Predpis Z1
Podľa overeného dôveryhodného zdroja tlač nového predpisu Ž1 bola zastavená, nakoľko sa v tlači našli chyby. Pripravuje sa verzia opráv a výber nového vydavyteľa. Neviem, či to ešte stihnú v pôvodnom termíne.
Dnes doobeda doviezli zasielu urcenu pre žst. Prievidza(ŽSR),osobne som sa s nima rozpraval totizto bol tam kamos(robil niekedy dopr. namest.-v nemenovanej stanici)...
Povedal mi ,ze najprv zasobia ŽSR a potom ostatne spolocnosti,takze mozeme cakat v priebehu asi dvoch tyzdnov,ze pedpis budeme mat aj my....(Cargo)
V ČR takové stanice existují - namátkou Kralupy n vlt. nebo Praha-Libeň (obě RZZ AŽD-71 s číslicovou volbou), kde některé koleje v ranžíru mají skupinové návěstidlo.
Zámčan:
Zatiaľ nepoznám reléovku kde by nebolo pri každej dop. koľaji hl. návestidlo, takže nevidím dovod prečo by nemal byt vlak vypravovaný len odchodovým náv. A myslím si že prechodiace vlaky sa aj tak nevypravujú, keď už tak, tak sa im dáva náv. "odchod" a aj to tam kde nie sú ochod. návestidlá. A myslim že tam kde je skupinove odchodove tiež sa nemusi davať "odchod" ak si je rušňovodič istý že návesť platí pre jazdu jeho vlaku (teda iný vlak rovnakého smeru v st. sa nenachádza).
Nechcel som byt taky, ale myslim si, ze po tejto skusenosti asi odovzdam svoje poznatky kompetentnym...