Historické vozidlá na Slovensku
Podarilo sa mi vytvoriť zoznam historických koľajových vozidiel, ktoré sa nachádzajú na Slovensku. Bol by som rád, keby ste mi napísali odkaz v prípade, ak máte akúkoľvek pripomienku k zoznamu, ak viete nejakú informáciu ohľadne uvedeného, nejakú aktualizáciu, alebo čokoľvek čo s tým súvisí. Budem Vám veľmi vďačný.
Zoznam nájdete na osobitnej stránke.
Bol aktualizovaný dňa 30.12.2007.
Podradené diskusné témy
ad CFR-Romania:
Je to podrobně rozebráno v tématu Jazdy a akcie: http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?lang=1&page=3&kat=11&id=7757 a další
Telgart: Já jsem pochopil moc dobře co je to autorský zákon,ale asi to nepochopil autor snímku,protože jak jste napsal bude ho veřejně publikovat. a vy jste nepochopil podstatu problému,prototože,kdyby nebyla jízda,nebyla by fotografie a já za tuto jízdu řádně zaplatil ČD požedovanou sumu,protože jsem byl její objednavatel.Jak jste napsal tato jízda je moje duševní vlastnictví. A pokud vím tak pozemek , kde leží koleje,taky není veřejně přístupný a teď co s tím, bráno ad absurdum:fotograf mě také jako pořadatele nepožádal o veřejné publikování mé akce,to máte tak,když třeba máte fotbalový zápas,tak taky musíte zaplatit za přenos,fotografové za vstup a možnost vstupu a diváci za vstup a teď je tu Vámi zmiňovaný autorský zákon,neporušil ho náhodou též publikováním autor fotografie. Samozřejmě,když si bude fotit pro sebe do šuplíku prosím,ale veřejné publikování to už ne.
A jak tomu zabránit,nejjednoduší je žádné akce nepořádat,mít mašinky pěkně zavřené a je to,docela by mě pak zajímalo co by páni fotografové dělali. ušetříte na opravách,prohlídkách atd. hrozná představa co ? Ale především je to na fotičích samých,zadarmo se přiživovat na práci a úsilí druhých,to je podle mě podlost a o nějaké službě už tu nemůže být vůbec žádná řeč.
Upřímě řečeno, je mi jedno jaký je autor fotograf,ale jako člověk mě zklamal a zařadil se mezi ty fotiče,kteří se zadarmo přiživují na práci druhých. Stále nemohou pochopit,že to není to samé,jako když parní mašinky jezdily v pravidelném provoze a oni fotili,teď aby vyjely,tak to musíte tvrdě zaplatit. a vy ho v tomto ještě obhajujete,tomu dost dobře nerozumím.
Bolo by totiž dobré, keď už je nejaký ten zoznam, aj vedieť, ako to-ktoré vozidlo vlastne vyzerá.
Ale keď budem mať čas, tak by som to mohol prerobiť. Preto so dal zoznam aj sem na stránku, že by som ho podľa získaných informácii od prispievajúcich zaktualizoval.
AD CFR-Romania: 555.3008 určite ešte nie je prevádzkyschopná. To ešte slnko vyjde pár-krát nad horizont. Ale je na dobrej ceste k takému cieľu.
CFR-Romania asi vychádzal zo zoznamu uverejnenom nedávno na vlaky.net, kde je uvedené, že 555.3008 je prevádzkyschopná ... Pozri si ten zoznam a uvidíš, že je tam viac "prevádzkyschopných" lokomotív ... ktoré sú ešte stále rozobrané... takže sa nečuduj :-)
Sírius: Ne ,tato diskuse nikam nevede,máme zcela odlišný pohled na stejnou věc,to už tak v životě bývá,já si budu tvrdit svou,vy též a proto dost. Jinak název fotič je podle mě přijatelnější,než,jak jim řikají lidé zde v Čechách,kteří pracují na železnici, a to " šotouš". To není urážka,jen jakési označení,člověka pobíhajícího zmateně v kolejích nebo podél kolejí s foťákem na krku. Já ho nepoužívám,i když je docela výstižný. Tak to jen pro vysvětlení a pro zasmání. Fotič se mi zdá přijatelnější.
V září se možná potkáme v Blavě a můžem si o tom klidně popovídat,jestli budem ovšem schopný,protože je to docela drsný,a proto obdivuji všechny ty ,kteří na těchto lokomotivách na trase PHA - BLA jezdili v pravidelném provozu,patří jim mé uznání a smekám před nima klobouk. Stojí za to si to vyzkoušet,přál bych vám to všem.