Švajčiarsko
Nielen podľa mňa výkladná skriňa železničnej dopravy. Skrátka švajčiarske železnice fungujú tak, ako treba. príkladné služby a veľmi zaujímavé trate a k tomu "korenie" : tunely...
SBB-CFF-FFS
(Schweizerische Bundesbahnen/Chemins de fer fédéraux suisses/
Ferrovie federali svizzere)
Mapa siete švajčiarských železníc
A este jedna zhoda nahod, ktora sa mi pritrafila. O starej trati popod priesmyk Furka, ktora prechadza popod Rhonsky ladovec (odtial znamy nazov Glacier Express, cize ladovcovy expres), som sa docital uz davno v knizke "Horske drahy sveta".
Z tej knizky pochadza aj prvy obrazok.
Odvtedy som precital nejeden casopis a prispevok venovany draham FO a dlho som si lamal hlavu, v ktorom useku sa to ten vlacik na 1. obrazku nachadza.
Potom som sa tam v lete 1994 vybral, zanechavsie tam hromadu penazi zakupil som si DVD a hla, v historickych fotografiach som nasiel to iste.
Vid. 2. brazok.
Ako som sa tak prechadzal po opustenych kolajach zo stanice Gletsch dole po spiralovy tunel pozdlz riecky Rhony, odfotil som to, co vidite na 3. obrazku.
Nuz a po rokoch uz konecne viem, kde to ten vlacik mojho detstva zachytil pan fotograf, resp. pan ilustrator...
Nuz pobavte sa. Niekedy prihodim opat zopar obrazkov z mojich najoblubenejsich svajciarskych uzkorozchodiek.
Z tej knizky pochadza aj prvy obrazok.
Odvtedy som precital nejeden casopis a prispevok venovany draham FO a dlho som si lamal hlavu, v ktorom useku sa to ten vlacik na 1. obrazku nachadza.
Potom som sa tam v lete 1994 vybral, zanechavsie tam hromadu penazi zakupil som si DVD a hla, v historickych fotografiach som nasiel to iste.
Vid. 2. brazok.
Ako som sa tak prechadzal po opustenych kolajach zo stanice Gletsch dole po spiralovy tunel pozdlz riecky Rhony, odfotil som to, co vidite na 3. obrazku.
Nuz a po rokoch uz konecne viem, kde to ten vlacik mojho detstva zachytil pan fotograf, resp. pan ilustrator...
Nuz pobavte sa. Niekedy prihodim opat zopar obrazkov z mojich najoblubenejsich svajciarskych uzkorozchodiek.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/41957/
A Svajciarsko, aj ked im to asi nevelmi vonia, v mnohych pripadoch zacina byt povazovane
za kvaziEU. Dokonca si odsuhlasili v referende volajake ustupky voci EU.
Nuz, vsade dookola maju EU, budu musiet zo svojej svajciarskej hrdosti trosku zlavit...