Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Veru mas vo velkom pravdu (desiatky rokov som pracoval pre zahranicne media). Dnes uz vobec nevies, kto preco a na aky podnet pise.
Naviac pozri sa nase media, takmer vsetky vydavatelstva su v cudzich rukach, a snad si niekto mysli, ze ti majitelia maju zaujem presadzovat nazory domacich citatelov?
Vobec nie, ich jediny zaujem je predat co najviac, zvysit sledovanost do nebies a vobec nikoho nezaujima, ci to robia s pravymi alebo falosnymi informaciami.
Staci si spomenut na epizodu Bonda, media nevahaju ani vyprovokovat vojnu ( stalo sa v r 2002), len aby mali o com prinasat aj falosne informacie.
Nikoho dodnes nezaujima, kto je zodpovedny za smrt milionov v umelo vyprovokovanej vojne.
Zijeme v smutnom case medialnych a inych podvodnikov.
Naviac pozri sa nase media, takmer vsetky vydavatelstva su v cudzich rukach, a snad si niekto mysli, ze ti majitelia maju zaujem presadzovat nazory domacich citatelov?
Vobec nie, ich jediny zaujem je predat co najviac, zvysit sledovanost do nebies a vobec nikoho nezaujima, ci to robia s pravymi alebo falosnymi informaciami.
Staci si spomenut na epizodu Bonda, media nevahaju ani vyprovokovat vojnu ( stalo sa v r 2002), len aby mali o com prinasat aj falosne informacie.
Nikoho dodnes nezaujima, kto je zodpovedny za smrt milionov v umelo vyprovokovanej vojne.
Zijeme v smutnom case medialnych a inych podvodnikov.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902513/
Yogi, fajn, že si sa nám vrátil, hoci pred časom si sa dušoval, že končíš a chcel si, aby sme vymazali všetky tvoje príspevky. Len ťa opakovane žiadam, dodržuj kódex diskutéra. A aby si nikto nemyslel, že len drístaš od buka do buka a šíriš hoaxy, skús k tvojim subjektívnym názorom pridať aj nejaké fakty, optimálne zdroje, z ktorých čerpáš. Ja sa už len pousmejem, keď to vidím, ale až ti odpovedia tí, na ktorých si narážal vo svojom predošlom poste, zas tu bude veselo. Ale možno ti už ani oni neodpovedia, ktovie…
:)
Allegro, asi sleduješ nejaké iné médiá ako ja. Alebo nesleduješ žiadne, hoci sa k ním vyjadruješ. Ale dobre, zoberme to z inej strany, takej, ktorá by ti mohla byť známa: Zem a Vek alebo Hlavné správy alebo Slobodný vysielač napríklad, čo sú tiež masmédiá, slúžia “americkým imperialistom”? Nežartuj. Než ucítiš potrebu verejne sa podeliť o názor, skús si v tom urobiť jasno a skús na realitu 21. storočia nepoužívať slovník, ktorý si pochytil niekde v sedemdesiatych rokoch. Toť dobrá rada, bez snahy ironizovať.
;)
Nuž, až po odborníkoch na vakcináciu preberú na VN žezlo odborníci na médiá - to bude “rozkoš”! A raz to dospeje do bodu, ktorý sa mne páčiť nebude, že vlákno OT bude zrušené, lebo ani my na VN, ktorí by sme mali byť +/- na rovnakej vlnovej dĺžke, nevieme kultivovane diskutovať o témach, v ktorých sa nezhodneme, nechceme počúvať jeden druhého a oponenta mnohí hneď považujú za nepriateľa. O to vehementnejšie tu podaktorí musia stoj čo stoj presadzovať svoj (spravidla laický) názor ako jedinú univerzálnu “pravdu”. Čo na tom, že problému často rozumejú jak koza malej násobilke. Covid-19, vakcíny, epidemiológia, imunológia, teraz médiá… vždy sa niečo nájde.
Allegro, asi sleduješ nejaké iné médiá ako ja. Alebo nesleduješ žiadne, hoci sa k ním vyjadruješ. Ale dobre, zoberme to z inej strany, takej, ktorá by ti mohla byť známa: Zem a Vek alebo Hlavné správy alebo Slobodný vysielač napríklad, čo sú tiež masmédiá, slúžia “americkým imperialistom”? Nežartuj. Než ucítiš potrebu verejne sa podeliť o názor, skús si v tom urobiť jasno a skús na realitu 21. storočia nepoužívať slovník, ktorý si pochytil niekde v sedemdesiatych rokoch. Toť dobrá rada, bez snahy ironizovať.
;)
Nuž, až po odborníkoch na vakcináciu preberú na VN žezlo odborníci na médiá - to bude “rozkoš”! A raz to dospeje do bodu, ktorý sa mne páčiť nebude, že vlákno OT bude zrušené, lebo ani my na VN, ktorí by sme mali byť +/- na rovnakej vlnovej dĺžke, nevieme kultivovane diskutovať o témach, v ktorých sa nezhodneme, nechceme počúvať jeden druhého a oponenta mnohí hneď považujú za nepriateľa. O to vehementnejšie tu podaktorí musia stoj čo stoj presadzovať svoj (spravidla laický) názor ako jedinú univerzálnu “pravdu”. Čo na tom, že problému často rozumejú jak koza malej násobilke. Covid-19, vakcíny, epidemiológia, imunológia, teraz médiá… vždy sa niečo nájde.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902511/
- blbe je , ze mas asi pravdu,........... netvrdim ze na 100% (lebo si to neviem overit ani sam pre seba) , ale z toho co na nas lezie z medii je mi uz niekolko rokov jasne, ze si s nas niekto robi ''prdel'' a pokusa sa o ''metrix- ako si tu zijeme v spravodlivej demokracii.''
-nahodim jednu myslienku na zamyslenie (nielen o corone) : ''priatelia uz ste si vsimli, ze media-novinari vobec nepracuju na tom, aby nas vyvazene informovali o tom co sa vo svete naozaj stalo, ale pracuju na tom aby sme si o svete mysleli to co oni chcu.''
-na druhej strane ja respektujem a ludsky chapem aj:
a- tych co sa nechcu dat ockovat, lebo objektivne toto ockovanie je neoverene a aj s vedlajsimi ucinkami.
b- tych co sa dali zaockovat, lebo sa boja choroby, chcu zmiernit pripadnu 3 vlnu a jej nasledky pre vsetkych.
-prosim vas, tolerujme sa a nedajme sa roztriestit-podelit do neakych mediami preddefinovanych-onalepkovanych skupin- sami sebe skodime (v rodinach, zametnaniach,....) a ozajstnym socialnym expertom robime radost ako naplnili heslo: ''rozdeluj a panuj''
-nahodim jednu myslienku na zamyslenie (nielen o corone) : ''priatelia uz ste si vsimli, ze media-novinari vobec nepracuju na tom, aby nas vyvazene informovali o tom co sa vo svete naozaj stalo, ale pracuju na tom aby sme si o svete mysleli to co oni chcu.''
-na druhej strane ja respektujem a ludsky chapem aj:
a- tych co sa nechcu dat ockovat, lebo objektivne toto ockovanie je neoverene a aj s vedlajsimi ucinkami.
b- tych co sa dali zaockovat, lebo sa boja choroby, chcu zmiernit pripadnu 3 vlnu a jej nasledky pre vsetkych.
-prosim vas, tolerujme sa a nedajme sa roztriestit-podelit do neakych mediami preddefinovanych-onalepkovanych skupin- sami sebe skodime (v rodinach, zametnaniach,....) a ozajstnym socialnym expertom robime radost ako naplnili heslo: ''rozdeluj a panuj''
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902508/
Keby nebolo oviec nebolo by vlny,ani prvej druhej či plánovanej tretej. K drístom očkovaní_neočkovaní,o mojom zdravotnom stave nerozhoduje názor laika z ulice,ani nenažratí miliárdari čo vyrobili ''mňamku''bez zodpovednosti,ani psychopatickí či úplatní politici,o mojom zdravotnom stave a liečbe po konzoltúciách s lekármi rozhodujem sám.Neviem kam na to došli laici z ulice,že celá planéta v ľudskej populácii má rovnaký krvný obraz(!),a áno neuznávam drísty tzv.''odborníkov''čo za peniaze daňových poplatníkov cez WHO pašujú pokusné liečivá do krajín tretieho sveta(záhadne okolo nich stúpa počet nezvestných či dokonca mŕtvych)a áno a neuznávam drísty novinárov,ktorí pri priznanom príjme 800_900eur vlastnia 750 000tisícové byty,a pri tom pri prestupoch berú 6mesiacov sociálne dávky so mzdou.Ak Ti nikdy nedošli súvislosti tak si doštuduj a vyhľadaj informácie sám,relevantné TI média nikdy nedajú,alebo nevidíš,že najviac reklám platených majú fatmacutické firmy,alebo vlastnia média tzv.finanční žraloci,ktorým úvery z čias Československa vybavili vplyvní oteckovia a dodnes z tých prvotných miliónových úverov(v Kčs)nesplatili ani cent,a áno tlieskaj novodobým politikom čo bolii aktívnymi členmi ŠtB sú to tí istí ľudia čo rozhodovali do koho strieľať na hraniciach pri pokuse o útek....Jáj zabudol si,áno to je také obvyklé,máš hypoteku dve zamestnania,lebo platíš šialené dane na pravidelne sfetovaných,alkoholom denne naliatych neprispôsobivých,ktorí buďú mať v podstate vyšsí dôchodok ako Ty,hm tak pokojne si drístaj očkovaní_neočkovaní zodpovední_nezodpovední NIE JE TO NÁHODOU NAOPAK?(!)?PS:....chcem Ťa vidieť ,ako sa pozeráš otcovi dvoch maloletých detí do očí,no vieš manželka Ti zomrela preto po očkovaní lebo my sme zodpovední....a veďľajší účinokje smrť.Kľudne Ťa tam odveziem či späť....to neviem....(ak si nepochopil tak nedrístaj).NEREAGUJ MYSLI.HOWK
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902505/
Z tých 4 bodov sú u nás vyriešené 2 body, tretí bod je vyriešený pomaly v každej krajine na západ od nás a hádam čiastočne aj u nás:
- fajčiari platia spotrebné dane z tabakových výrobkov
- konzumenti alkoholu platia spotrebné dane (výnimku má tiché víno či medovina a pod.)
- pri úmyselnom a zjavnom nedodržiavaní nariadeného liečebného režimu poisťovňa má právo vymáhať náklady na liečbu (to keď niekto nemá potrebu robiť niečo s nadváhou či nadmerne pije/ fajčí aj napriek tomu že si to už zaplatil v daniach)
- fajčiari platia spotrebné dane z tabakových výrobkov
- konzumenti alkoholu platia spotrebné dane (výnimku má tiché víno či medovina a pod.)
- pri úmyselnom a zjavnom nedodržiavaní nariadeného liečebného režimu poisťovňa má právo vymáhať náklady na liečbu (to keď niekto nemá potrebu robiť niečo s nadváhou či nadmerne pije/ fajčí aj napriek tomu že si to už zaplatil v daniach)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902475/
Povinnostou kazdeho cloveka sa chranit pred nebezpecenstvom ( aj choroba je nebezpecenstvo). Takze nie zaockovanych treba trestat a pozadovat od nich nahradu, ale naopak. Kazdemu stat poskytuje zadarmo moznost ockovania, kto sa tomu vyhyba riskuje svoj zivot a znici zivot aj tych ostatnych, lebo urady su nutene riesit dve skupiny obyvatelstva.
Virus bude tu s nami mozno na vecne casy, a cast obyvatelstva je chranena, ta druha chce teraz stavat podmienky.
Ak nezapnes bezpecnostne pasy v aute, policajti ta potrestaju. Ty teraz chces, aby ti co zapli pásy, ale tebe sa nieco stalo nech hradia aj tvoju skodu.
Trochu je to smutne.
Inak v Nemecku od septembra musia vsetcia nezaockovani platit za testy.
Virus bude tu s nami mozno na vecne casy, a cast obyvatelstva je chranena, ta druha chce teraz stavat podmienky.
Ak nezapnes bezpecnostne pasy v aute, policajti ta potrestaju. Ty teraz chces, aby ti co zapli pásy, ale tebe sa nieco stalo nech hradia aj tvoju skodu.
Trochu je to smutne.
Inak v Nemecku od septembra musia vsetcia nezaockovani platit za testy.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902474/
splinter X
- si rasista!!!, skupinkár!!!
ak chceš spoplatňovať neviem čo (lebo to nie je liečba) nezaočkovaným, potom musíš presadzovať aj toto
- každý, kto konzumuje víno alebo iné alkoholické nápoje, musí si sám zaplatiť protialkoholické liečenie
- každý, kto fajčí, musí si sám zaplatiť liečbu následných plúcnych ochorení
- každý, kto má nadváhu, musí si sám platiť liečbu cukrovky, cievnych a srdcových onemocnení
- a každý, kto je na hlavu, musí si sám platiť psichiatra
- si rasista!!!, skupinkár!!!
ak chceš spoplatňovať neviem čo (lebo to nie je liečba) nezaočkovaným, potom musíš presadzovať aj toto
- každý, kto konzumuje víno alebo iné alkoholické nápoje, musí si sám zaplatiť protialkoholické liečenie
- každý, kto fajčí, musí si sám zaplatiť liečbu následných plúcnych ochorení
- každý, kto má nadváhu, musí si sám platiť liečbu cukrovky, cievnych a srdcových onemocnení
- a každý, kto je na hlavu, musí si sám platiť psichiatra
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902471/
Ja neargumentujem, mne sú fanatici ako Ty ukradnutí, len som sa snažil trochu poodhaliť absurdnosť toho, čo tu hlásaš. A na príklade tvojho rádového ''omylu'' s nákladmi nečlenov NATO na neutralitu (zjavne spôsobenú efektom prianie otcom myšlienky) Ťa priviesť k sebareflexii nad vlastnou omylnosťou či objektivitou. Zjavne zbytočne...
Btw ak pre teba neočkovaní rovná sa nezodpovední, tak pre mňa si - presne tvojou logikou - nezodpovedný ty. Pretože na rozdiel odo mňa si sa asi nechoval zodpovedne, nakazil sa preto covidom a ako nakazený zrejme nakazil aj iných... :D
Btw ak pre teba neočkovaní rovná sa nezodpovední, tak pre mňa si - presne tvojou logikou - nezodpovedný ty. Pretože na rozdiel odo mňa si sa asi nechoval zodpovedne, nakazil sa preto covidom a ako nakazený zrejme nakazil aj iných... :D
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902469/
K predošlým dvom príspevkom:
1. O koľko menej infečný (aj v prípade nákazy delta variantom) je zaočkovaný v porovnaní s nezaočkovaným?? Nik netvrdí, že vakcína je na 100% účinná, ale zmyslom očkovania je výrazné zníženie infekčnosti a výskytu ťažkých prípadov...
2. Prečo by aj tá zaočkovaná či zodpovednejšia časť obyvateľstva mala znášať sociálne, ekonomické či spoločenské následky pandémie v prípade úderu ďalšej vlny ( plné nemocnice, obmedzená zdravotná starostlivosť, lockdown, zavreté školy, ekonomický pokles...) len preto že dosť veľa ľudí fičí na antivaxerských drístoch od všelijakých šarlatánov či samozvaných ústavných právnikoch a kolektívna imunita sa tým pádom nedosiahne??
3. Nemal by si každý znášať následky vlastnej nezdopovednosti aj k vlastnému zdraviu iba sám a nie hneď argumentovať koľko odviedol na odvodoch??
1. O koľko menej infečný (aj v prípade nákazy delta variantom) je zaočkovaný v porovnaní s nezaočkovaným?? Nik netvrdí, že vakcína je na 100% účinná, ale zmyslom očkovania je výrazné zníženie infekčnosti a výskytu ťažkých prípadov...
2. Prečo by aj tá zaočkovaná či zodpovednejšia časť obyvateľstva mala znášať sociálne, ekonomické či spoločenské následky pandémie v prípade úderu ďalšej vlny ( plné nemocnice, obmedzená zdravotná starostlivosť, lockdown, zavreté školy, ekonomický pokles...) len preto že dosť veľa ľudí fičí na antivaxerských drístoch od všelijakých šarlatánov či samozvaných ústavných právnikoch a kolektívna imunita sa tým pádom nedosiahne??
3. Nemal by si každý znášať následky vlastnej nezdopovednosti aj k vlastnému zdraviu iba sám a nie hneď argumentovať koľko odviedol na odvodoch??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902468/
Po tom, čo si 25 rokov platím sám sociálne aj zdravotné poistenie a odviedol tak niekoľko desiatok tisíc eur, si zaplatím aj ten telefonicky predpísaný paralen (tak vyzerala liečba cca 90% ľudí s covidom), aby bol splinter spokojný. A kľudne si z môjho poistného môže splinter dať zadara nie 10 ale 20 dávok... vidím že okrem odborníka na náklady na neutralitu, kde sa splinter sekol rádovo (jeho vlastnými slovami) , je proste aj odborníkom aj v iných odboroch, zdravotné poistenie nevynímajúc.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902464/
Najlepšie či najhoršie je na tom to, že tí najväčší odborníci na ústavné právo či na epidemiológiu v jednej osobe v Rakúsku sklopia uši a kľudne si dajú do seba aj 10 dávok vakcín..to len tu sú hrdinovia...asi by bolo vhodné pritvrdiť...ja navrhujem ponúknuť každému očkovanie (samozrejme okrem tých ktorí naň majú zdravotné kontraindikácie) a kto odmietne, tak liečbu prípadného covidu dať k plnej úhrade
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902463/
AT: Nuz nie, tam totiz v jednom sote pre radio vystupuje koalicnik s opozicnikom spolu a ludi motivuju k ockovaniu...
Ad zmena pravidiel - o com som pisal? Co dnes plati, zajtra je minulost.... Ako sa ma clovek zariadit?
(Este, ze sa ma to netyka....) V Rakusku zvycajne avizovali zmenu aj tyzden dopredu.
A co sa ockovania tyka - moj zamestnavatel sa o zamestnancov postaral, kedze pracujeme pre kriticku infrastrukturu. (Akurat som bol z vlastnej iniciativy zaockovany skor... :-) )
Ad zmena pravidiel - o com som pisal? Co dnes plati, zajtra je minulost.... Ako sa ma clovek zariadit?
(Este, ze sa ma to netyka....) V Rakusku zvycajne avizovali zmenu aj tyzden dopredu.
A co sa ockovania tyka - moj zamestnavatel sa o zamestnancov postaral, kedze pracujeme pre kriticku infrastrukturu. (Akurat som bol z vlastnej iniciativy zaockovany skor... :-) )
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/902455/
P.S. tentokrát vôbec nemyslím na covid či očkovanie.