131
V prehľade tém mi chýbala téma o rušnoch, ktoré tvoria základ našej nákladnej dopravy na tratiach elektrifikovaných 3 kV ss. Som ich obdivovateľ a zaujímam sa o ne. Potešilo by ma, keby ste tu písali o nepravidelných nasadeniach dvojičiek, o ich výskyte na nezvyčajných miestach (hlavne SŽDC), nepublikované rarity z ich histórie, ale hlavne vaše názory na ne.
fiiha..co sa to deje... vlaky zacali chodit tak odchadzaju masiny?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/362660/
peršing:
Odpoviem na to, na čo si sa ma nepýtal:
Môže.
Na druhej a tretej fotke, čo som sem dal, sa to aj tak realizovalo.
Na to, aby bola veduca sekcia cisto len vo funkcii riadiaceho netrakčného vozidla, Ti stačí prestaviť spínač funkčných stavov S101 do polohy "Pv" (porucha vedúcej)
A odpoviem aj na to, na čo si sa ma pýtal:
Šli. Na to by bolo ale treba, ak neuvažujeme iba prípad fotenia, dvoch šušňovodičov.
Praktický, hoc málo pravdepodobný príklad, aby sa to nezvrhlo iba k fotiacim účelom: na vedúcej máš poruchu zberača, odskakuje, resp. má poškodené šmýkadlo a ťaháš osobný vlak. Pri kúrení počas státia na koncovej musia byť hore zberače oba a na vedúcej môže byť len jeden.
Nebudem počas každého pobytu zhadzovať mašinu a utekať prestavovať na obe sekcie spínače funkčných stavov do polohy "J" jednotlivo (nehovoriac o tom, že ak nepoužijem fintu fň, kľúčom odomknem vždy iba jeden spínač funkčných stavov), ale na prednej jednoducho zavriem kohút a navolím zberače P+Z.
Tu máš dôkaz, že dvojička je aj napriek Mireru životaschopná aj bez svojej siamskej sestričky.
Odpoviem na to, na čo si sa ma nepýtal:
Môže.
Na druhej a tretej fotke, čo som sem dal, sa to aj tak realizovalo.
Na to, aby bola veduca sekcia cisto len vo funkcii riadiaceho netrakčného vozidla, Ti stačí prestaviť spínač funkčných stavov S101 do polohy "Pv" (porucha vedúcej)
A odpoviem aj na to, na čo si sa ma pýtal:
Šli. Na to by bolo ale treba, ak neuvažujeme iba prípad fotenia, dvoch šušňovodičov.
Praktický, hoc málo pravdepodobný príklad, aby sa to nezvrhlo iba k fotiacim účelom: na vedúcej máš poruchu zberača, odskakuje, resp. má poškodené šmýkadlo a ťaháš osobný vlak. Pri kúrení počas státia na koncovej musia byť hore zberače oba a na vedúcej môže byť len jeden.
Nebudem počas každého pobytu zhadzovať mašinu a utekať prestavovať na obe sekcie spínače funkčných stavov do polohy "J" jednotlivo (nehovoriac o tom, že ak nepoužijem fintu fň, kľúčom odomknem vždy iba jeden spínač funkčných stavov), ale na prednej jednoducho zavriem kohút a navolím zberače P+Z.
Tu máš dôkaz, že dvojička je aj napriek Mireru životaschopná aj bez svojej siamskej sestričky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/362418/
Da sa zdvihnut zadny zberac len na koncovej pri ovladani z veducej sekcie aj inak ako zavretim kohuta k zadnemu zberacu na veducej sekcii? Teda, ci moze byt veduca sekcia cisto len vo funkcii riadiaceho netrakčného vozidla?
362.001,
tie tri zberace by nesli dat hore aj tak, ze by sa dali obe sekcie jednotlivo a zdvihnut na jednej P/Z a na druhej P+Z?
362.001,
tie tri zberace by nesli dat hore aj tak, ze by sa dali obe sekcie jednotlivo a zdvihnut na jednej P/Z a na druhej P+Z?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/362401/
lombardo: Ako dnes padlo v škole na margo tej dvojičky so zadretou prevodovkou;
ešte šťastie, že sa nezadrela, resp. že ju nemuseli odstavovať v Krompachoch, lebo kým by tam došiel nehodový vlak z Košíc, už by ani nemal po čo...
JCM:
Tvoje nároky sú v túto chvíľu na mňa (zatiaľ) priveľa.
Ale ak vybavíš v depe dajaký vhodný fotogenický stroj, privreš kohútik k jednému zberaču a navolíš P+Z, ochotne Ťa z takou trojzberačovou dvojičkou aj ošotoušim.
ešte šťastie, že sa nezadrela, resp. že ju nemuseli odstavovať v Krompachoch, lebo kým by tam došiel nehodový vlak z Košíc, už by ani nemal po čo...
JCM:
Tvoje nároky sú v túto chvíľu na mňa (zatiaľ) priveľa.
Ale ak vybavíš v depe dajaký vhodný fotogenický stroj, privreš kohútik k jednému zberaču a navolíš P+Z, ochotne Ťa z takou trojzberačovou dvojičkou aj ošotoušim.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/362375/