Historické vozidlá na Slovensku
Podarilo sa mi vytvoriť zoznam historických koľajových vozidiel, ktoré sa nachádzajú na Slovensku. Bol by som rád, keby ste mi napísali odkaz v prípade, ak máte akúkoľvek pripomienku k zoznamu, ak viete nejakú informáciu ohľadne uvedeného, nejakú aktualizáciu, alebo čokoľvek čo s tým súvisí. Budem Vám veľmi vďačný.
Zoznam nájdete na osobitnej stránke.
Bol aktualizovaný dňa 30.12.2007.
Podradené diskusné témy
Garin: Jen na upřesněnou jedná se o Železničář 47/2004, název článku: Parní expres Praha Bratislava i napřesrok.
Jinak si ho můžete také přečíst v el.podobě na http://www.cd.cz sekce zpravodajství a názory,podsekce železničář.
pro příště,než něco napíšete,tak si to ověřte,jestli to je nebo není pravda.
Garin: Nevím,kdo vám poskytl tuto nepravdivou informaci,ale tento vlak byl soukromý,a jestli objednatel vezme nebo nevezme cestující z řad veřejnosti je čistě jeho věc. Ano byl podporován SŽDC a dostal slevu za použití dopr.cesty, též sponzorsky přispělo JLV a.s. a další. Jeho objednatelem a tudíš na faktůrách jako objednatel je jistá právnická osoba,která nemá s ČD nic společného,nikoliv ČD,to bylo pouze dopravcem,protože tato právnická osoba nemá dopravní licenci. Podívejte se do nostalgie 2005,kde je vše uvedeno,to jen pro pořádek. a nebo se informujte u pana Kubáčka z MDC. Nebo si přečtěte Dráhu 11/2004,kde je také vše uvedeno,kde je doslova napsáno:" díky několika nadšencům se podařilo uskutečnit mimořádnou jízdu......",dále pak v Železničáři tuším 44/2004 přesně nevím ,kde je vše jmenovitě uvedeno.
Ano máme toto v plánu,ale tato trasa,jak jste napsal platí pouze pro zpáteční cestu,do Blavy se jede přes H.Brod. Jinak jestli chce vice,tak vám mohu dále napsat,že už mám jízdní řád pro cestu tam,ale pouze do Kútů,protože byla u vás teď od 6.března velká změna JŘ. Dále je v plánu,pokud to sklonové podmínky,z důvodu zátěže,dovolí tak přivezeme Masarykův salóní vůz,ale byl by to už devátý vogon, a to tak nadlouhou cestu je až dost. Též vám mohu sdělit,že už více jak polovina míst je rezervována, a to je teprve březen,doufám že jsem vás tímto dostatečně přesvědčil. Takže,pište příště raději pravdivé informace.
a ještě jednou na vysvětlenou,záleží opravdu jen na mě jestli se pojede,či nikoliv.......To že je to uvedeno v kalendáři nostalgie 2005,ještě neznamená,že se to uskuteční.
"... Zvláštní vlak 2004 do Bratislavy nebyl rozhodně soukromým vlakem, protože byl určen pro širokou veřejnost (a také proto mimo jiné dostal slevu za použití dopravní cesty) ..."
V tomto roku sa plánuje vlak na celoslovenské stretnutie historickej techniky MDC s nulkovým Albatrosom po trase Praha - Přerov - Bratislava.