162/163
Robo : veru dávno, neviem či by som to ešte vedel aj naštartovať Ale vážne, pravdu máš, zrovna ráno som vo Vrútkach stretal 754 036, zrejme od 7520. Ale zas nevidím v tom nič hrozné, predsa sa štubnianske osobáky nejako nelíšia od zvolenských, vrútočania tú mašinu nepokazia, nuž je to také oživenie. Ja by som to rozhodne privítal, určite lepšie než rozbité mašiny, ktoré sa topia v oleji a rušňovodič ráno tŕpne, či to vôbec naštartuje a čosi to bude robiť.
A s tým projektom - bolo by to zaujímavé, len neverím, že by sa to chcelo robiť ľuďom, ktorí to od nás personálne obsadzujú. Na také projekty treba mladých ľudí, ktorých to baví. Medzi staršími sa ich už toľko nenájde.
Inak ani neviem, koľko HDV celkom sa zapojilo do týchto projektov - čakal som, že leštenky zo všetkých trakcií sa rozchytajú ako teplé rožky, ale vôbec neviem, či je to tak
A s tým projektom - bolo by to zaujímavé, len neverím, že by sa to chcelo robiť ľuďom, ktorí to od nás personálne obsadzujú. Na také projekty treba mladých ľudí, ktorých to baví. Medzi staršími sa ich už toľko nenájde.
Inak ani neviem, koľko HDV celkom sa zapojilo do týchto projektov - čakal som, že leštenky zo všetkých trakcií sa rozchytajú ako teplé rožky, ale vôbec neviem, či je to tak
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696169/
iron999: Dávno si nebol v štubnianskom turnuse. Behajú tam zaprasené 754 036 a 054. Nevravím, že sú v turnuse, ale vidím ich u nás často. V minulosti by čosi také neexistovalo, aby sa stroje s jedinečným lakom dostávali práve do štubnianského turnusu, ktorý roky rokúce robili ľudia z Vrútok, neskôr ZA. Ale časy sa menia. Možno taká kacírska myšlienka - keby SPD ZA dostane 1x754 na tento jednodňový obeh, možno by to šlo so starostlivosťou aj hore, len to by zase iní nerozdýchali. Pardon za OT.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696167/
362.001 : tiež si to myslím. Pre mňa je ten projekt nedotiahnutý do konca a strašne odfláknutý. Len aby sa bolo čím prezentovať a bolo kvázi učinené zadosť...
keď to tak čítam, tak nie je snaha o normálny turnus - kde by rušňovodiči mali svoj rušeň, ktorý by si mohli piplať, čačkať, a vybaviť podľa svojho, radšej sa bude striedať za smenu X rušňov na osi štýlom, že sa človeku neoplatí ani usadiť za pultom...snaha o to, aby sa rušňovodiči na túto mašinku vracali s úsmevom a radosťou..nič. Radšej napatlať uniformný, škaredý, a nič nevyjadrujúci lak, to je celé na čom záleží. Načo je potom projekt, kde sa majú ľudia starať o turnusový rušeň, keď nie je snaha vytvoriť nejaký obeh preň? Zaujímavé, že to išlo kedysi, a dnes to nejde...a v takom Zvolene to išlo doteraz(neviem či ide stále, nemám tú znalosť) Z toho mi nejako biedne.
keď to tak čítam, tak nie je snaha o normálny turnus - kde by rušňovodiči mali svoj rušeň, ktorý by si mohli piplať, čačkať, a vybaviť podľa svojho, radšej sa bude striedať za smenu X rušňov na osi štýlom, že sa človeku neoplatí ani usadiť za pultom...snaha o to, aby sa rušňovodiči na túto mašinku vracali s úsmevom a radosťou..nič. Radšej napatlať uniformný, škaredý, a nič nevyjadrujúci lak, to je celé na čom záleží. Načo je potom projekt, kde sa majú ľudia starať o turnusový rušeň, keď nie je snaha vytvoriť nejaký obeh preň? Zaujímavé, že to išlo kedysi, a dnes to nejde...a v takom Zvolene to išlo doteraz(neviem či ide stále, nemám tú znalosť) Z toho mi nejako biedne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696165/
iron999: On ten celý projekt "starostlivosť o pridelené vozidlá" je po jednej stránke pekný a funkčný akurat tak na papieri. V praxi, ako vsetko, uz nedomyslene a problematické. Tento grafikon sme vozili dva páry osobakov do Košíc, co bolo pre zaturnusovanie masin pomerne ideálne. No Košičania si budúci GVD zobrali az na jeden (aj to bude ešus) vozbu vsetkych osobných na východ od Popradu, nám ostal len takpovediac odpad. Nuz a pokiaľ ti ostane iba vyvážať vlaky cez kopec, pričom vystriedas za smenu niekolko rusnov, tam je veľmi ťažké, v podstate nemožné dačo zaturnusovat.
Bola snaha urobiť pre druhú masinku jednodňový obrat 441-7810, ale tak.. 7810 uz chcú a budú voziť Košičania, bodka.
Človek by mohol mať pocit, ze spolocnosti v skutočnosti vôbec nezáleží na tom a nechce, aby boli rusne v rukách, v starostlivosti, keďže nebol priestor pre akýkoľvek kompromis, nie je priestor vytvoriť podmienky tam, kde je snaha.
Ale nevadí, ja som vďačný aj za to, co je a co sa nám umožnilo, veľa správnych ľudí nám pomáha a su nám naklonení.. Nechcem, aby to vyzeralo, ze tu vyplakavam, mozno to, co píšem, vyzera tak trochu ako fiasko, no neodradilo ma to, prave naopak. Ked uz nic iné, ohlasy fanuskovskej obce su pozitívne. Ja osobne som rad aj tomu, čo sa podarilo doposiaľ, nemuselo byť ani to. Ved ked som to na jar rozbiehal, bolo mi povedané, ze s elektrickou masinou do projektu sa vôbec nepočíta. Cize aj to, ze sa po dlhých rokoch dostali do rúk opäť veľké elektriky, možno považovať za kľúčový zlom a úspech.
No a budúca naša masinka? Bude sa piplat jeda, bude aspon viac času na ňu.
Človek by mohol mať pocit, ze spolocnosti v skutočnosti vôbec nezáleží na tom a nechce, aby boli rusne v rukách, v starostlivosti, keďže nebol priestor pre akýkoľvek kompromis, nie je priestor vytvoriť podmienky tam, kde je snaha.
Ale nevadí, ja som vďačný aj za to, co je a co sa nám umožnilo, veľa správnych ľudí nám pomáha a su nám naklonení.. Nechcem, aby to vyzeralo, ze tu vyplakavam, mozno to, co píšem, vyzera tak trochu ako fiasko, no neodradilo ma to, prave naopak. Ked uz nic iné, ohlasy fanuskovskej obce su pozitívne. Ja osobne som rad aj tomu, čo sa podarilo doposiaľ, nemuselo byť ani to. Ved ked som to na jar rozbiehal, bolo mi povedané, ze s elektrickou masinou do projektu sa vôbec nepočíta. Cize aj to, ze sa po dlhých rokoch dostali do rúk opäť veľké elektriky, možno považovať za kľúčový zlom a úspech.
No a budúca naša masinka? Bude sa piplat jeda, bude aspon viac času na ňu.
No veď som čítal, že v RD KE sa závada neprejavila (s tou hornou 100hz
Ved to je na tých pultoch pekné, že nie sú také hladké šedé, ako majú niektoré košické 163, ale sú také striebristé, vyzerá to zaujímavo. Aj keď mne sa páči aj "sústružnícka zelená".
Tak už o obe? No, tak to som teda zvedavý...
No veď som čítal, že v RD KE sa závada neprejavila (s tou hornou 100hz
Ved to je na tých pultoch pekné, že nie sú také hladké šedé, ako majú niektoré košické 163, ale sú také striebristé, vyzerá to zaujímavo. Aj keď mne sa páči aj "sústružnícka zelená".
Tak už o obe? No, tak to som teda zvedavý...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696136/
škoda že sa nevrátila, zajtra bude pekný čas chcel som ju ešte odfotiť. A 109 má prosím aké obehy na zajtra.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696107/
Ad 113..
Čudo, ze ju v noci nevrátili do obehu.
Hej no.. ten pomerovy ťah (osvetlenie) nebolo kedy spravit... Ako pises.. z jednej strany prepina pri 5 voltoch, z druhej pri osem. Neviem, prečo, kedysi som to čítal, no uz si nepamätám, co je v tej rovnici podmienok prepinania frekvencii (signály 3 a 6 na spodnej karte ELH 2 vpravo)
Bolo nám povedané, ze s elektronikou sa budú robiť poriadky az v EH, ze uz teraz sa s tým prplat nebudú.
Dik.. tie pulty su take striebristo-sedohnede.. uvidíme, ci prežijú Hacku.
Každopádne o obe masiny od noveho GVD prídeme, rozhodli sa nám dať len jednu a inú.. takže investovať do zveľaďovania exteriéru, interiéru a technického stavu 113 a 118 náš uz preteraz prešla chuť.
Čudo, ze ju v noci nevrátili do obehu.
Hej no.. ten pomerovy ťah (osvetlenie) nebolo kedy spravit... Ako pises.. z jednej strany prepina pri 5 voltoch, z druhej pri osem. Neviem, prečo, kedysi som to čítal, no uz si nepamätám, co je v tej rovnici podmienok prepinania frekvencii (signály 3 a 6 na spodnej karte ELH 2 vpravo)
Bolo nám povedané, ze s elektronikou sa budú robiť poriadky az v EH, ze uz teraz sa s tým prplat nebudú.
Dik.. tie pulty su take striebristo-sedohnede.. uvidíme, ci prežijú Hacku.
Každopádne o obe masiny od noveho GVD prídeme, rozhodli sa nám dať len jednu a inú.. takže investovať do zveľaďovania exteriéru, interiéru a technického stavu 113 a 118 náš uz preteraz prešla chuť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696105/
Nuž, takto : 163 113 otočila 7865/7832, pokračovala na 3904 do Čadce, neviem čo má odtiaľ potom nazad.
- Trakčne sa veru nesťažujem, na ruku chodí celkom pekne, a keby nemrholilo cestou tam a nepršalo cestou nazad, tak je to ešte lepšie. ARR ma akosi nepresvedčila, nerozumiem, prečo okamžite švihuje až cez 8 barov pri dorovnávaní tlaku, aj napriek tomu, že voľbu vlaku som použil "N". Na ostatných práve voľba nákladného vlaku pomáhala proti nežiaducemu švihovaniu. Ba čo je horšie, po prepnutí z "R" do "A" začala ihneď švihovať aj počas jazdy, keď bolo vyrovnané a nebol na to nijaký dôvod.
- Manometre svietia pekne, akurát na I. stanovišti nesvieti pomerový ťah, neviem či to už dlhšie.
- S prevodníkom som problém nemal, odvetrával celkom dobre.
- A čo sa týka tej hornej 100Hz, prepla aj z I.stanovišťa, ale až pri PT okolo 8V, čo som teda využil asi 2x, tak ma to prekvapilo, minule sa k tomu nemala vôbec.
Inak, prečo z II.stanovišťa prepne na 100Hz už okolo 5V a z I. až okolo 8, alebo aj vôbec? Mal som za to, že na stanovišti nezáleží, podstatné je, čo sa deje v trakčnom obvode.
A ešte P.S. Tie šedé pulty ma prekvapili, hoci som zástanca peknej zelenkavej, takto to vyzerá celkom vkusne Ako vlastne celá mašinka, bolo vidieť, že púta pohľady
- Trakčne sa veru nesťažujem, na ruku chodí celkom pekne, a keby nemrholilo cestou tam a nepršalo cestou nazad, tak je to ešte lepšie. ARR ma akosi nepresvedčila, nerozumiem, prečo okamžite švihuje až cez 8 barov pri dorovnávaní tlaku, aj napriek tomu, že voľbu vlaku som použil "N". Na ostatných práve voľba nákladného vlaku pomáhala proti nežiaducemu švihovaniu. Ba čo je horšie, po prepnutí z "R" do "A" začala ihneď švihovať aj počas jazdy, keď bolo vyrovnané a nebol na to nijaký dôvod.
- Manometre svietia pekne, akurát na I. stanovišti nesvieti pomerový ťah, neviem či to už dlhšie.
- S prevodníkom som problém nemal, odvetrával celkom dobre.
- A čo sa týka tej hornej 100Hz, prepla aj z I.stanovišťa, ale až pri PT okolo 8V, čo som teda využil asi 2x, tak ma to prekvapilo, minule sa k tomu nemala vôbec.
Inak, prečo z II.stanovišťa prepne na 100Hz už okolo 5V a z I. až okolo 8, alebo aj vôbec? Mal som za to, že na stanovišti nezáleží, podstatné je, čo sa deje v trakčnom obvode.
A ešte P.S. Tie šedé pulty ma prekvapili, hoci som zástanca peknej zelenkavej, takto to vyzerá celkom vkusne Ako vlastne celá mašinka, bolo vidieť, že púta pohľady
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/696088/
zdravim ma niekto pristup k foto stresnych parti na 163?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695984/
Ak otočí podľa obehu, tak by som ju teda mal mať. 117 ma naposledy ujedovala so svojou sklzovkou, dúfam, že mala len zlý deň.
Rozkaz šéfe, skontrolujem, prezriem ako to vyzerá. Neboj sa, budem sa snažiť pekne ladne doplachtiť na liptov. Ja na ruku chodím rád, v týchto adhéznych podmienkach, aké sú v poslednej dobe je to podľa mňa lepšia voľba ako ARR. Snáď to dopadne dobre
Rozkaz šéfe, skontrolujem, prezriem ako to vyzerá. Neboj sa, budem sa snažiť pekne ladne doplachtiť na liptov. Ja na ruku chodím rád, v týchto adhéznych podmienkach, aké sú v poslednej dobe je to podľa mňa lepšia voľba ako ARR. Snáď to dopadne dobre
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695979/
iron999: No ak by točila zo 7814 na 7865 (podľa napísaného predpokladám, že ju budeš mať Ty), zrejme ju v Mikuláši budeš vymieňať za 163.117, ktorú som na Liptov doniesol na 7810.
Ak teda.. však dáš vedieť, ako to dopadlo.
Idúcky skolauduj podsvietenie manometra hl.a nap. potrubia na 2.stan., lebo pôvodny ciferník bol bez presvitovej perforácie po okrajoch, teda aj napriek funkčnému podvieteniu bol tmavý. Dnes som sa s tým ešte trochu piplal.
Jo.. a neklaď jej prosím príliš.. už je to taký náš predHáčkový biedačik.. pekne s citom naň. Ale ak by ti bolo treba predsa len, na ruku chodí dobre. Z dvojky pekne prepína aj na H100 Hz, prevodník furt dlho odvetráva, v hmle má tendenciu mocno sklzovať.. ale čo by sme jej všetko neodpustili, hlavne, že je zelená..
Ak teda.. však dáš vedieť, ako to dopadlo.
Idúcky skolauduj podsvietenie manometra hl.a nap. potrubia na 2.stan., lebo pôvodny ciferník bol bez presvitovej perforácie po okrajoch, teda aj napriek funkčnému podvieteniu bol tmavý. Dnes som sa s tým ešte trochu piplal.
Jo.. a neklaď jej prosím príliš.. už je to taký náš predHáčkový biedačik.. pekne s citom naň. Ale ak by ti bolo treba predsa len, na ruku chodí dobre. Z dvojky pekne prepína aj na H100 Hz, prevodník furt dlho odvetráva, v hmle má tendenciu mocno sklzovať.. ale čo by sme jej všetko neodpustili, hlavne, že je zelená..
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695976/
Dnes som išiel s Os 7814 a naozaj ho ťahá 163.113.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695954/
lofofor: Do štvrtka sa možno do obehu vráti.. budem priebežne informovať. Po E0 ju ze vraj vyhnali z Košíc do Žiliny so 7814.
jones: Áno chcel som ho suplovať, nakoľko sa tu dlho neobjavila fotka ani info o prevádzke a údržbe persingov v Košiciach, čím nás pravidelne zásoboval práve žehlička. Neviem, co ti na tom tak strasne vadí; myslím, ze sa našli ludia, ktorí si jeho fotky obcas aj pozreli. Odhliadnuc od urovne niektorých popisov a komentárov boli poniektore fotky v celku zaujímavé (trebárs z EH na 109).
jones: Áno chcel som ho suplovať, nakoľko sa tu dlho neobjavila fotka ani info o prevádzke a údržbe persingov v Košiciach, čím nás pravidelne zásoboval práve žehlička. Neviem, co ti na tom tak strasne vadí; myslím, ze sa našli ludia, ktorí si jeho fotky obcas aj pozreli. Odhliadnuc od urovne niektorých popisov a komentárov boli poniektore fotky v celku zaujímavé (trebárs z EH na 109).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695953/
Nikto Ti ban nedáva,len že si chcel suplovať,či si to nenapísal?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/695902/
K projektu ešte jednu vec...
Pre mňa je to len a len prostriedok, ktorý mi umožní legálne pričiniť sa na tom, aby rušne, s ktorými žijeme, boli krajšie, lepšie. Nič viac som si od toho nesľuboval a nič viac mi ten projekt ani nedal.
A čo vzal? Kopec ľudí pomaly ani neodzdraví, lebo však sa dopočuli, že vraj na to berieme akési nekresťanské peniaze, sme privilegovaní, chodíme na najlepších mašinách.. prosto vnieslo to medzi ľudí iba závisť a nenávisť... takú tú typickú slovenskú. Keď sa pýtam v KE depe s rušňom na točňu a do rotundy, lebo chcem medzi výkonmi dať do poriadku strechu, u rušňovodičov, čo idú okolo, som len obyčajný ko.. ako som sa mal možnosť dopočuť.
Paradoxne u tých, čo majú prednostné právo vyberať si turnusové vlaky. Nevadí.. ako hovorím, nerobím to pre žiadny projekt a nepočúvam tieto rečí. Plním si detský sen a záleží mi na tom, žeby som za prostredie, v ktorom stravím veľkú časť života, nemusel hanbiť.
Napokon jedno je isté, v Cargu som takúto možnosť nemal, čiže preto to celé napriek všetkým tým malichérnym negatívam hodnotím pozitívne..