263
wagoo: trochu ti idem oponovať. Haldo a Joe to možno nepoznajú osobne, tak ako si Ty nezažil tie mašiny pred reko a v rukách fírov a dielne v BA, ktoré na ne mali zázemie. A vieš, že ja som vtedy na nich jazdil, moja turnusovka bola 006.
Tie mašiny mali a majú achilovu pätu v chladení kotevných meničov. Všetci sme vedeli, že keď mašina bude riadená z iného miesta budú problémy. A tieto čo stoja teraz stoja na vytavené hadičky. Úmysel nebol zlý od pána S. aby vznikli PP. Ale prevedenie je katastrofa. Som zástanca toho, aby boli rušne riadené z riadiacich vozňov, ale 263 nato podľa mňa neboli vhodné. Ani neviem, či u nás máme nato vhodné stroje. 361 s tým mali prísť automaticky. No ale k veci. Presun 263 do Zámkov znamenal, že sa dostali do rúk ľuďom, ktorí ich proste nepoznajú a nemajú to zázemie na ne ako BA. Neni to ich vina, neťahali ich tam. Niekto toto rozhodnutie dal, pre koho je depo ako depo. Preto sa zdá, že otec celého nápadu je pán S. Určite je v tom viac ľudí. Výsledok všetkého šetrenia je jedna katastrofa. Z najlepších lokomotív sa stal postrach.
Tie mašiny mali a majú achilovu pätu v chladení kotevných meničov. Všetci sme vedeli, že keď mašina bude riadená z iného miesta budú problémy. A tieto čo stoja teraz stoja na vytavené hadičky. Úmysel nebol zlý od pána S. aby vznikli PP. Ale prevedenie je katastrofa. Som zástanca toho, aby boli rušne riadené z riadiacich vozňov, ale 263 nato podľa mňa neboli vhodné. Ani neviem, či u nás máme nato vhodné stroje. 361 s tým mali prísť automaticky. No ale k veci. Presun 263 do Zámkov znamenal, že sa dostali do rúk ľuďom, ktorí ich proste nepoznajú a nemajú to zázemie na ne ako BA. Neni to ich vina, neťahali ich tam. Niekto toto rozhodnutie dal, pre koho je depo ako depo. Preto sa zdá, že otec celého nápadu je pán S. Určite je v tom viac ľudí. Výsledok všetkého šetrenia je jedna katastrofa. Z najlepších lokomotív sa stal postrach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779681/
haldo11 & joe: pani, prezradte mi, v com tkvie problem v tych troch loko, preco zostali neschopne?? Poukazujute tu na niekoho, koho mozno ani vlastne nepoznate, a vlastne poznate , preto si taketo nieco dovolite
Tie iste loko jazdili v turnuse v BA a "nemali" taketo problemy, preco? Kto z Vas dvoch na to zodpovie?. Ano niektora zahorela, ale nasiel sa zdroj problemu a udrzba si na to davala pozor. dnes? Dnes sa dostanem nahocktoru 263, tak pojazd rozkefonany na mindara, v zasade presahy na spalkoch, v zasade hrkajuce podvozky (tu ani jedna 363 nieje v takom zufalom stave), regulacia (minule so m si v zufalosti uz otvoril skrinu elektroniky a hladal som ktore zo signalov padaju a ked som videl tie poznamky fixou ako boli pomenene karty skusobne krizom krazom, ta som si vytvoril predstavu, ze v com ae asi problem).
Joe: 263.005 stala pol roka ! Moze za to p. Slavik? 263.007 stoji pol roka, ked nie dlhsie na vychodnom na ozivovani. Moze za to dotycny pan??
Udrba v BA , isty pan, skor ako zacala uprava na WTB povedal, ze tie masinku MUSIA mat poziarnu ustrednu. Kolko ich po x rokoch prevadzky ma ci nema. Minimalne ta 009 nemala, ak mala tak nefungoval. Kto za to moze, udrzba, preadzka, alebo dotycny pan...
To ze PP brhaju vsade dookola, a zacali behat aj i nas je podla mna O.K. Ale urzb tych loko O.K. nieje, a mam vlastne skusenosti, kde sa do nich bantuje krizom krazom, a vysledok ziaden.
haldo11 a joe: vy ste nasli cloveka, jasom nasiel firmu co sa stara o tie loko. V tej firme hladam cloveka, ktory by mal na zodpovednosti momentalny stav tych loko a nenasiel som .... tie loko jazdia s TROMA !! vagonmi, strieda sa nanich xy rusnovodicov, a ked striedam a vo vacsine pripadov polozim otazku ci je dost oleja v kotevnych menicovh, tak sa kuka po mne ....
Po zmene GVD zadavam data do informacneho systemu. niesu. Chcem si umyt okno na riadiacom vozni, nemam cim. Pridem na 263, vedro nikde, na 2 st. niekedy ani sedacka nikde. V strojovni neplatne hasicaky, rozliaty olej z kotevnych menicov. Hrkajuce kompresory, na jednej som neviem ako dlho bantoval s odvodnovakmi, aby sa vobec pohli . Nakoniec pomohlo kladivo z ineventara, ktore tam nastastie bolo. Sadnem na loko, rozhaseny vzduch , tj 5 barov ani nahodou 5 barov nieje. Z BP sa vali voda po zabrzdeni, na BSE odfuknem 0,3 baru tak to nic neurobi, naspat si to doplni na 5 barov. Regulcia uz nieje ani regulaciou , kdezto tocitko PT je iba okrasne a zaslepujuce miesto. A ked dosla zima, a neebodaj si chcem zakurit, tak ... ale zytocne pisat, pani, vy to isto viete!!!
joe: kedy si bol naposledy na niektorej 263?
Najvacsi problem je udrzba, a pokial udrzba nieje na kvalitativnej urovni a nema DOSTATOCNE technicke zabezpecenie a niesu chalani zaplateni tak nikdy , NIKDY nebudu loko fungovat tak ako maju. Je tu este jeden faktor, a to "cas na udrzbu" . Dnes sa len lepi, naproti minulosti...
Tie iste loko jazdili v turnuse v BA a "nemali" taketo problemy, preco? Kto z Vas dvoch na to zodpovie?. Ano niektora zahorela, ale nasiel sa zdroj problemu a udrzba si na to davala pozor. dnes? Dnes sa dostanem nahocktoru 263, tak pojazd rozkefonany na mindara, v zasade presahy na spalkoch, v zasade hrkajuce podvozky (tu ani jedna 363 nieje v takom zufalom stave), regulacia (minule so m si v zufalosti uz otvoril skrinu elektroniky a hladal som ktore zo signalov padaju a ked som videl tie poznamky fixou ako boli pomenene karty skusobne krizom krazom, ta som si vytvoril predstavu, ze v com ae asi problem).
Joe: 263.005 stala pol roka ! Moze za to p. Slavik? 263.007 stoji pol roka, ked nie dlhsie na vychodnom na ozivovani. Moze za to dotycny pan??
Udrba v BA , isty pan, skor ako zacala uprava na WTB povedal, ze tie masinku MUSIA mat poziarnu ustrednu. Kolko ich po x rokoch prevadzky ma ci nema. Minimalne ta 009 nemala, ak mala tak nefungoval. Kto za to moze, udrzba, preadzka, alebo dotycny pan...
To ze PP brhaju vsade dookola, a zacali behat aj i nas je podla mna O.K. Ale urzb tych loko O.K. nieje, a mam vlastne skusenosti, kde sa do nich bantuje krizom krazom, a vysledok ziaden.
haldo11 a joe: vy ste nasli cloveka, jasom nasiel firmu co sa stara o tie loko. V tej firme hladam cloveka, ktory by mal na zodpovednosti momentalny stav tych loko a nenasiel som .... tie loko jazdia s TROMA !! vagonmi, strieda sa nanich xy rusnovodicov, a ked striedam a vo vacsine pripadov polozim otazku ci je dost oleja v kotevnych menicovh, tak sa kuka po mne ....
Po zmene GVD zadavam data do informacneho systemu. niesu. Chcem si umyt okno na riadiacom vozni, nemam cim. Pridem na 263, vedro nikde, na 2 st. niekedy ani sedacka nikde. V strojovni neplatne hasicaky, rozliaty olej z kotevnych menicov. Hrkajuce kompresory, na jednej som neviem ako dlho bantoval s odvodnovakmi, aby sa vobec pohli . Nakoniec pomohlo kladivo z ineventara, ktore tam nastastie bolo. Sadnem na loko, rozhaseny vzduch , tj 5 barov ani nahodou 5 barov nieje. Z BP sa vali voda po zabrzdeni, na BSE odfuknem 0,3 baru tak to nic neurobi, naspat si to doplni na 5 barov. Regulcia uz nieje ani regulaciou , kdezto tocitko PT je iba okrasne a zaslepujuce miesto. A ked dosla zima, a neebodaj si chcem zakurit, tak ... ale zytocne pisat, pani, vy to isto viete!!!
joe: kedy si bol naposledy na niektorej 263?
Najvacsi problem je udrzba, a pokial udrzba nieje na kvalitativnej urovni a nema DOSTATOCNE technicke zabezpecenie a niesu chalani zaplateni tak nikdy , NIKDY nebudu loko fungovat tak ako maju. Je tu este jeden faktor, a to "cas na udrzbu" . Dnes sa len lepi, naproti minulosti...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779668/
Šak čo nejaké 263, hlavne že sú pupušpúúúúly - pýcha ZSSK a jedného nemenovaného "dôchodcu" ....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779628/
Ako sú na tom tie u ČD? Ako riešia náhradné diely, keď sú vlastne prototypové, a len dve?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779612/
Myslíš že im to pomôže? Tie mašiny už nikto dokopy nedá. Teraz sú aj v blave majstri čo ich nepoznajú.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779604/
wagoo pravdu máš,na Zvolen si krochkali blaženostou princezničky.Vtedy to boli stroje v Bratislave za odmenu.Dnes po zámockej údržbe asi skôr za trest. No čo už,moci páni rozhodli. Ináč hovorí sa že pôjdu naspať pod Ba,ale zatial JPP. Lebo dnešný súdruhovia z Rožnavskej asi pochopili že bezporuchové stroje v Ba sú dnes najhoršie stroje v NZ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779601/
su tu clenovia, co si pamataju x voznovu vozbu na Zvolen, a nie 3 trapne hlinnikove vozne a jazdne doby stavane na PT3.
Imno, piseme 14.12.2015. Odkezy registrujeme 263.007 na oziveni na Vychodnom?? Ci dopadne jak 362.006 v onych casoch
Imno, piseme 14.12.2015. Odkezy registrujeme 263.007 na oziveni na Vychodnom?? Ci dopadne jak 362.006 v onych casoch
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779597/
zaujmave,ked dam otazku Prievidzanom ze preco im tak dochnu 75x tak tam zacne flame o tazkej vozbe,ked dam otazku majstrom z NZ o kapani 263 tak takisto tu zacne flame ?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779581/
263 005 je znova kaput ? a to som chcel ist v sobotu do NZ lovit princezne ,no tedaaaaaaaaaa
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779566/
263.005 - vyhorena , vydymena
263.009 - vyhorena , vydymena
263.00x - neschopna ked som z depa odchadzal
PP xyz v "skale" odstaveny so zloemnym tanierom naraznika (apson takto vrabce cvirikali) ...
taky obycajny pondelok... \
osobne dom mal 263.004 a teda regulacia priskokmi jak hovado. To ak by takato uspesnost bola v hocktorom inom depe, tak vlaky vychod-zapad uz asi nejazdia ...
Neskusime porozmyslat nad alternatívou depa, kde sa budu tie masinky udrziavat ??
263.009 - vyhorena , vydymena
263.00x - neschopna ked som z depa odchadzal
PP xyz v "skale" odstaveny so zloemnym tanierom naraznika (apson takto vrabce cvirikali) ...
taky obycajny pondelok... \
osobne dom mal 263.004 a teda regulacia priskokmi jak hovado. To ak by takato uspesnost bola v hocktorom inom depe, tak vlaky vychod-zapad uz asi nejazdia ...
Neskusime porozmyslat nad alternatívou depa, kde sa budu tie masinky udrziavat ??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/779560/
janek: tie s Esom/Presingom su namiesto 381, ktore su obe "zazimovane" v depe .
Tie nekompletne s 263 pod Zamskym turnusom
361: no, po istej debate sa mozno pokusi byt snaha urobit upravu na par kusoch na WTB , uvidime ci sa to podari. Isto by to pomohlo aspon pri udrzbe na 381, kedze nahrada za tie dva kusy nieje ziadna.
Tie nekompletne s 263 pod Zamskym turnusom
361: no, po istej debate sa mozno pokusi byt snaha urobit upravu na par kusoch na WTB , uvidime ci sa to podari. Isto by to pomohlo aspon pri udrzbe na 381, kedze nahrada za tie dva kusy nieje ziadna.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/775595/
wagoo,
asi sa jej zacnelo po slnečnom juhu, kde spomedzi žihľavy presvitajú jej vyblýskané šaty, až ostatné tam blednú závisťou. Možno sa jej páči ten rumunský Tyristor Rc...
Ostatne, včera som bol oklo jednej na hlavnej, na 2.nástupišti 2 Princezné, na R s PP, na Os s B-klasikou. (normálne je naopak...)
Tu na Záhorí PP už len s Esom vídam.
Tie 361 nie a nie mať WTB a WZS...
asi sa jej zacnelo po slnečnom juhu, kde spomedzi žihľavy presvitajú jej vyblýskané šaty, až ostatné tam blednú závisťou. Možno sa jej páči ten rumunský Tyristor Rc...
Ostatne, včera som bol oklo jednej na hlavnej, na 2.nástupišti 2 Princezné, na R s PP, na Os s B-klasikou. (normálne je naopak...)
Tu na Záhorí PP už len s Esom vídam.
Tie 361 nie a nie mať WTB a WZS...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/775470/
janek74: já som to nebol, v tom čase som ja potichúčky doma sedel zakáľ kedy odbije "Dvadsiatá hódiná" aby som sa mohol zjaviť v celej svojej kráse za jedným odbavovacím okienkom, kde som sa dočul, že teda 263.005 putuje domov, a mne strkajú dôveru do rúk v pohode najprv Taura rady 240.xxx ale nakoniec sa našiel testovací kúsok v podode 362.003 po záručnej oprave ŽOS Vrútka..
tak som si overil , kto mi kryje chrbát v pohode prieťahara, a zvolil som tu 003,predsalen menej do toho fučí pri 6G zrýchlení....
Milú moju 005 ťahali domenkov, keď som míňal RegioZhlavie, tj tú časť zhlavia kde sa vykoprcol regio na hlavnej. Päťke som zamával, zaprial veľa šťastia na ozdravnej kúre /dúfam že kratkodobo trvajúcej, tj menej ako pol roka/, dal jej radu vzduchom že nech si zaplatí všetky sociálne a zdravotné náležitzosti , lebo Zdravotná a Sociálka sú neúprosné a išiel som proti tme a miernej hmle do toho Kútu....
Stalo sa jej to, že stála a sklzovala, a to ešte nikam nešla. Ešte nejaký pulz.menič rachol že až okienka vydulo, ale ináč nič zvláštne .. ale tak snáď na tej skúšobnej čo bola pred svojim výkonom šla ako vínko...
tak som si overil , kto mi kryje chrbát v pohode prieťahara, a zvolil som tu 003,predsalen menej do toho fučí pri 6G zrýchlení....
Milú moju 005 ťahali domenkov, keď som míňal RegioZhlavie, tj tú časť zhlavia kde sa vykoprcol regio na hlavnej. Päťke som zamával, zaprial veľa šťastia na ozdravnej kúre /dúfam že kratkodobo trvajúcej, tj menej ako pol roka/, dal jej radu vzduchom že nech si zaplatí všetky sociálne a zdravotné náležitzosti , lebo Zdravotná a Sociálka sú neúprosné a išiel som proti tme a miernej hmle do toho Kútu....
Stalo sa jej to, že stála a sklzovala, a to ešte nikam nešla. Ešte nejaký pulz.menič rachol že až okienka vydulo, ale ináč nič zvláštne .. ale tak snáď na tej skúšobnej čo bola pred svojim výkonom šla ako vínko...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/775463/
na jeden trakes a aj tomu lamina pomáhala...nuž fušer práce, keď nie sa veci a ľudia na ne...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/775410/
Včera som sa na to nezameral, asi toto mi to "chýbalo" z obrazu z krovia spomedzi Pantografov. Keď aj nepárne EC pristáva na 2.koľaj, je z neho vidieť na tie vozidlá z tej strany, ako vchádza.
wagoo,
a čo sa tej Päťke stalo?
wagoo,
a čo sa tej Päťke stalo?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/775393/
Co sa tyka udrzby, to su presne rozhodnutia, ktore robi niekto, co ani len prd nerozumie udrzbe. Nerozumie specifikacii danej rade HKV. Preto tato firma pada na hubu v tomto, a preto to aj tak vyzera.
davno som tu pisal, ze je tu v tejto firme pozicii plna rit, ale aby tu bol technicky riaditel useku prevadzky HDV, ktory by mal pod zastitou vsetky HDV, aby vedel specifikaciu, aby na jeho rozhodnuti stalo zadelenie HDV, aby mal okolo seba team ludi, ktori vedia co cela udrzba obnasa tak to nie. To je zbytoce, lebo tato firma nemusi mat svoj ciel ... kupime HDV a vybavene, co s tym ale budeme robit po zaruke, tak to uz nik neriesi (vid 361, 381, vid 861, vid PP, zachvilku 671). Tato firma nedokaze riesit ani nahradne diely do skaldu , a tie zakladne , tak potom co chceme
ano , ja som nezazil turnusove 263 v BA, ale bol som v dielni vyzvedat, co s tym boli za problemy . Dokonca viem, ze sa riesili viacere verzie hadiciek od chladenia kotevnych menicov (tutok som zapocul, ze sa dal riesit aj problem s rozbehom kotevnych menicov...) . Ale, vieme urobit reko 361, tak aky je problem prerobit celu vykonovu cast na 263, a bez oleja??!! To musi zhoriet 10 loko, aby sa na to v tejto firme prisli, a ci je tu alebo nie pan S. ??
Pan S. je len blba vyhovorka a ciel na niekoho si zanadavat.
Mimochodom, tak ako vravis, 361 mala mat automaticky aspon jedna seria WTB prevodnik ..
Ale je to zbytocne ... medzitym dalsia K.O. (nie O.K.) ..263.004
Podla mna, presun 263 do NZ bola sucast penazi z EF. Dielna, materialne zabezpecenie. A tu sa ukazuje lakomost tejto firmy. Aj ked viem, ze cast udrzby lanarily do NZ, ktori to ale nezobrali, a bol asi dovod preco, ktomu dotycni su z okolia NZ. Na jednej strane peniaze do firmu EU naleje, na strane druhej, sami 10x tolko minieme svojim "rozhodnutim" , samozrejme silno politickym.
Preco v NZ nezaviedli 24h udrzbu v dielni, kedze im tam pribudlo tolko HKV? Preco cistu nulku v BA vedia urobit a loko ide dalej do obehu , ale v NZ nie?? Odovzdam z PP funkcnu loko, a ked ju dostatnem do ruk za tyzden je z toho hajzel na kolesach??
263 na PP by boli vhodne, ale to by si najprv musel niekto sadnut za jeden stol s udrzbou, aby sa vyspecifikovali problemy s danou radou, urobila sa uprava ktora by zamedzila ludskemu pochybeniu, a potom sa to mohlo posunut dalej na upravu WTB...tato firma ale toto riesit nemusi. Tak ako nemusi riesit to, ze ked dnes nieco vymyslime, ze sa o to musime zaujimat aj zatra, aj pozajtra, ze to musi "rast" s prevadzkou....
Cela diskusia je o tom, ze je aj oponovanie, ja s tym problem nemam. Ja mam problem s tym, ked niekto kyda na kohokolvek, ale bez argumentov... nech tu daju obaja argumenty, a slusnou formou sa o tom moze debatit
Mimochodom, zavolaj Jankovi, a opytaj sa, v com bol problem vo vsetkych poslednych pripadoch neschopnosti (tych 4)... povie ti, ja to tu nebudem davat, tolko moralky mam.