Lístky a ceny
Podradené diskusné témy
810 499:
bližšie informácie máš o šesť príspevkov nižšie.
Isidor:
Neboj sa predajú ti tú miestenku v takej kombinácii, pretože takáto kombinácia je možná, jedná sa totiž o jednu cestu, ktorú je potrebné pri výdaji miestenky dokladovať aj tou ČD KM bankou.
bližšie informácie máš o šesť príspevkov nižšie.
Isidor:
Neboj sa predajú ti tú miestenku v takej kombinácii, pretože takáto kombinácia je možná, jedná sa totiž o jednu cestu, ktorú je potrebné pri výdaji miestenky dokladovať aj tou ČD KM bankou.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170913/
do ušú sa mi dostalo z agentúry JPP,že má byť dáka zľava cez leto na preukazy Junior/Senior.Malo by to stat okolo 500Sk a malo by sa mesiac jazdiť s dákou zľavou,alebo neviem,či nie ajn nahodou zadara.Vie niekto niečo bližšie???
Ďakujem
Ďakujem
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/170541/
Nevie niekto, či je možná takáto cesta Košice - Praha?
- lístok Košice-Púchov/Horní Lideč?/ kúpený v KE (na žiacku zľavu napr.)
- lístok Horní Lideč - Praha na českú kilom. banku vypísanú vo vlaku
- miestenka kúpená v KE na celú trasu
Dá sa to takto kombinovať? Predajú vôbec miestenku na dlhšiu trasu ako lístok?
Som skeptický. :)
Prinajhoršom otestujem o dva týždne...
- lístok Košice-Púchov/Horní Lideč?/ kúpený v KE (na žiacku zľavu napr.)
- lístok Horní Lideč - Praha na českú kilom. banku vypísanú vo vlaku
- miestenka kúpená v KE na celú trasu
Dá sa to takto kombinovať? Predajú vôbec miestenku na dlhšiu trasu ako lístok?
Som skeptický. :)
Prinajhoršom otestujem o dva týždne...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/169268/
Ešte sa trocha poopravím a doplním:
- "prázdninový" kupón pre žiakov s končiacou platnosťou preukazu bude možné zakúpiť v každej pokladni s el.výdajom. Kupón je vlastne v podobe CL a žiak si naň zapíše číslo svojho preukazu.
- "juniori" , "seniori" a ostatní s preukazom "klasik" si môžu zakúpiť sieťové lístky k preukazom. Tieto budú platiť v mesiacoch júl, august neobmedzene počas jedného mesiaca na tratiach ŽSR, TEŽ, OŽ, TREŽ aj v IC, EC, SC. Ich cena bude: Slovak junior = 1200 Sk
Slovak klasik = 1500 Sk
Slovak senior = 500 Sk.
Čiže sa nejedná o preukazy ale o lístky ku týmto preukazom. Tak.
Na Čiernohronskej im poskytnú zľavu 50% junior, senior a 10% klasik.
- "prázdninový" kupón pre žiakov s končiacou platnosťou preukazu bude možné zakúpiť v každej pokladni s el.výdajom. Kupón je vlastne v podobe CL a žiak si naň zapíše číslo svojho preukazu.
- "juniori" , "seniori" a ostatní s preukazom "klasik" si môžu zakúpiť sieťové lístky k preukazom. Tieto budú platiť v mesiacoch júl, august neobmedzene počas jedného mesiaca na tratiach ŽSR, TEŽ, OŽ, TREŽ aj v IC, EC, SC. Ich cena bude: Slovak junior = 1200 Sk
Slovak klasik = 1500 Sk
Slovak senior = 500 Sk.
Čiže sa nejedná o preukazy ale o lístky ku týmto preukazom. Tak.
Na Čiernohronskej im poskytnú zľavu 50% junior, senior a 10% klasik.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168958/
Žiaci a študenti s preukazom končiacim platnosť v júni si budú môcť predĺžiť platnosť tohto preukazu na obdobie letných prázdnin zakúpením 20 Sk kupónu, ktorý bude vydaný k preukazu v každej pokladni iKVC. S takto zakúpeným kupónom si môžu do konca augusta kupovať CL za polovičné cestovné. Preukaz a kupón musia mať pri sebe. Na časové žiacke CL platí aj naďalej podmienka dochádzky na prax a dokladovanie tejto dochádzky.
V mesiacoch júl, august si môžu "juniori" a "seniori" zakúpiť preukaz, ktorý bude platiť v ten mesiac ako sieťový lístok a potom po zvyšok platnosti už klasicky na zľavnené cestovné. Ostatní budú mať možnosť využiť obdobný sieťový lístok formou zakúpenia preukazu "klasik". Takéto preukazy budú však o niečo drahšie.
V mesiacoch júl, august si môžu "juniori" a "seniori" zakúpiť preukaz, ktorý bude platiť v ten mesiac ako sieťový lístok a potom po zvyšok platnosti už klasicky na zľavnené cestovné. Ostatní budú mať možnosť využiť obdobný sieťový lístok formou zakúpenia preukazu "klasik". Takéto preukazy budú však o niečo drahšie.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/168550/
Zbyněk: Ak by mala prísť do úvahy alternatíva s DPH platenou zamestnávateľom, stále by tu bola možnosť poskytovať lístky pre zamestnancov za korunu, takže výška zaplatenej DPH by bola prakticky nulová. A ak by takéto obabranie niekto zatrhol a zamestnanecké lístky by boli poskytované v cene bežného mesačného sieťového lístka, DPH za mesiac by predstavovala okolo 500 Kč, čo je v pomere k celkovej výške platu stále dosť málo a dá sa pochybovať o tom, že by takáto suma zamestnávateľa finančne zruinovala. A nakoniec si pri tejto alternatíve môžu odborári stále vybrať, či budú požadovať zachovanie zamestnaneckých výhod, alebo radšej zvýšenie platov s rovnakým dopadom na finančnú situáciu zamestnávateľa...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/167910/
ad brano:
Tak jsem si právě prohlédl zmíněnou zprávu v archivu TV Prima a ono tam skutečně opakovaně zaznělo (shodně s Tvým přesvědčením), že nikdo vlastně neví, jak by se ono zdanění a v jaké výši projevilo. Na jedné straně je tam tvrzení, které jsem vcelku věrně reprodukoval níže (o ekonomické nevýhodnosti pro zaměstnavatele v důsledku zdanění), na druhé straně tam financministr Kalousek koktal nějaké přirovnání se zdravotní sestrou, která si také doplácí na léky. Možná, že to neví ani on sám.
Ale z jiných zpráv jsem to pochopil (možná blbě) tak, že tyto výhody by byly zatíženy DPH, kterou by odváděl zaměstnavatel. Čili nejenže by v případě jízdného vozil zaměstnance zdarma, ale ještě by za to státu platil.
Tak jsem si právě prohlédl zmíněnou zprávu v archivu TV Prima a ono tam skutečně opakovaně zaznělo (shodně s Tvým přesvědčením), že nikdo vlastně neví, jak by se ono zdanění a v jaké výši projevilo. Na jedné straně je tam tvrzení, které jsem vcelku věrně reprodukoval níže (o ekonomické nevýhodnosti pro zaměstnavatele v důsledku zdanění), na druhé straně tam financministr Kalousek koktal nějaké přirovnání se zdravotní sestrou, která si také doplácí na léky. Možná, že to neví ani on sám.
Ale z jiných zpráv jsem to pochopil (možná blbě) tak, že tyto výhody by byly zatíženy DPH, kterou by odváděl zaměstnavatel. Čili nejenže by v případě jízdného vozil zaměstnance zdarma, ale ještě by za to státu platil.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/167892/
Zbyněk: "v případě zdanění těchto nepeněžních plnění by si jejich poskytování zaměstnavatelé ekonomicky nemohli dovolit"
No počkať, ja som to pochopil trochu inak - že tieto nepeňažné výhody by sa rátali do príjmu zamestnanca, a teda by zvýšili jeho základ pre výpočet dane z príjmu. Tým pádom by na ekonomiku zamestnávateľa nemali žiadny vplyv... Takže ako vlastne ten návrh bol myslený?
Každopádne pri chýbajúcich podstatných údajoch (výška nákladov spojená s týmto krokom) mi pripadá tvrdenie o tom, že by si niečo zamestnávatelia nemohli dovoliť, skôr ako tendenčné preháňanie než skutočnosť.
No počkať, ja som to pochopil trochu inak - že tieto nepeňažné výhody by sa rátali do príjmu zamestnanca, a teda by zvýšili jeho základ pre výpočet dane z príjmu. Tým pádom by na ekonomiku zamestnávateľa nemali žiadny vplyv... Takže ako vlastne ten návrh bol myslený?
Každopádne pri chýbajúcich podstatných údajoch (výška nákladov spojená s týmto krokom) mi pripadá tvrdenie o tom, že by si niečo zamestnávatelia nemohli dovoliť, skôr ako tendenčné preháňanie než skutočnosť.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/167887/
RadoB: Si aspoň prečítaj, o čom sa tam píše - nejde o zrušenie závodného stravovania ani režijných výhod, ale o zmenu daňového systému, ktorá by okrem iného mala priniesť ich zdanenie v rovnakej výške, ako pri ostatných tovaroch a službách...
"Reforma počítá kromě jiného se zrušením daňového zvýhodnění stravenek a režijních nákladů na straně zaměstnavatele"
"Reforma počítá kromě jiného se zrušením daňového zvýhodnění stravenek a režijních nákladů na straně zaměstnavatele"
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/164433/
Ale vazeni to je cele jedno velke nedorozumenie, sak pani ministri maju na mysli reformu svojich cestovnych vyhod a svojho stravovania. Dobrovolne sa zrieknu cesty gratis spolocnostou Ceske Drahy a linkami CSAD, CSA. Sukromni dopravcovia su stale nepoucitelny a drahych verejnych cinitelov gratis nevozia. Dobrovolne sa zrieknu obcerstvovacej obsluhy pri rokovaniach niekolkych komor parlamentu a vlady, notebooky si nebudu menit kazdy rok, nakolko zistia, ze z hardisku sa tie somariny daju aj zmazat. Aky problem?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/164423/
zdá sa mi, že ekonomickí ministri českej vlády sú ešte väčší diletantissimovia, ako ekonómovia v bývalej dzurindovej vláde. Začínať reformu verejných financií závodným stravovaním a režijkami - neviem, či je to správna cesta... asi by bolo vhodnejšie začať od čokoládových spoluobčanov, si myslím ja...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/164419/
stravenky...
je pravda, že príspevok na stravu v Poľsku neexistuje, údajne to bola len česko-slovenská špecialita. 55% príspevok na hlavné jedlo (v SR je ohraničený tak, že sa počíta maximálne z výšky stravného za 5-12 hodín - v súčasnosti v SR je to 89 Sk), ktorý sa nezdaňuje, by bolo škoda rušiť, veď takto sa nepriamo znižuje chorobnosť zamestnancov z dôvodu zlej životosprávy. Nuž, pravičiari vidia len tie svoje číselká, ale nie čo sa za nimi skrýva.
je pravda, že príspevok na stravu v Poľsku neexistuje, údajne to bola len česko-slovenská špecialita. 55% príspevok na hlavné jedlo (v SR je ohraničený tak, že sa počíta maximálne z výšky stravného za 5-12 hodín - v súčasnosti v SR je to 89 Sk), ktorý sa nezdaňuje, by bolo škoda rušiť, veď takto sa nepriamo znižuje chorobnosť zamestnancov z dôvodu zlej životosprávy. Nuž, pravičiari vidia len tie svoje číselká, ale nie čo sa za nimi skrýva.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160701/
Ad Zbynek:
cosi odobne sa posuskavalo, ked sa delila ZSR, a uz je to takmer 5 rokov a nic, Aj ZSR aj CARGO ma rezijne vyhody zo ZSSK, kto vie ako bude postupovat ZSR pri nejakom novom dopravcovi, ci budu mat podmienku alebo skor zaujem uplatnovat rezijne vyhody i unho (na BRKS tuto poziadavku nemali). A stale je to tolko ludi, ze by tam musela byt i politicka vola, tu na SK sme mali pravicovu vladu a ta to nespravila, teraz je lavica tak to tiez nepredpokladam. Neboj urcite to nebude take huste. i ked uznavam moze to byt zaujimavy balik.
cosi odobne sa posuskavalo, ked sa delila ZSR, a uz je to takmer 5 rokov a nic, Aj ZSR aj CARGO ma rezijne vyhody zo ZSSK, kto vie ako bude postupovat ZSR pri nejakom novom dopravcovi, ci budu mat podmienku alebo skor zaujem uplatnovat rezijne vyhody i unho (na BRKS tuto poziadavku nemali). A stale je to tolko ludi, ze by tam musela byt i politicka vola, tu na SK sme mali pravicovu vladu a ta to nespravila, teraz je lavica tak to tiez nepredpokladam. Neboj urcite to nebude take huste. i ked uznavam moze to byt zaujimavy balik.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/160497/
Víkendová akcia ZSSK – Veselý vláčik
25.04.2007
BRATISLAVA (25. apríla 2007) - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) pripravila pri príležitosti Medzinárodného dňa detí víkendovú akciu Veselý vláčik.
S každým dieťaťom do 15 rokov, ktoré má zakúpený platný polovičný cestovný lístok, môže cestovať jedna dospelá osoba staršia ako 15 rokov za akciovú cenu 5 Sk za každých začatých 50 kilometrov. Ak chce ponuku využiť aj dieťa do 6 rokov, musí mať taktiež zakúpený obyčajný polovičný cestovný lístok. Deti a ich sprievodcovia nemusia byť v žiadnom príbuzenskom vzťahu.
Akcia platí v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK okrem vlakov SuperCity, EuroCity a InterCity. Platí aj na tratiach Tatranských elektrických železníc, Ozubnicovej železnice a Trenčianskej elektrickej železnice.
Akcia sa začína v sobotu 2. júna 2007 od nultej hodiny (00:00 h) a končí sa v nedeľu 3. júna 2007 o 12.00 h.
Cestovné lístky „Veselý vláčik“ platia len v čase trvania ponuky a zakúpené cestovné lístky nie je možné vrátiť.
Všetky podrobnosti o akciovej ponuke Veselý vláčik získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
PhDr. Miloš Čikovský
riaditeľ odboru komunikácie
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.
hovorca ZSSK
e-mail: Cikovsky.Milos@slovakrail.sk<br> www.slovakrail.sk
tel.: 02 2029 7015, 02 4446 1409
A co keby som si kupil jeden polovicny a jeden za 5 Sk/50km a cestoval by som sam?
25.04.2007
BRATISLAVA (25. apríla 2007) - Železničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) pripravila pri príležitosti Medzinárodného dňa detí víkendovú akciu Veselý vláčik.
S každým dieťaťom do 15 rokov, ktoré má zakúpený platný polovičný cestovný lístok, môže cestovať jedna dospelá osoba staršia ako 15 rokov za akciovú cenu 5 Sk za každých začatých 50 kilometrov. Ak chce ponuku využiť aj dieťa do 6 rokov, musí mať taktiež zakúpený obyčajný polovičný cestovný lístok. Deti a ich sprievodcovia nemusia byť v žiadnom príbuzenskom vzťahu.
Akcia platí v 2. vozňovej triede vo všetkých vlakoch ZSSK okrem vlakov SuperCity, EuroCity a InterCity. Platí aj na tratiach Tatranských elektrických železníc, Ozubnicovej železnice a Trenčianskej elektrickej železnice.
Akcia sa začína v sobotu 2. júna 2007 od nultej hodiny (00:00 h) a končí sa v nedeľu 3. júna 2007 o 12.00 h.
Cestovné lístky „Veselý vláčik“ platia len v čase trvania ponuky a zakúpené cestovné lístky nie je možné vrátiť.
Všetky podrobnosti o akciovej ponuke Veselý vláčik získate na čísle Kontaktného centra 18 188, v osobných pokladniciach Železničnej spoločnosti Slovensko a.s. alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk.
PhDr. Miloš Čikovský
riaditeľ odboru komunikácie
Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.
hovorca ZSSK
e-mail: Cikovsky.Milos@slovakrail.sk<br> www.slovakrail.sk
tel.: 02 2029 7015, 02 4446 1409
A co keby som si kupil jeden polovicny a jeden za 5 Sk/50km a cestoval by som sam?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/159767/
Ďakujem
som si dáko nevšimol