Stavba kolajiska a modulov - rady, tipy, triky
Tu môžete písať svoje otázky ohľadom stavby koľajiska, modulov, rady, nápady, ....
Dobre sa lepí a opracúva . Ani vlhkosť nevadí, stačí to natrieť lepidlom ,
Pracujem na dokumente o stavbe budov , návestidiel , mostov , atď. Tak vítam túto tému.
Konečne niečo čo tu nebolo a čo sa hádam dobre udomácni. Toho roku som sa zúčastnil zrazu modulov v Bojniciach a dostali ma . Na malom mieste sa dá celkom dobre prejaviť.
Železnica nieje len „Mašina-vagón“ ale aj tie drobnosti okolo toho. A tu sa dá okolo toho pííísať.
to basta007:
No, ved o to tu ide - ponuknut skusenosti, napady. A kazdy nech si vyberie co je mu vlastne, co sa mu najviac pozdava. Navyse, na jednom kolajisku sa mozu stretnut napriklad aj budovy viacerych "typov", nakolko nikde moze byt vhodnejsi karton, niekde platik .... a niekde sa da pouzit aj kupovana stavebnica ....
Kazdy s niecim zacal a postupne ziskal skusenosti a zrucnost.
Vsetcia sme zacali lepit stavebnice z papiera alebo z umelej hmoty, neskor sme si trufli aj na nárocnejsie materialy a postupne kazdy modelar najde si pre seba ten najatraktivnejsi material z coho potom bude staviat. Je to individualne.
Na fotke je lesny zeriav postaveny z individualnych kuskov dreva a kovu. Kazdy elemenent je individualne opracovany a lepeny do celku.
Ad MartinTT: Tie panty na oknach to je sila. Klobuk dole.
Ja som si minule postavil maly model banskej štôlne. Vyrobil som aj bansky vozik a mam v plane aj bansku lokomotivu BND30. Chcel by som sa opytat skusenejsich z coho postavit model priehradovej konstrukcie taznej veze banskej sachty ( mierka cca 1:100).