Off Topic II [ARCHIV]
Asi si rikate, ze kdyz jedete z prace / do prace, tak at ten cas se krati, kdyz se budu divat z okna vlaku. A najednou jede vas spoj a hele. Souprava je cela posprejovana. Jaky mate nazor na graffity. Copak uz jim nestaci velke plochy a specialni parky pro ty, co ,,radi,, sprejuji? A proc to vzdy odnese zeleznice?
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Splinťo, vyskúšaš a uvidíš. Glock je fajn, ale bez SA/DA spúšťového režimu nič pre mňa, na to som príliš konzervatívny. No na strelnici je to o inom. Tam sa s ním viem vyjašiť, aj keď na moju labku by aj väčší mohol byť. K-100 som istý špekuloval na domov kúpiť, ale chýba jej bezpečné vypúšťanie kohúta. Aj keď za tú cenu... teraz je na ňu akcia -10 pct.
A inak, Spliťo očuj, neruš Zbyňka pri zbieraní bodíkov za CTRL + C príspevky, lebo on nás začne rušiť pri zbieraní bodíkov za HK USP, G 17 a K-100 príspevky.
A inak, Spliťo očuj, neruš Zbyňka pri zbieraní bodíkov za CTRL + C príspevky, lebo on nás začne rušiť pri zbieraní bodíkov za HK USP, G 17 a K-100 príspevky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244517/
Mladý sprejer je mediální hvězdou, zaplatil však za to příliš velkou cenu
Umelec pomaľoval odstavený vagón
.
.
.
Zbyněk, tvoje CRTL C + CRTL V príspevky pripomínajú lacnú detektívku. Stal sa zločin a páchatelia stále unikajú. Železničným spoločnostiam ostávajúoči pre plač a tí sprejerskí parchanti sa pri počúvaní shithiphopového derivátu (to ako hudby) rehocú na plné hrdlo
Ale je to veľká tragédia
Radšej treba prejsť od slov k činom, aby som si mohol tu prečítať napr. toto
Polícia zadržala novinára Milana V. z Brěclavi. Zadržaný je podozrivý z trestného činu ohrozenia na zdraví v štádiu pokusu, nakoľko o tretej ráno na brěclavskej zriaďovacej stanici naháňal grafiťákov s naštartovanou motorovou pílou zn. Stihl....
tak takéto reporty by som si rád prečítal...
Umelec pomaľoval odstavený vagón
.
.
.
Zbyněk, tvoje CRTL C + CRTL V príspevky pripomínajú lacnú detektívku. Stal sa zločin a páchatelia stále unikajú. Železničným spoločnostiam ostávajúoči pre plač a tí sprejerskí parchanti sa pri počúvaní shithiphopového derivátu (to ako hudby) rehocú na plné hrdlo
Ale je to veľká tragédia
Radšej treba prejsť od slov k činom, aby som si mohol tu prečítať napr. toto
Polícia zadržala novinára Milana V. z Brěclavi. Zadržaný je podozrivý z trestného činu ohrozenia na zdraví v štádiu pokusu, nakoľko o tretej ráno na brěclavskej zriaďovacej stanici naháňal grafiťákov s naštartovanou motorovou pílou zn. Stihl....
tak takéto reporty by som si rád prečítal...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244424/
Minulý týden jsme podchod přetřeli, a vidíte, jak to tady vypadá dnes, říká přednosta Jiří Valeček.
Nesrozumitelné klikyháky a vulgární kresby. Neznámí opavští vandalové z podchodu na vlakovém nádraží Opava východ jsou opět v akci. Historicky první opavský vlakový podchod, který spojuje naše unikátně opravené vlakové nádraží s dosud pro cestující nepřístupnou částí města, je totiž znovu poničený. O šokujících nápisech, které hyzdily zmíněný podchod již několik měsíců od jeho otevření v říjnu loňského roku, jsme v minulosti informovali opakovaně. Až do minulého týdne pak lidé museli čekat, než jim nepublikovatelné výtvory zmizí z očí.
Dlouho se však z čistých sytě žlutých stěn podchodu radovat nemohli.
„Minulý týden pracovníci Správy dopravní cesty Ostrava podchod přemalovali, a vidíte, jak to tam vypadá dnes,„ říká sklesle přednosta železniční stanice Opava východ s tím, že nátěry, kterými se výtvory neznámých vandalů musí přetírat, jsou velmi drahé. Na otázku, zda ho napadá nějaké opatření, které by vandalismu zabránilo, Jiří Valeček odpověděl: „Uvažujeme například o tom, že bychom sami nechali stěny podchodu vymalovat různými kresbami.„
(Bruntálský a krnovský deník)
Nesrozumitelné klikyháky a vulgární kresby. Neznámí opavští vandalové z podchodu na vlakovém nádraží Opava východ jsou opět v akci. Historicky první opavský vlakový podchod, který spojuje naše unikátně opravené vlakové nádraží s dosud pro cestující nepřístupnou částí města, je totiž znovu poničený. O šokujících nápisech, které hyzdily zmíněný podchod již několik měsíců od jeho otevření v říjnu loňského roku, jsme v minulosti informovali opakovaně. Až do minulého týdne pak lidé museli čekat, než jim nepublikovatelné výtvory zmizí z očí.
Dlouho se však z čistých sytě žlutých stěn podchodu radovat nemohli.
„Minulý týden pracovníci Správy dopravní cesty Ostrava podchod přemalovali, a vidíte, jak to tam vypadá dnes,„ říká sklesle přednosta železniční stanice Opava východ s tím, že nátěry, kterými se výtvory neznámých vandalů musí přetírat, jsou velmi drahé. Na otázku, zda ho napadá nějaké opatření, které by vandalismu zabránilo, Jiří Valeček odpověděl: „Uvažujeme například o tom, že bychom sami nechali stěny podchodu vymalovat různými kresbami.„
(Bruntálský a krnovský deník)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244394/
Clansman:
Tommy, musíš ísť na to rozumne.
No a toto je pre mňa prvý veľký problém...
Ozaj, verí Martin aj na Alfa?
A čo tak Vesmírni lidé?
-----
Očuj, ako sa mal tato u premiéra?
splinterX:
intímnosti tu radšej nebudeme riešiť, vráťme sa k našej starej ošúchanej debate o zbraniach
...a prečo nie?
A či Ty vyťahuješ svoje delo na verejnosti?
Tommy, musíš ísť na to rozumne.
No a toto je pre mňa prvý veľký problém...
Ozaj, verí Martin aj na Alfa?
A čo tak Vesmírni lidé?
-----
Očuj, ako sa mal tato u premiéra?
splinterX:
intímnosti tu radšej nebudeme riešiť, vráťme sa k našej starej ošúchanej debate o zbraniach
...a prečo nie?
A či Ty vyťahuješ svoje delo na verejnosti?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244360/
Tommy, musíš ísť na to rozumne. Stále sa ešte môžeš vyhovoriť, že si to nepísal ty, ale nejaký mimozemšťan, zombie, vampír... to sú všetko postavy, na ktoré Maťko verí, takže by ti to ako výhovorku mohol zhltnúť.
My inteligentnejší ale vieme, že nič také nejestvuje a to, čo mi padlo na záhrade nebolo UFO, ale hypermoderný meterologický balón NASA, že to, čo si tak doterne pýtalo môj mozog, nebol zombie, ale len nazelenalý študent medicíny a že to, čo ma pokúsalo do krku nebol upír, ale len splašená lietajúca myš. Tak!
V každom prípade, ako výhovorka to pred Maťkom podľa mňa obstojí. On ti uverí a ty sa opäť vrátiš do hry.
My inteligentnejší ale vieme, že nič také nejestvuje a to, čo mi padlo na záhrade nebolo UFO, ale hypermoderný meterologický balón NASA, že to, čo si tak doterne pýtalo môj mozog, nebol zombie, ale len nazelenalý študent medicíny a že to, čo ma pokúsalo do krku nebol upír, ale len splašená lietajúca myš. Tak!
V každom prípade, ako výhovorka to pred Maťkom podľa mňa obstojí. On ti uverí a ty sa opäť vrátiš do hry.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244260/
No, tu ho máš. A ja ho vo fóre 263 tak necitlivo odpísal, zobral som mu všetky nádeje, vyhrážal sa dokonca sterilizáciou.
Zlý Tomáš, zlý! Hanbi sa!
Nuž čo, už nás dvoch spája iba kloaka a obcovanie na daňovom úrade, či čo to tam Martinko popísal.
----
Adam poraď, ako ešte chytro zachrániť, čo som pokazil?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244178/
Ty buzna! Ja bazuky nerád. To som minule nerozprával o bazukách, ale o buzíkoch, teda aj o tebe. Ako, že čo máš nové a tak.
Keby si nebol zase raz zfetovaný, tak by si mi bol býval správne rozumel. Lenže takto to končí, keď ti medzi palcom a ukazovákom ľavej nohy dozreje úroda lysohlávok (rozoberali sme to tu minulý rok).
Pokiaľ ide o morálnu uvedomelosť, tak OK... tvoje hodnotenie mojej osoby, to je jak prejav konvertitu. Niežeby mi to prekážalo, ale chýba ti názorová konzistentnosť, lebo to nie je zas tak dávno, čo si ma v dobrom rozmare tituloval "morálne bahno spoločnosti".
Ale no šak neva, pri pifsonovi prebereme. Daj echo, že kedy. Tento týždeň mám taký ulievačský, takže by to malo ísť. Ten budúci budem mať zas neulievačský.
Tvoj pa... eeeh, neee pasák, neee... to si už použil ty. Takže
S pozdravom Tvoj traktor.
Keby si nebol zase raz zfetovaný, tak by si mi bol býval správne rozumel. Lenže takto to končí, keď ti medzi palcom a ukazovákom ľavej nohy dozreje úroda lysohlávok (rozoberali sme to tu minulý rok).
Pokiaľ ide o morálnu uvedomelosť, tak OK... tvoje hodnotenie mojej osoby, to je jak prejav konvertitu. Niežeby mi to prekážalo, ale chýba ti názorová konzistentnosť, lebo to nie je zas tak dávno, čo si ma v dobrom rozmare tituloval "morálne bahno spoločnosti".
Ale no šak neva, pri pifsonovi prebereme. Daj echo, že kedy. Tento týždeň mám taký ulievačský, takže by to malo ísť. Ten budúci budem mať zas neulievačský.
Tvoj pa... eeeh, neee pasák, neee... to si už použil ty. Takže
S pozdravom Tvoj traktor.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/244168/
Adamko!
Som sa nad tým nižšie uvedeným návrhom, vrhnutým do širokého pléna zamyslel... (áno aňňo - toto sa stalo)
A došiel som k záveru, že v prípade kladnej odpovede tam proste musíme dotiahnúť OnlyKáčko. To je jediná možnosť. Pretože jedine tak docielim, že téma "zbrane a my", resp. "zbrane, my a tí druhí, stojaci pred zameriávačom" sa obmedzí pod 50% času stretnutia.
Lebo zas nemám chuť počúvať celý večer o bazukách.
V princípe, čo hovoríš na takýto návrh?
Som sa nad tým nižšie uvedeným návrhom, vrhnutým do širokého pléna zamyslel... (áno aňňo - toto sa stalo)
A došiel som k záveru, že v prípade kladnej odpovede tam proste musíme dotiahnúť OnlyKáčko. To je jediná možnosť. Pretože jedine tak docielim, že téma "zbrane a my", resp. "zbrane, my a tí druhí, stojaci pred zameriávačom" sa obmedzí pod 50% času stretnutia.
Lebo zas nemám chuť počúvať celý večer o bazukách.
V princípe, čo hovoríš na takýto návrh?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243932/
Clansman: Inými slovami - si hnusná predajná defka.
...presne ako ja.
Akurát, že Ty si tá morálne uvedomelejšia defka, lebo volíš KDH.
Očuj defko, čo tak hodiť rande, hm?
A aby sme to rozviedli do dokonalosti... čo tak ma zoznámiť naživo so Splinterom, hm? Nech sa spolu zasmejeme.
Ja-Ty-splinter a ktokoľvek z ANTIgrafitského fóra (čiže najmä OnlyK), komu sa chce dobehnúť na pifana.
Čo povieš?
Čo poviete?
S láskou,
Tvoj pasák
...presne ako ja.
Akurát, že Ty si tá morálne uvedomelejšia defka, lebo volíš KDH.
Očuj defko, čo tak hodiť rande, hm?
A aby sme to rozviedli do dokonalosti... čo tak ma zoznámiť naživo so Splinterom, hm? Nech sa spolu zasmejeme.
Ja-Ty-splinter a ktokoľvek z ANTIgrafitského fóra (čiže najmä OnlyK), komu sa chce dobehnúť na pifana.
Čo povieš?
Čo poviete?
S láskou,
Tvoj pasák
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243919/
Nebolo to ani tak nejaké hlboké zamyslenie sa, ako stručný popis vlastnej skúsenosti. V tejto sfére sa už nejaký ten piatok pohybujem.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243483/
to Clansman:
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243380/
Vysokoškolské vzdelanie v týchto zemepisných šírkach a dĺžkach je beztak hlavne o tom, aby si na jeho konci získal diplom. Množstvo absorbovaných informácií a poznatkov je pritom výslednicou tvojej vôle, záujmu, lenivosti, pohodlnosti, atď. Takže je zbytočné rozoberať, aké vzdelanie musí mať novinár, či vôbec nejaké musí mať, či majú naši novinári ukončenú žurnu a či ukončená žurna niečo mení alebo nemení na tom, že niekto je od prírody blb...
Bežnú rutinu v redakcii zvládne aj cvičená opica, chválabohu ľudia stojaci na čele masmédií na to ešte neprišli, inak by sme tu mali pár stoviek nezamestnaných navyše. Všetko je to v ľuďoch, keď je niekto kretén, tak je úplne jedno, či má nejaký diplom. A krétenov je na Slovensku neúrekom. Akurát ľudia v médiách idú s kožou na trh, tak je to viac vidno. Nuž, keď niekto žije v presvedčení o vlastnej neomylnosti a bezchybnosti, tak to zväčša nedopadne úplne dobre (uvedený príklad s pletením si žel. spoločností je úplna banalita v porovnaní s tým, čo za kraviny sa v médiách denne premelie).
Len mi na záver nie je jasné, prečo by ste od novinárov chceli niečo viac ako od zvyšku populácie. Kde pramenia vaše očakávania? Dúfam, že nie v amerických filmoch o maníkoch, čo s nasadením života odhalia celú pravdu, vyspia sa s Juliou Roberts a na konci získajú Pulitzera.
Bežnú rutinu v redakcii zvládne aj cvičená opica, chválabohu ľudia stojaci na čele masmédií na to ešte neprišli, inak by sme tu mali pár stoviek nezamestnaných navyše. Všetko je to v ľuďoch, keď je niekto kretén, tak je úplne jedno, či má nejaký diplom. A krétenov je na Slovensku neúrekom. Akurát ľudia v médiách idú s kožou na trh, tak je to viac vidno. Nuž, keď niekto žije v presvedčení o vlastnej neomylnosti a bezchybnosti, tak to zväčša nedopadne úplne dobre (uvedený príklad s pletením si žel. spoločností je úplna banalita v porovnaní s tým, čo za kraviny sa v médiách denne premelie).
Len mi na záver nie je jasné, prečo by ste od novinárov chceli niečo viac ako od zvyšku populácie. Kde pramenia vaše očakávania? Dúfam, že nie v amerických filmoch o maníkoch, čo s nasadením života odhalia celú pravdu, vyspia sa s Juliou Roberts a na konci získajú Pulitzera.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243221/
Splinťo:"...novinárčina je umelecký charakter..."
To by som netvrdil.
"..nedá sa presne povedať, aké vzdelanie musí mať novinár. V každom prípade by mal byť inteligentný, sčítaný, rozhľadený, mal byť schopný podávať pravdivé informácie zrozumiteľné čo najväčšiemu okruhu čitateľov...a k takýmto vnútorným vlastnostiam sa počas 5 rokov štúdiu žurnalistiky ťažko príde"
Väčšina ľudí, pôsobiacich v žurnalistike nemá žurnalistické vzdelanie.
To by som netvrdil.
"..nedá sa presne povedať, aké vzdelanie musí mať novinár. V každom prípade by mal byť inteligentný, sčítaný, rozhľadený, mal byť schopný podávať pravdivé informácie zrozumiteľné čo najväčšiemu okruhu čitateľov...a k takýmto vnútorným vlastnostiam sa počas 5 rokov štúdiu žurnalistiky ťažko príde"
Väčšina ľudí, pôsobiacich v žurnalistike nemá žurnalistické vzdelanie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243150/
Příliš fádní zřejmě přišel odstavený vagon na hlavním nádraží v Mladé Boleslavi zatím neznámému vandalovi. Ten bok osobního vagonu o víkendu sprejem pomaloval po celé jeho délce. Českým dráhám způsobil sprejer svým „uměleckým dílem„ škodu asi padesát tisíc korun. Případem se zabývají policisté z Obvodního oddělení Mladá Boleslav.
(Boleslavský deník)
(Boleslavský deník)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243086/
samo, ak ma talent, tak ano,
ale spytaj sa akekolvek umelca, kolko z jeho umenia je talent a kolko drinam, a povie ti ze talen je tych 10 %, ostatne je vydrete,
a tak je to aj o novinaroch co maju a nemaju talent, a najhorsi su ti, co ani nemaju talent, ani nic vydrete, napisu jeden blog, a myslia si ze pojdeli vsetku mudrost zo sveta....
kedsi londynske times-y mali taku kvalitnu reportaz, ze pocas rusko-tureckej vojny nepotrebovali rusi robit ziadnu vyzvednu cinnost, stacilo im kupit cerstve noviny a vedeli, kolko vcera zabili nepriatelov, kolko znicili lodi a pod. skus to porovnat s dnesnymi spravami napriklad o tom ake mal sadam zhn ;-)))))))
ale spytaj sa akekolvek umelca, kolko z jeho umenia je talent a kolko drinam, a povie ti ze talen je tych 10 %, ostatne je vydrete,
a tak je to aj o novinaroch co maju a nemaju talent, a najhorsi su ti, co ani nemaju talent, ani nic vydrete, napisu jeden blog, a myslia si ze pojdeli vsetku mudrost zo sveta....
kedsi londynske times-y mali taku kvalitnu reportaz, ze pocas rusko-tureckej vojny nepotrebovali rusi robit ziadnu vyzvednu cinnost, stacilo im kupit cerstve noviny a vedeli, kolko vcera zabili nepriatelov, kolko znicili lodi a pod. skus to porovnat s dnesnymi spravami napriklad o tom ake mal sadam zhn ;-)))))))
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/243030/
I prd velebnosti. Je to jinak
Policie v Břeclavi šetří záhadné úmrtí mladíka na nádraží v Břeclavi. V noci na pondělí našli železničáři na sedmé koleji železniční stanice Břeclav mrtvolu sedmnáctiletého Deža Grafiťáka. Mrtvý, u jehož těla železničáři objevili šest barevných sprejů, byl třikrát přejetý bagrem a sedmkrát vlakem. Poblíž místa byl zadržen novinář M. V., který podle vlastních slov byl svědkem události. K činu prý došlo nešťastnou náhodou, když dotyčný mladík považoval jeho skládací deštník za zbraň MK-16 a ve snaze se zachránit, prchal. Policie dále šetří, jak je možné, že byl mladík usmrcen několikrát. Protože na místě byla spatřena hlídka gumídků, je podezření, že mrtvý požil hopsinkovou šťávu. Podle méně pravděpodobné varianty chtěl mít svědek M.V. jako možný podezřelý jistotu, že Grafiťák opravdu skape.