tu urážaš cez moje meno PÁN DOKONALÝ mohol by si sa im aspoň OSPRAVEDLNIŤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902524/
A čím som porušil kódex Váše Blahorodie,alebo si myslíš,že žijeme v monarchii totalite či vo vojenskom režime????Tobôž na DF OFF TOPIC,áno zo sprostých,z blbých nápadov a arogancie mojich zamestnancov si robiť srandu budem robiť vždy(poslanci NR SR,je mi jasné,že pri poslednom príjmaní som urobil chybu-JA ICH PLATÍM a je jasné,že všetci dostanú vyhadzov a i trestné oznámenia).Nie som ovca.A áno tyranov mám v paži,ak si platenený treťou osobou/stranou aby si tu robil rozbroje tak si zisk užívaj ja Ti ho nezávidím a doprajem.Nebudem riešiť úbohosť arogancie jedinca na to aby rušil SLOBODU PREJAVU v parlamentnej demokracii,to že si demokraciu mýlia ľudia s aroganciou je Tvoja vec.To,že nie som ovca mi dokonale vyhovuje.A je mi üplne jedno či som 350metrov pod zemou,alebo 3000metrov nad zemou,či 30metrov pod vodou,či keď si dám kávu s pohárikom slivovice na Gerlachu :-)Ak si NEPOCHOPIL TAK ANI NEREAGUJ.ĎAKUJEM. macko Yogi.A pekný deň.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902523/
Nie Yogi, neporušujem tým kódex. Varovanie, čo príde, ak nebudeš rešpektovať kódex a ani pravidlá elementárnej slušnosti, si dostal pred pár mesiacmi. Stále platí. Ak máš výhrady ku kódexu, ktorý dobrovoľne odklikávaš pri každom publikovaní nového výplodu, ktorý dáva význam azda len tebe, alebo mu nerozumieš, vieme to riešiť. Stačí povedať na rovinu.
A tvoje príspevky teda komentovať budem, pokiaľ ich ty budeš (celkom dobrovoľne) pridávať do verejného diskusného fóra, ktorým VN je. Pričom nekomentujem ani tak obsah, lebo to asi ani nemá význam, ale predovšetkým formu, ktorú volíš. Ak s tým máš problém, riešenie je jednoduché. Pričom, tolerovať tu nebudeme - a na tom sme sa zhodli - ani urážky spočívajúce v bezdôvodnom implicitnom označovaní iných diskutérov (EDIT: teda ani adminov a modov) za fašistov, komunistov, či štbákov.
A tvoje príspevky teda komentovať budem, pokiaľ ich ty budeš (celkom dobrovoľne) pridávať do verejného diskusného fóra, ktorým VN je. Pričom nekomentujem ani tak obsah, lebo to asi ani nemá význam, ale predovšetkým formu, ktorú volíš. Ak s tým máš problém, riešenie je jednoduché. Pričom, tolerovať tu nebudeme - a na tom sme sa zhodli - ani urážky spočívajúce v bezdôvodnom implicitnom označovaní iných diskutérov (EDIT: teda ani adminov a modov) za fašistov, komunistov, či štbákov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902522/
Clansi: **Ak neveríš, skúška správnosti: ako sa aj naše kvázi liberálne médiá stavali k Trumpovej administratíve? **
Trampa a jeho administratívu dali dole, jednoducho im nepasoval do karát. Tak spravili antikampaň. Skupina Bilderberg sa pokladá za vládcov sveta. Je to skupina politikov, finančníkov a veľkých firiem. Tí rozhodujú čo a ako a nie nejaké vlády s výrokom ''chceme spraviť''. Tie môžu skákať len pokiaľ im dovolia. Treba si otvoriť oči. A už sa o tejto téme baviť nebudem.
Trampa a jeho administratívu dali dole, jednoducho im nepasoval do karát. Tak spravili antikampaň. Skupina Bilderberg sa pokladá za vládcov sveta. Je to skupina politikov, finančníkov a veľkých firiem. Tí rozhodujú čo a ako a nie nejaké vlády s výrokom ''chceme spraviť''. Tie môžu skákať len pokiaľ im dovolia. Treba si otvoriť oči. A už sa o tejto téme baviť nebudem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902521/
Ad.:Clansman bla bla bla bla....Áno aj zákon o Hospodárskej mobilizácii je HOAX.....No comment.
HOWK.PS: ....pod tzv.kódexy sa schovávali boľševici fašisti komunusti a pod.....a prosím Ťa moje názory nekomentuj.....tiež tým porušuješ kódex či? : -)
HOWK.PS: ....pod tzv.kódexy sa schovávali boľševici fašisti komunusti a pod.....a prosím Ťa moje názory nekomentuj.....tiež tým porušuješ kódex či? : -)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902520/
Nebojte sa, etapa ''všetky médiá sú v rukách cudzákov'' pomaly končí a plynule prechádza do etapy ''všetky médiá sú v rukách domácich miliardárov s politickými ambíciami''. Len sa akosi neviem rozhodnúť, čo z toho je horšie :?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902518/
Allegro, nepýtal som sa na Krásy Slovenska ale na tri konkrétne tituly, ktoré pôsobia na našom mediálnom trhu. Aj oni podsúvajú “americké jastrabie názory”? Sotva… Nejaké videnie sveta ale podsúvajú aj oni.
Obávam sa, že vnímaš realitu príliš čierno-bielo. Ak neveríš, skúška správnosti: ako sa aj naše kvázi liberálne médiá stavali k Trumpovej administratíve? Veď to boli republikáni, pre teba zrejme “americkí jastrabi”. Ako informovali o Trumpovi? Spomeň si… Deliacia línia je nakreslená kdesi inde.
Asi len na Slovensku sme si po roku 1989 a zvlášť 1993 osvojili také svojské vnímanie, že súkromné médium = absolútne nezávislé, nezávislé = absolútne objektívne, objektívne = vždy hľadajúce nejakú absolútnu pravdu. Lenže nič z tých skratiek neplatí a nikdy neplatilo. Pritom práve od toho sa odvíjajú očakávania veľkej časti našej verejnosti.
Ale OK, chcem si trocha oddýchnuť od tuzemských reálií aj od VN a preto v tejto debate nebudem pokračovať. Bez toho, že by som chcel kohokoľvek poučovať, najlepšie, čo môže jednotlivec urobiť, ak masmédium nespĺňa jeho očakávania, je nepozerať, nečítať, nepočúvať, nesledovať a nekupovať. Ale naozaj - a nie tak, ako to chodí u nás, že nikto nepozerá JOJ, nečíta Nový čas, nesleduje Topky, ale zato takmer každý vie, čo sa tam vysiela a píše a rád sa k tomu vyjadrí. Titulov, ktoré by prežili aj bez toho, aby to všetko ľudia konzumovali, je u nás minimum. Alebo potom naopak, ak sa masmédium do očakávaní triafa, treba podporiť. Pretože bez peňazí sa to robiť nedá. Ani dobre, ani zle.
;)
Obávam sa, že vnímaš realitu príliš čierno-bielo. Ak neveríš, skúška správnosti: ako sa aj naše kvázi liberálne médiá stavali k Trumpovej administratíve? Veď to boli republikáni, pre teba zrejme “americkí jastrabi”. Ako informovali o Trumpovi? Spomeň si… Deliacia línia je nakreslená kdesi inde.
Asi len na Slovensku sme si po roku 1989 a zvlášť 1993 osvojili také svojské vnímanie, že súkromné médium = absolútne nezávislé, nezávislé = absolútne objektívne, objektívne = vždy hľadajúce nejakú absolútnu pravdu. Lenže nič z tých skratiek neplatí a nikdy neplatilo. Pritom práve od toho sa odvíjajú očakávania veľkej časti našej verejnosti.
Ale OK, chcem si trocha oddýchnuť od tuzemských reálií aj od VN a preto v tejto debate nebudem pokračovať. Bez toho, že by som chcel kohokoľvek poučovať, najlepšie, čo môže jednotlivec urobiť, ak masmédium nespĺňa jeho očakávania, je nepozerať, nečítať, nepočúvať, nesledovať a nekupovať. Ale naozaj - a nie tak, ako to chodí u nás, že nikto nepozerá JOJ, nečíta Nový čas, nesleduje Topky, ale zato takmer každý vie, čo sa tam vysiela a píše a rád sa k tomu vyjadrí. Titulov, ktoré by prežili aj bez toho, aby to všetko ľudia konzumovali, je u nás minimum. Alebo potom naopak, ak sa masmédium do očakávaní triafa, treba podporiť. Pretože bez peňazí sa to robiť nedá. Ani dobre, ani zle.
;)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902516/