Zahraničné HDV na koľajách ŽSR
Toto môže byť tiež atraktívna téma pre našich členov. Oceniť by ju mohli najmä tí kolegovia, ktorí fotografujú, prípadne tí, ktorých poteší, ak uvidia nejakú neobvyklú lokomotívu. Podľa môjho skromného názoru má opodstatnenie, lebo sa nachádzame v situácii, keď k nám začnú prichádzať zahraničné rušne aj z tých železničných správ, s ktorými Slovensko nesusedí. Založenie tejto témy vo mne urýchlila udalosť, ktorá sa stala dnes, 25. 1. 2005.
Do Bratislavy-Petržalky prišla lokomotíva firmy Railion Deutschland 185.045! Urobila obrat s nákladnými vlakmi 44609/44606 z a do Wien Kledering Zvb. Ak nepočítame nostalgické vlaky (bola tu z Nemecka legendárna 103.001 a Eurorunner Dispoloku) ide o prvú lokomotívu nemeckých železníc, ktorá prišla na naše územie s pravidelným vlakom. Ak má niekto inú informáciu, nech ma prosím opraví.
Zaujímalo by ma, či sa niekomu z Vás podarilo túto historickú udalosť vyfotografovať?
Podradené diskusné témy
2016.903 LTE v podstate ani nemohla napájať túto súpravu ,lebo má miesto alternátoru prídavú nádrž.
Takže rakušáci mali asi výlet za 52,-EUR bez tepla , kávičky, vychladeného pivka....
Btw. ako dopadol Express Rail so skúšobnou prevádzkou Traxxu? Do 14. 9. 2011 majú povolenú skúšobnú prevádzku tak som zvedavý.
Každopádne súkromní dopravcovia už sa nemôžu vyhovárať na to, že nie sú tu schválené žiadne moderné zahraničné elektrické vozidlá ... zaujímavé je, že polovice minulého roka sa nič nedialo a teraz zrazu Traxx a aj ES64F4 majú povolenú skúšobnú prevádzku