181/182/183
Jediná 183 s požiarnym čidlom.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277678/
Aby neostali ani šotouši nič ukrátení, šupnem sem aj poster spomínanej omladenej Helenky Vondráčkovej...
Zelenučkááááá
okrúúúúhlučka...
No nestála by ešte za hriech?
-------------
Inak dnes som si spomenul aj na pred časom spomínané Lombardove levitujúce uhlie....
(aj keď nepredpokladám, že lombardo mal vtedy v tej rakani +40)
Aby červeníci videli, v akých neľudských gulagoch udatné zelené rakane pracujú, vycapím sem aj ja dve inšpiratívne šotky záhady miznúceho ostravského vysokopecného kúriva...
Zelenučkááááá
okrúúúúhlučka...
No nestála by ešte za hriech?
-------------
Inak dnes som si spomenul aj na pred časom spomínané Lombardove levitujúce uhlie....
(aj keď nepredpokladám, že lombardo mal vtedy v tej rakani +40)
Aby červeníci videli, v akých neľudských gulagoch udatné zelené rakane pracujú, vycapím sem aj ja dve inšpiratívne šotky záhady miznúceho ostravského vysokopecného kúriva...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277418/
Predsa len, s východnianskou lesnou chatou by som si takto šum dvojičiek zrovnávať netrúfol.
len ktovie, čo ste v tej chate také strašné spolu robili, že Matthias chce odrazu dezertovať k zeleným. To hádam potom aj ja dezertujem k zeleným a Tomáško mi pripraví kráľovské pohostenie , teda exkurziu do nejakého depa
...keď Ti donesiem Matlab.... ...zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
chudák Splinter, vo svoje červenej naivite je stále taký dobrosrdečný...
a aby tu neboli len veci od veci, tak poďme k veci...
vďaka za foto tých nabíjačov...
len ktovie, čo ste v tej chate také strašné spolu robili, že Matthias chce odrazu dezertovať k zeleným. To hádam potom aj ja dezertujem k zeleným a Tomáško mi pripraví kráľovské pohostenie , teda exkurziu do nejakého depa
...keď Ti donesiem Matlab.... ...zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
chudák Splinter, vo svoje červenej naivite je stále taký dobrosrdečný...
a aby tu neboli len veci od veci, tak poďme k veci...
vďaka za foto tých nabíjačov...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277417/
Tak to zas závisí od toho.. kto sa v tej spálni s kým nachádza... A akú činnosť práve vykonávajú...
...no šak preto tá opatrnosť. Preto _petržalská_spálňa_.
Predsa len, s východnianskou lesnou chatou by som si takto šum dvojičiek zrovnávať netrúfol.
Aj keď , iba dovtedy, kým nezaspal Shalomek, potom sme to tam mali ako v šuntujúcej rakani...
Ale nieeee...
...keď Ti donesiem Matlab....
...zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
Bravo, to je ono!
Splinter Ti donesie Matlab a Ty za odmenu prestúpiš k zelenáčom.
Teda klobúk dolu, dobre to tam dole na červeniakoch máte zorganizované.
Ani mne by kvalitnejší oddrb nenapadol.
---------------
Meniče, meniče... Samozrejmosť jak facka. Ja už v podstate takmer ani neviem, čo je nabíjacie dynamo. Ešte že ostali aspoň nože na núdzovú prevádzku.
Tuhľa, som vám dačo ošotoušil.
A zžilo sa to s vybavením rakane lepšie, akoby to tam designovo zlaďoval a montoval sám tovarišč Brežnev .
Hľa:
...no šak preto tá opatrnosť. Preto _petržalská_spálňa_.
Aj keď , iba dovtedy, kým nezaspal Shalomek, potom sme to tam mali ako v šuntujúcej rakani...
Ale nieeee...
...keď Ti donesiem Matlab....
...zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
Bravo, to je ono!
Splinter Ti donesie Matlab a Ty za odmenu prestúpiš k zelenáčom.
Teda klobúk dolu, dobre to tam dole na červeniakoch máte zorganizované.
Ani mne by kvalitnejší oddrb nenapadol.
---------------
Meniče, meniče... Samozrejmosť jak facka. Ja už v podstate takmer ani neviem, čo je nabíjacie dynamo. Ešte že ostali aspoň nože na núdzovú prevádzku.
Tuhľa, som vám dačo ošotoušil.
A zžilo sa to s vybavením rakane lepšie, akoby to tam designovo zlaďoval a montoval sám tovarišč Brežnev .
Hľa:
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277411/
Splinter: "... Dúfam, že mi vybavíš pobyt na mašine...A poprosím laminátku alebo inú červenú alebo dvojsystémovú mašinu. Na zeleninu príde rad neskôr...
teraz vážne, chcelo by to schémy zapojenia už spomenutých nabíjačov"
Tss... Ts. Tss.
Peťko, Ty fakt nemáš chybu.
Seriózne vážne teraz zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
Minimálne majú lepšie smajle. Aha.
350.009: "To už všetky majú meniče? Odkedy?"
Však? Aj ja čumím.
teraz vážne, chcelo by to schémy zapojenia už spomenutých nabíjačov"
Tss... Ts. Tss.
Peťko, Ty fakt nemáš chybu.
Seriózne vážne teraz zvažujem dezerciu do zeleného tábora.
Minimálne majú lepšie smajle. Aha.
350.009: "To už všetky majú meniče? Odkedy?"
Však? Aj ja čumím.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277217/
Kebych bol transsexuál, tak Ty to hneď vytrúbiš do celého Východu. Dbaj na môj červený imidž. Šak jak potom vyzerám...
Maťko prepáč. Veď sme červení bratia. Ospravedlňujem sa. Dúfam, že mi vybavíš pobyt na mašine, keď Ti donesiem Matlab. A súkromne, nie sa škreriť zo stanovišťa do objektívu shalmkovho fotoaparátu. A poprosím laminátku alebo inú červenú alebo dvojsystémovú mašinu. Na zeleninu príde rad neskôr
.A veľa nepreženiem, keď poviem, že na zdatne utesnenej dvojičke je aj pri 80-ke na paraleli tichšie ako v priemernej petržalskej spálni.
Tommy má pravdu, aj DC mašiny 1. generácie majú kultivovanejší chod než ako vzdychy alebo hiphop z petržalských ulíc . Matthias nie si ty náhodou z Petržalky??
a teraz vážne, chcelo by to schémy zapojenia už spomenutých nabíjačov
Maťko prepáč. Veď sme červení bratia. Ospravedlňujem sa. Dúfam, že mi vybavíš pobyt na mašine, keď Ti donesiem Matlab. A súkromne, nie sa škreriť zo stanovišťa do objektívu shalmkovho fotoaparátu. A poprosím laminátku alebo inú červenú alebo dvojsystémovú mašinu. Na zeleninu príde rad neskôr
.A veľa nepreženiem, keď poviem, že na zdatne utesnenej dvojičke je aj pri 80-ke na paraleli tichšie ako v priemernej petržalskej spálni.
Tommy má pravdu, aj DC mašiny 1. generácie majú kultivovanejší chod než ako vzdychy alebo hiphop z petržalských ulíc . Matthias nie si ty náhodou z Petržalky??
a teraz vážne, chcelo by to schémy zapojenia už spomenutých nabíjačov
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277191/
Kebych bol transsexuál, tak Ty to hneď vytrúbiš do celého Východu. Dbaj na môj červený imidž. Šak jak potom vyzerám...
Maťko prepáč. Veď sme červení bratia. Ospravedlňujem sa. Dúfam, že mi vybavíš pobyt na mašine, keď Ti donesiem Matlab. A poprosím laminátku alebo inú červenú alebo dvojsystémovú mašinu. Na zeleninu príde rad neskôr
Maťko prepáč. Veď sme červení bratia. Ospravedlňujem sa. Dúfam, že mi vybavíš pobyt na mašine, keď Ti donesiem Matlab. A poprosím laminátku alebo inú červenú alebo dvojsystémovú mašinu. Na zeleninu príde rad neskôr
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277190/
Tom: "...A veľa nepreženiem, keď poviem, že na zdatne utesnenej dvojičke je aj pri 80-ke na paraleli tichšie ako v priemernej petržalskej spálni."
Tak to zas závisí od toho.. kto sa v tej spálni s kým nachádza... A akú činnosť práve vykonávajú.
Ale máš pravdu - panelové steny sú otras. A cez zatvorené a zamknuté dvere počuť ešte aj ako dýchaš
"...Žiedne protivné "mhmhmmmmmmmmmmmmmmm...."
A čo máš proti mhmmmmmmmmmmmmm...?
Zvuk domoviny! Rajská hudba pre moje uši... Melodická. Ešte aj ventilátorček k kúpelni najprv spraví hmmmmmmmmmm, keď ho spustím a až potom začnú šelestiť ložiská :D
"..._Statické nabíjače_ "
No neblááááázni...
_Statické_ nabíjače?
Sranda... Že tie plechové babičky stihli ešte na staré kolená okoštovať ovocie plastickej chirurgie.
_Statické nabíjače_... Dokonca s _polovodičimi_. :D V rakani.
Haluška.
Heh, Maťko je sto rokov za primátmi.
Nestíham nasávať tieto moderné trendy... Rakane by potopili aj Helenku Vondráčkovú.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277076/
A čo sa týka hluku počas spomínaných pobytov v staniciach, ak práve nebeží kompresor, počuješ na rakani alebo dvojičke aj špendlík spadnúť.
Žiedne protivné "mhmhmmmmmmmmmmmmmmm...."
A veľa nepreženiem, keď poviem, že na zdatne utesnenej dvojičke je aj pri 80-ke na paraleli tichšie ako v priemernej petržalskej spálni.
Žiedne protivné "mhmhmmmmmmmmmmmmmmm...."
A veľa nepreženiem, keď poviem, že na zdatne utesnenej dvojičke je aj pri 80-ke na paraleli tichšie ako v priemernej petržalskej spálni.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277069/
Dve predpotopné dynamká.
...nie nie. Jeden jediný statický nabíjač. Polovodičový.
Ak mám dobrú vedomosť, tak ho majú už dávno všetky Cargo dvojičky aj rakane.
A ak sem nerátam tie dve-tri bobiny a skúter, čo sa na trati raz za uhorský rok objaví, tak potom aj všetky prvogeneračné zelené elektriky.
_Statické nabíjače_
...nie nie. Jeden jediný statický nabíjač. Polovodičový.
Ak mám dobrú vedomosť, tak ho majú už dávno všetky Cargo dvojičky aj rakane.
A ak sem nerátam tie dve-tri bobiny a skúter, čo sa na trati raz za uhorský rok objaví, tak potom aj všetky prvogeneračné zelené elektriky.
_Statické nabíjače_
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277066/
Splinťo: "...Veď aj červenému Matthiasovi sa páčia jednosmerné mašiny..."
Kua, Peťo.
Musíš to všade tak nahlas vybliakávať? Šak pssst. Pssst.
Inak si otvoril vďačnú tému.
Bo presný popis regulátorovej skrine REL-21-dačo a všetky tie cvakačky okolo dvoch derivačných dynám by zaujímali aj mňa.
Lenže...
Sa tu na to spýtam a odpoveď vidím tak na november 2008. Prinajlepšom... :)))))
PS: Navyše nechcem príslušné osoby príliš zaťažovať, keďže prioritou sú teraz analógové komparátory, napäťovo-frekvenčné prevodníky a podobné kremíkové doštičky. :D :D
Takže tak.
A pre Teba:
Čisto principiálne. Všeobecne.
Dve predpotopné dynamká.
Spriahnuté s pohonom od ventilátorov el. výzbroje... Tie nabíjajú akumulátor. Nevýhody (oproti laminátke :D): Akumulátor sa nabíja iba keď hučia vetráky. Čiže pokiaľ máš prestoje v stanici a nechceš vymlátiť batériu, musíš zapnúť vetráky. Potom hučíš pri peróne, okoloidúci nepočujú vlastného slova. Navyše míňaš šťavu na chod vetrákov.
To máš tak.
DC mašiny 1. generácie...
Proste tie plechové babičky sú rozkošné stroje. A za to, ako nabíjajú akumulátor ony nemôžu - veď zažili ešte Nikitu Chruščova, ak nie Stalina, počítam.
Kua, Peťo.
Musíš to všade tak nahlas vybliakávať? Šak pssst. Pssst.
Inak si otvoril vďačnú tému.
Bo presný popis regulátorovej skrine REL-21-dačo a všetky tie cvakačky okolo dvoch derivačných dynám by zaujímali aj mňa.
Lenže...
Sa tu na to spýtam a odpoveď vidím tak na november 2008. Prinajlepšom... :)))))
PS: Navyše nechcem príslušné osoby príliš zaťažovať, keďže prioritou sú teraz analógové komparátory, napäťovo-frekvenčné prevodníky a podobné kremíkové doštičky. :D :D
Takže tak.
A pre Teba:
Čisto principiálne. Všeobecne.
Dve predpotopné dynamká.
Spriahnuté s pohonom od ventilátorov el. výzbroje... Tie nabíjajú akumulátor. Nevýhody (oproti laminátke :D): Akumulátor sa nabíja iba keď hučia vetráky. Čiže pokiaľ máš prestoje v stanici a nechceš vymlátiť batériu, musíš zapnúť vetráky. Potom hučíš pri peróne, okoloidúci nepočujú vlastného slova. Navyše míňaš šťavu na chod vetrákov.
To máš tak.
DC mašiny 1. generácie...
Proste tie plechové babičky sú rozkošné stroje. A za to, ako nabíjajú akumulátor ony nemôžu - veď zažili ešte Nikitu Chruščova, ak nie Stalina, počítam.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/277057/