Rady fotografom železníc - výmena skúseností
Téma na výmenu skúseností z fotografovania vlakov
Okruhy:
* rady pre začiatočníkov
* dokumentárna fotografia
* fotografovanie v staniciach
* fotografovanie na trati
* fotografovanie a počasie
* fotografovanie pre odborné časopisy
* umelecká fotografia so železničnou tematikou
* výber vhodných filmov a spracovanie vo fotolabe
* úprava fotografií na PC
* archivácia fotografií
ad montoya:
Když už jsi nezodpovědně odbočil do světa GP: Jak to skoro mali jednu ?
Já se sice ve světě Velké ceny na rozdíl od Tebe nepohybuji , ale jméno té nejúspěšnější, která tam lehce za(půl)bodovala, mi v hlavě utkvělo a celkem jich bylo, jak jsem posléze zjistil, pět.
Když už jsi nezodpovědně odbočil do světa GP: Jak to skoro mali jednu ?
Já se sice ve světě Velké ceny na rozdíl od Tebe nepohybuji , ale jméno té nejúspěšnější, která tam lehce za(půl)bodovala, mi v hlavě utkvělo a celkem jich bylo, jak jsem posléze zjistil, pět.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/88043/
Pre všetkých fotografov železníc a tratí, či mašiniek....
Fotenie je jedna z neuveriteľných vecí na svete, je to zaujímavý vynález všetkých čias. Vynález ktorý sa denno denne zlepšuje ako aj technicky tak aj modernizáciou. Pre mňa je fotenie veľmi zaujímavé odreagovanie od každodenného života, od práce kde sa stretávam taktiež s technikou. Je veľa možností, nápadov a umeleckých momentov pri fotení. Fotografovanie je jedno z nekonečne úžasných druhov umení a je to zároevň aj umelecký jav. Kedysi dávno, keď som zazrela prvé hory, lúky, trasy a aj malé vláčiky v Čermely, som vedela že ma niečo ťahá ku železnici...bola som malá a vnímala som okolitý svet ináč ako už teraz, v malej modelárskej železničke som videla veľa pekného a niečo ma veľmi priťhovalo sa pozrieť bližsie a nahľadnúť do tajov rušňov, kolají, mašiniek....A dnes som síce zakotvila v inom povolaní ale taje a krásy pri fotení si vychutnávam naplno.
Fotenie je jedna z neuveriteľných vecí na svete, je to zaujímavý vynález všetkých čias. Vynález ktorý sa denno denne zlepšuje ako aj technicky tak aj modernizáciou. Pre mňa je fotenie veľmi zaujímavé odreagovanie od každodenného života, od práce kde sa stretávam taktiež s technikou. Je veľa možností, nápadov a umeleckých momentov pri fotení. Fotografovanie je jedno z nekonečne úžasných druhov umení a je to zároevň aj umelecký jav. Kedysi dávno, keď som zazrela prvé hory, lúky, trasy a aj malé vláčiky v Čermely, som vedela že ma niečo ťahá ku železnici...bola som malá a vnímala som okolitý svet ináč ako už teraz, v malej modelárskej železničke som videla veľa pekného a niečo ma veľmi priťhovalo sa pozrieť bližsie a nahľadnúť do tajov rušňov, kolají, mašiniek....A dnes som síce zakotvila v inom povolaní ale taje a krásy pri fotení si vychutnávam naplno.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/87569/
Cmelak vynikajúca fotka. Poznám toto miesto na Semmeringu pri viadukte Krausselkause. Skvelý uhol. Nádherný by bol záber s vlakom smerom na Gloggnitz. Najbližšie vyhľadám tento spot.
Tiež mám podobný záber Zeleného Antona na Telgárte z kopca zo vzdialenosti cca 2 km s panorámou najvyšších končiarov Vysokých Tatier ...
Tiež mám podobný záber Zeleného Antona na Telgárte z kopca zo vzdialenosti cca 2 km s panorámou najvyšších končiarov Vysokých Tatier ...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/86585/
Počet lidí nakažených nemocemi, které přenášejí klíšťata, se letos výrazně zvýšil. O počátku roku onemocnělo klíšťovou encefalitidou už 53 lidí, což je o pětinu více než ve stejném období loni. Lymskou boreliózu letos dostalo 872 lidí, před rokem to bylo o 46 méně. Odborníci navíc předpokládají, že se v letním období počty nemocných dále dramaticky zvýší. Důvodem je teplé počasí, ve kterém se klíšťatům nebývale daří.
(Mojenoviny.cz)
Pro šotoaktivity přírodní lze doporučit ochranný oděv bezpečnostní barvy (dodává Výzbrojna požární ochrany, a.s.). Předejtete tak nákaze, která je už i na našich stránkách v některých případech patrná.
(Mojenoviny.cz)
Pro šotoaktivity přírodní lze doporučit ochranný oděv bezpečnostní barvy (dodává Výzbrojna požární ochrany, a.s.). Předejtete tak nákaze, která je už i na našich stránkách v některých případech patrná.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/86355/
Parametr ISO ti vyjadřuje citlivost filmu
ISO 100 je nejméně citlivý, ISO 400 více, přitom to ovšem není konečná hodnota. čím vyšší ISO, tím lépe si film poradí s obtížnými podmínkami, zejména málo světla. Ale platíš za to zrnem, tedy "šumem" na fotce.
Tento parametr zůstal zachován i u digitálů, byť jsou na trochu jiném principu
Např. můj fotoaparát zvládá ISO 3200, ale asi to nikdy zkoušet nebudu