775/781
Viete mi poradiť, kde sa momentálne nachádzajú posledné existujúce sergeje na Slovensku? Okrem známych čísel 168, 312, 368 ma hlavne zaujímajú čísla 781.175 (12.1999 Zvolen), 781.276 (02.2000 N.Zámky), 781.370 (09.2000 Humenné) všetky funkčné s pluhmi. Kam zmizli?
rk_kn: 2takt diesel je vynalez nemecky (MAN B&W, 1982) a mozno sa budes cudovat, ale najefektivnejsie tepelne stroje ake kedy clovek vyrobil su prave velke 2-taktne diesely (suprudne vyplachovanie, preplnovanie) s ucinnostou ay 53%
ako sa to uz z obr. zda, GE poslali komplet powerpack (motor GE 7FDL, alternator, usmernovace, chladenie atd) a mongoli to len hodili na sergeje ktoremu predtym "vyrezali cele brucho"
Remotorizované Sergeje M62.3 prichádzajú pravidelne do Rajky, kam privážajú/odvážajú vlaky ZSCS relácie Koper/Rijeka - ŽSR. V úseku Hegyeshalom - Csorna, nie ďaleko od územia SR, je pár pekných spotov, kde sa dajú vyfotiť Sergeje s vozňami ZSCS.
Ježííš, to si už presne nepamätám, veď to bolo nantáčané okolo 1996 (opravte ma, ak sa mýlim), ale niečo sa mi marí, že okolo neho boli nejaké blbosti. A to natriasanie fakt, no vážne. A nie je to posledný film, čo tu natáčali. Ak ste videli Vzkriesenie ( bohača, dosť blbé slovo). Vo filme vidno zábery z H. Štubne a ešte niekde. Malo to symbolizovať Sibír. Rušeň bol z RD Zvolen 422.0108 . Mám aj fotku, ale obyčajnú. Skúsim preskenovať a hodím ju sem.