Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
No, tak loď Admiral Graf Spee byla označená jako bitevní křižník, jako jakási z nouze vyvolaná kategorie mezi těžkým křižníkem a bitevní lodí.
Zbyněk:
Prezident Masaryk, to byla ještě loď typu "monitor", ne?
(viz bitva Monitor versus Merimac, válka Severu proti Jihu)
Zbyněk:
Prezident Masaryk, to byla ještě loď typu "monitor", ne?
(viz bitva Monitor versus Merimac, válka Severu proti Jihu)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244846/
To já mám lepší oslí můstek na trase lodní děla (na Dunaji) - železnice - barvičky.
Můj někdejší tchán sloužil za 1. republiky jako dělostřelec na hlídkové dunajské lodi "President Masaryk" (dodané Škodovkou) a byl původním povoláním lakýrník - a na sklonku profesní éry pak železničář. No a mezi tím též četník a jeden z prvních OSOŽáků.
Můj někdejší tchán sloužil za 1. republiky jako dělostřelec na hlídkové dunajské lodi "President Masaryk" (dodané Škodovkou) a byl původním povoláním lakýrník - a na sklonku profesní éry pak železničář. No a mezi tím též četník a jeden z prvních OSOŽáků.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244842/
887: Trošku poopravím, ono Bismark nebol krížnik, ale Bitevná loď. Admiral Graf Spee sa za krížnik pokladať dá, hoci ho Nemci označovali ako bitevnú loď (mierová zmluva z 1. svetovej im nedovolila postaviť nič väčšie), no iné štáty ho volali "Vrecková bitevná loď"
Shalomek: Tak spomedzi známych vojnových lodí boli lietadlami odstavené aj Hoodov spolubojovník Prince of Wales, v tej istej bitke bitevný krížnik Repulse, alebo Bismarkova sesterská loď Tirpitz. Mám pocit, že Britské lietadlá potopili aj bitevnú loď Schleswig Holstein (veterán z Prvej svetovej), ktorý svojimi výstrelmi zahájila Druhú svetovú...
No a taký "nešťastný" zásah nedostal len Bismark, ale aj Yamato schytala jedno torpédo akurát do tej časti trupu, kde boli pláty pancieru spojené a to jej bolo asi osudné...
Shalomek: Tak spomedzi známych vojnových lodí boli lietadlami odstavené aj Hoodov spolubojovník Prince of Wales, v tej istej bitke bitevný krížnik Repulse, alebo Bismarkova sesterská loď Tirpitz. Mám pocit, že Britské lietadlá potopili aj bitevnú loď Schleswig Holstein (veterán z Prvej svetovej), ktorý svojimi výstrelmi zahájila Druhú svetovú...
No a taký "nešťastný" zásah nedostal len Bismark, ale aj Yamato schytala jedno torpédo akurát do tej časti trupu, kde boli pláty pancieru spojené a to jej bolo asi osudné...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244841/
http://www.aktuality.sk/pikosky/pikosky/muz-nasprejoval-grafitti-na-ladovec
-tak ale dúfam, že to mal vyčistiť olizovaním toho ľadu...
-tak ale dúfam, že to mal vyčistiť olizovaním toho ľadu...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244840/
Ano, je zajímavé, jak velkou roli sehrála v námořní válce letadla. Jak Yamato, tak i Bismarck doplatily na přesné zásahy letců. U Bismarcku to byla přesná trefa na kormidlo, završená pak popravou bitevních lodí.
No, a až nejsme oftop, ani velitelé bitevních lodí neměli rádi sprejery.
No, a až nejsme oftop, ani velitelé bitevních lodí neměli rádi sprejery.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244838/
Tak ale ak by mala byť vlajková loď Dunajskej flotily taká "úspešná", tak by sa o autonómiu začali snažiť asi aj naši nemenovaný spoluobčania, nielen pár fanatikov na juhu...
Počas svojej poslednej bitky, kedy na Yamato, ľahký krížnik Yahagi a 8, alebo 12 torpédoborcov zaútočilo v troch vlnách okolo 300 lietadiel, tak Yamato ich zložila len 5...
Mimochodom, zaujímavých na tej bitke je mnoho vecí,napr. to bola asi najväčšia samovražedná akcia v histórii (tie lode mali palivo iba na cestu k Okinave, späť už nie), kapitán sa vraj pred potopením dal reťazou priviazať ku kormidlu a dobrému plavcovi prikázal zachrániť cisárov portrét, no a zaujímavá bola aj munícia. Z diel najväčšej ráže totiž strieľala protilietadlové granáty, čo bolo naozaj neobvyklé a neviem, či sa to ešte niekde inde použilo.
Čo sa týka jej sesterských lodí, tak Musashi dostala počas svojej poslednej bitky (2. bitka vo Filipínskom mori?) zásah do komína tak nešťastne, že posádka musela niekoľko hodín, až kým ich nepotopili počúvať trúbenie lodnej trúby a ďalšia loď tejto triedy bola ešte pred dokončením prestavaná na lietadlovú loď, no tesne pred dokončením sa mala presunúť do inej lodenice, avšak akonáhle opustila prístav, tak ju potopila americká ponorka. 4 loď tejto triedy nebola myslím vôbec dostavaná.
Počas svojej poslednej bitky, kedy na Yamato, ľahký krížnik Yahagi a 8, alebo 12 torpédoborcov zaútočilo v troch vlnách okolo 300 lietadiel, tak Yamato ich zložila len 5...
Mimochodom, zaujímavých na tej bitke je mnoho vecí,napr. to bola asi najväčšia samovražedná akcia v histórii (tie lode mali palivo iba na cestu k Okinave, späť už nie), kapitán sa vraj pred potopením dal reťazou priviazať ku kormidlu a dobrému plavcovi prikázal zachrániť cisárov portrét, no a zaujímavá bola aj munícia. Z diel najväčšej ráže totiž strieľala protilietadlové granáty, čo bolo naozaj neobvyklé a neviem, či sa to ešte niekde inde použilo.
Čo sa týka jej sesterských lodí, tak Musashi dostala počas svojej poslednej bitky (2. bitka vo Filipínskom mori?) zásah do komína tak nešťastne, že posádka musela niekoľko hodín, až kým ich nepotopili počúvať trúbenie lodnej trúby a ďalšia loď tejto triedy bola ešte pred dokončením prestavaná na lietadlovú loď, no tesne pred dokončením sa mala presunúť do inej lodenice, avšak akonáhle opustila prístav, tak ju potopila americká ponorka. 4 loď tejto triedy nebola myslím vôbec dostavaná.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244833/
a ešte len tak medzi nami....bavime sa tu o puštičkách,pištolkach a pod ale o skutočne velkých zbraniach nepadla ani reč....tak niečo ako námet :
http://www.military.cz/ww2_ships/Japan/BB/Yamato/yamato.htm
hmm zaujimave čítanie....
mat take niečo na Dunaji.....hned by všetkých prešla chut o autonomistických rečiach....
http://www.military.cz/ww2_ships/Japan/BB/Yamato/yamato.htm
hmm zaujimave čítanie....
mat take niečo na Dunaji.....hned by všetkých prešla chut o autonomistických rečiach....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244801/
Představa o svobodě a úcta ke svému okolí je u některých lidí zřejmě různá. České dráhy postupně opravují nádražní budovy a vylepšují jejich stav. Po rekonstrukci a opravě zastávky Trhanov stačila však jen krátká doba k tomu, aby i nové okapové žlaby bezohledný nenechavec nejen strhl, ale i tak poškodil, že jsou nadále k nepotřebě. Zastávku Domažlice po rekonstrukci a novém nátěru si vyhlédl k poničený nějaký sprejer. Slušný občan začíná mít obavu, aby tyto budovy nedopadly jako opuštěné vojenské objekty.
Ovšem nejedná se jen o budovy Českých drah. Kolik stavebníků vyveze odpady do lesa? Není ojedinělý případ, kdy najdete v lese lahve, elektroniku, šatstvo i kufr s odpady. Komu překážela tabule s označením„ Chráněná oblast Český les„ a musel ji odstranit a vhodit do lesa? Slušný občan se jen ptá, co s tím? Je překvapující, že neustále přibývá lidí, kteří snad nedokážou ocenit vynaložené finanční prostředky, ocenit lidskou práci a je jim lhostejný vzhled jejich okolí. Vždyť je vytvořena bohatá síť míst k vytřídění a uložení odpadu přímo v místech bydliště.
(Domažlický deník)
Ovšem nejedná se jen o budovy Českých drah. Kolik stavebníků vyveze odpady do lesa? Není ojedinělý případ, kdy najdete v lese lahve, elektroniku, šatstvo i kufr s odpady. Komu překážela tabule s označením„ Chráněná oblast Český les„ a musel ji odstranit a vhodit do lesa? Slušný občan se jen ptá, co s tím? Je překvapující, že neustále přibývá lidí, kteří snad nedokážou ocenit vynaložené finanční prostředky, ocenit lidskou práci a je jim lhostejný vzhled jejich okolí. Vždyť je vytvořena bohatá síť míst k vytřídění a uložení odpadu přímo v místech bydliště.
(Domažlický deník)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244790/
zdravim partia......
tak ako ??,"Adam, čo si mi to vravel vo štvrtok do telefónu, že viac ako K100 je Ti bližší Glock?? A ty si hovoríš Slovák?? "
aj ja si hovorim slovak a dokonca si dovolim povedat že cisatejsi ako podaktory z sns... ale G-36 a PSG-1 to istí...
ozaj chalani viete že PSG ma rozptyl len 0,5 uhlovej minuty ??? tomu vravim mašina....ale zistil som že taka PSG je všetranná..ved nielen že možem roztlkat s pažbou orechy,uhlie alebo grafitacke lebky ale napr. taka 63 cm za studena kovana hlaven......s tým by sa pekne mlatilo ......resp. ak by chybal nejaký komponent do lešenia......
a k teme upirov.....hmmm HK by mal zaradit do výrobneho programu aj strieborne naboje.....
ale osobne si myslim že je to riadna utopia....lebo take kretenisticke postavičky neexistuju....
a kurnik zistujem že sa mi začina lubit červewna štava.....asi to bude choroba z povolania....kurnik ale 50 Hz 220 kV je niečo..... ale nebojte sa žeby som začinal inklinovať ku laminatkam..to nikdy....ale največši otras pre mna za polsedne dva roky bolo vidiet na živo plechača menovite 211.....to strielanie HV by zobudilo aj mrtveho....a nie to ešte počas obchadzania supravy v stanici.....pomaly male deti plakali....hmm a kde sa to hrabe na gorilu....a ešte k tomu jedničkovu...
chlapi a čo poviete na to keby sa u nas elektrifikovalo 15 KV ???
ozaj aký je največší možný odber cez polopantograf s dvojradou uhlikovou lištou ??? zvladlo by to 800 A trvaleho ??? pri rychlostiach cca 100-120 km/h ?:??
tak ako ??,"Adam, čo si mi to vravel vo štvrtok do telefónu, že viac ako K100 je Ti bližší Glock?? A ty si hovoríš Slovák?? "
aj ja si hovorim slovak a dokonca si dovolim povedat že cisatejsi ako podaktory z sns... ale G-36 a PSG-1 to istí...
ozaj chalani viete že PSG ma rozptyl len 0,5 uhlovej minuty ??? tomu vravim mašina....ale zistil som že taka PSG je všetranná..ved nielen že možem roztlkat s pažbou orechy,uhlie alebo grafitacke lebky ale napr. taka 63 cm za studena kovana hlaven......s tým by sa pekne mlatilo ......resp. ak by chybal nejaký komponent do lešenia......
a k teme upirov.....hmmm HK by mal zaradit do výrobneho programu aj strieborne naboje.....
ale osobne si myslim že je to riadna utopia....lebo take kretenisticke postavičky neexistuju....
a kurnik zistujem že sa mi začina lubit červewna štava.....asi to bude choroba z povolania....kurnik ale 50 Hz 220 kV je niečo..... ale nebojte sa žeby som začinal inklinovať ku laminatkam..to nikdy....ale največši otras pre mna za polsedne dva roky bolo vidiet na živo plechača menovite 211.....to strielanie HV by zobudilo aj mrtveho....a nie to ešte počas obchadzania supravy v stanici.....pomaly male deti plakali....hmm a kde sa to hrabe na gorilu....a ešte k tomu jedničkovu...
chlapi a čo poviete na to keby sa u nas elektrifikovalo 15 KV ???
ozaj aký je največší možný odber cez polopantograf s dvojradou uhlikovou lištou ??? zvladlo by to 800 A trvaleho ??? pri rychlostiach cca 100-120 km/h ?:??
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244729/
Prebereme naživo, ako pripojiť jednosmerníka k transformátoru. Uvidíš, bude prča. Keď jeho zelená bundička sčervenie.
Matthias no jasné....poďme na styk trakčných sústav k Dolným Kočkovciam v okrese Púchov. Tomáška tam zviažeme, a potom s ním budeme pochodovať na sever a tak šíriť slávu striedavej šťavičky...
a pozveme aj Rockera, má to blízko..iste nám rád zahrá na svojej gitare nejavé bojové rockové melódie
Matthias no jasné....poďme na styk trakčných sústav k Dolným Kočkovciam v okrese Púchov. Tomáška tam zviažeme, a potom s ním budeme pochodovať na sever a tak šíriť slávu striedavej šťavičky...
a pozveme aj Rockera, má to blízko..iste nám rád zahrá na svojej gitare nejavé bojové rockové melódie
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244687/
Shalomku, keby bolo treba, ochotne ti dosvedčím, že si toho sprejera pod vlak hodil v sebaobrane. Stačí mi napísať, kedy a o koľkej presne som mal byť v Břeclavi na nádraží. A tiež napíš, čo si mal vtedy oblečené, bo ja ťa poznám akurát v tej rajcovnej puntíkovej minisukničke a silónkach.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244600/
Ale nooo! Matthias, ty zradca! Zverejniť moju snímku krátko po tom, čo som ukončil svoju pozemskú púť, to sa nerobí! To je skoro tak špatné, jak keď som ťa na tú snobskú party prihlásil čoby hostesku - dobrovoľníčku.
Btw, žiadny zombies nie sú! To, čo si minule pretiahol sekerou po hrbe boli len nazelenalí hladujúci bezdomovci, čo v tvojej dutine lebečnej márne hľadali mozog. Heh, nevedia, že si ho odkladáš na nočnom stolíku. Sa ti musím priznať, že minule som ti ho chcel čórnuť, ale omylom som ti vzal umelý chrup. Potom v mojej hlave hlodali pochybnosti a hrýzlo ma svedomie. Jo, jo... to bolo asi tými zubami.
Pokiaľ ide o mimozemšťanov, tí nejestvujú. Nášho kamaráta Kokosáka stvorili v laboratóriách. Jeho výroba je detailne popísaná v učebnici menom "Frankenstein".
A ani upíri nie sú. Sú to len lietajúce myši s ostrými zúbkami. Pozri, keby ma bol nejaký upír pokúsal, tak by som sa predsa na vlaky.net objavoval až neskoro v noci bo cez deň by som spal. A po stý krát: nemôžem zato, že mi doma popraskali všetky zrkadlá. Hold, som skrátka fešák. Všetci sa ma boja.
P.S.: Santa Claus je. Toho roku mi priniesol Hecklera.
Btw, žiadny zombies nie sú! To, čo si minule pretiahol sekerou po hrbe boli len nazelenalí hladujúci bezdomovci, čo v tvojej dutine lebečnej márne hľadali mozog. Heh, nevedia, že si ho odkladáš na nočnom stolíku. Sa ti musím priznať, že minule som ti ho chcel čórnuť, ale omylom som ti vzal umelý chrup. Potom v mojej hlave hlodali pochybnosti a hrýzlo ma svedomie. Jo, jo... to bolo asi tými zubami.
Pokiaľ ide o mimozemšťanov, tí nejestvujú. Nášho kamaráta Kokosáka stvorili v laboratóriách. Jeho výroba je detailne popísaná v učebnici menom "Frankenstein".
A ani upíri nie sú. Sú to len lietajúce myši s ostrými zúbkami. Pozri, keby ma bol nejaký upír pokúsal, tak by som sa predsa na vlaky.net objavoval až neskoro v noci bo cez deň by som spal. A po stý krát: nemôžem zato, že mi doma popraskali všetky zrkadlá. Hold, som skrátka fešák. Všetci sa ma boja.
P.S.: Santa Claus je. Toho roku mi priniesol Hecklera.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244599/
Splinter.
Bol by som veľmi nerád, keby nižšie uvedené emotívne výlevy zahádzali skutočný cieľ tejto "diskusie".
Buď tak dobrý, daj sa dokopy.
Poďme na pifana.
Prebereme naživo, ako pripojiť jednosmerníka k transformátoru. Uvidíš, bude prča. Keď jeho zelená bundička sčervenie.
Skromne navrhujem piatok.
Bol by som veľmi nerád, keby nižšie uvedené emotívne výlevy zahádzali skutočný cieľ tejto "diskusie".
Buď tak dobrý, daj sa dokopy.
Poďme na pifana.
Skromne navrhujem piatok.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244582/
Mám naponáhlo.
Tak len krátko - z každého rožku trošku.
Clansman: "tvoje hodnotenie mojej osoby, to je jak prejav konvertitu. Niežeby mi to prekážalo, ale chýba ti názorová konzistentnosť, lebo to nie je zas tak dávno, čo si ma v dobrom rozmare tituloval "morálne bahno spoločnosti"."
Prečo?
Za prvé - ľudia sa vyvíjajú. A spolu s nimi sa vyvíjajú aj ich názory. Buď trošku tolerantný.
A za druhé - v čom som nekonzistentný?
Ak dovolíš, vykreslím krátky retrospektívny pohľad: obdržal si v dobrom rozmare titul "morálne bahno spoločnosti" a následne "hnusná, predajná defka".
A Ty nevidíš tú konjunkciu?
Veď _najmä_ z Tvojej černoprdelníckej optiky by malo byť svätosväte jasné, že ide v prvom rade o logický prienik dvoch množín. Nepredstavuje pre Vás - mužov za kadidlom - defka absolútny morálny úpadok spoločnosti? Tá, čo leští bimbasy na živnosť?
362.001: "...Zlý Tomáš, zlý! Hanbi sa! "
Šak aj ja si myslím.
Fúúúj Tomáš, fúúúj! Hanbi sa!
Clansman: "Tommy, musíš ísť na to rozumne. Stále sa ešte môžeš vyhovoriť, že si to nepísal ty, ale nejaký mimozemšťan, zombie, vampír... to sú všetko postavy, na ktoré Maťko verí, takže by ti to ako výhovorku mohol zhltnúť."
Očuj.
Teraz žarty stranou.
POSRAL si mi život, keď si mi vysvetlil, že Dedo Mráz neni skutočný.
To bolo od Teba pekne kruté.
Rozumieš - Dedo Mráz!! Ten dobroprajný vyžratý tlsťoch s bielym fúzom
pod bradou! Ten Dedo Mráz, fučiaci s batohom na hrbe, čo sa v rámci
masochistických hrátok trepe dolu komínom až do
kozubu! Môj vzor, môj detský idol, môj... benefaktor. Šľachetný darca
podarúnkov. Nosič rozkošnej červenej čiapočky s bielym brmbolcom.
Že nie je skutočný?
Ej preplakal som celé noci, od žiaľu.
Takisto si mi posral svet, keď si tu - pár riadkov nižšie - vyjavil... že novinár je tiež len človek. Ako všetci iní.
Ale že neexistuje mimozemšťan? Vampír? A zombie?!
HAH!! A Ty si z kerej rite prišiel?!
Mimozemšťania existujú.
Jedného poznám. Dokonca ho poznáš aj Ty. Pochádza totiž z Alfa Centauri.
Áno aňňo, nezabúdajme na nášho Kokosoidného priateľa. Mohol by sa totiž uraziť. Je jemnocitný. (keď menštruuje zo svojho otvoru)
Vampír?
Videl si môj biorytmus? Môj _prirodzený_ biorytmus? Keď zaspávam so svitaním prvých ranných lúčov a zobúdzam sa neskoro poobede? Myslíš, že to neni určitý subtílny prejav vampirizmu? (teda okrem pravidelného vysávania energie ostatným nevinným členom grafomanskými prejavmi? Veď je to takmer tak otravné, jak Zbyňkov spam v tomto fóre)
No a zombie...
Som rád, že zrovna TY tvrdíš, že neexistujú.
Kua, že ja som pred 5 rokmi nemal pri sebe Stilku. Alebo nejakú sekeru... (Sejmnúť Ťa, keď ešte u Teba len začínala nekro-mutácia)
...
Tak len krátko - z každého rožku trošku.
Clansman: "tvoje hodnotenie mojej osoby, to je jak prejav konvertitu. Niežeby mi to prekážalo, ale chýba ti názorová konzistentnosť, lebo to nie je zas tak dávno, čo si ma v dobrom rozmare tituloval "morálne bahno spoločnosti"."
Prečo?
Za prvé - ľudia sa vyvíjajú. A spolu s nimi sa vyvíjajú aj ich názory. Buď trošku tolerantný.
A za druhé - v čom som nekonzistentný?
Ak dovolíš, vykreslím krátky retrospektívny pohľad: obdržal si v dobrom rozmare titul "morálne bahno spoločnosti" a následne "hnusná, predajná defka".
A Ty nevidíš tú konjunkciu?
Veď _najmä_ z Tvojej černoprdelníckej optiky by malo byť svätosväte jasné, že ide v prvom rade o logický prienik dvoch množín. Nepredstavuje pre Vás - mužov za kadidlom - defka absolútny morálny úpadok spoločnosti? Tá, čo leští bimbasy na živnosť?
362.001: "...Zlý Tomáš, zlý! Hanbi sa! "
Šak aj ja si myslím.
Fúúúj Tomáš, fúúúj! Hanbi sa!
Clansman: "Tommy, musíš ísť na to rozumne. Stále sa ešte môžeš vyhovoriť, že si to nepísal ty, ale nejaký mimozemšťan, zombie, vampír... to sú všetko postavy, na ktoré Maťko verí, takže by ti to ako výhovorku mohol zhltnúť."
Očuj.
Teraz žarty stranou.
POSRAL si mi život, keď si mi vysvetlil, že Dedo Mráz neni skutočný.
To bolo od Teba pekne kruté.
Rozumieš - Dedo Mráz!! Ten dobroprajný vyžratý tlsťoch s bielym fúzom
pod bradou! Ten Dedo Mráz, fučiaci s batohom na hrbe, čo sa v rámci
masochistických hrátok trepe dolu komínom až do
kozubu! Môj vzor, môj detský idol, môj... benefaktor. Šľachetný darca
podarúnkov. Nosič rozkošnej červenej čiapočky s bielym brmbolcom.
Že nie je skutočný?
Ej preplakal som celé noci, od žiaľu.
Takisto si mi posral svet, keď si tu - pár riadkov nižšie - vyjavil... že novinár je tiež len človek. Ako všetci iní.
Ale že neexistuje mimozemšťan? Vampír? A zombie?!
HAH!! A Ty si z kerej rite prišiel?!
Mimozemšťania existujú.
Jedného poznám. Dokonca ho poznáš aj Ty. Pochádza totiž z Alfa Centauri.
Áno aňňo, nezabúdajme na nášho Kokosoidného priateľa. Mohol by sa totiž uraziť. Je jemnocitný. (keď menštruuje zo svojho otvoru)
Vampír?
Videl si môj biorytmus? Môj _prirodzený_ biorytmus? Keď zaspávam so svitaním prvých ranných lúčov a zobúdzam sa neskoro poobede? Myslíš, že to neni určitý subtílny prejav vampirizmu? (teda okrem pravidelného vysávania energie ostatným nevinným členom grafomanskými prejavmi? Veď je to takmer tak otravné, jak Zbyňkov spam v tomto fóre)
No a zombie...
Som rád, že zrovna TY tvrdíš, že neexistujú.
Kua, že ja som pred 5 rokmi nemal pri sebe Stilku. Alebo nejakú sekeru... (Sejmnúť Ťa, keď ešte u Teba len začínala nekro-mutácia)
...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244581/
Predsa len, "pancierový krížnik" bolo označenie, ktoré malo za úlohu tieto lode len odlíšiť od chránených krížnikov, ktoré už ale ako kategória neexistovali ani počas prvej svetovej.
Je však naozaj problém s klasifikáciou tejto triedy lodí, keďže sú akýmsi prechodom medzi ťažkým krížnikom a bitevným krížnikom.
Mimochodom, medzi pancierové krížniky patrila aj smutne známa Ruská Aurora, veterán Rusko-Japonskej vojny, ktorá začala VOSR.
No a aby som nebol off topic, tak si myslím, že síce je vojnovými loďami náročné brániť sprejerom v striekaní po našich koľajových vozidlách, ale taký zásah 8 palcovým delom (203 mm) by asi väčšina z nich nerozchodila...