Predaj lístkov cez internet a telefón
Keďže nedávno bol zavedený predaj cestovných lístkov ZSSK cez internet, tak som sa rozhodol, že ho otestujem. Nemám v pláne žiadnu cestu IC a nechcem míňať peniaze, tak som rozmýšľal, že ako na to. Tak mi napadlo kúpiť lístok z Bratislavy - Hlavnej stanice do Bratislavy - Petržalky. Zvolil som všetky parametre, vlak 29.10. IC Gerlach. Zvolil som IC Super Plus, hoci ten sa smie kupovať do 14 dní pred odchodom. Systém nemal námietky. Čo bolo zaujímavejšie, celková suma bola 15 Sk, čo mi až tak nevadilo. V tom momente mi nenapadlo, že na mnou zvolenú trasu vlastne v skutočnosti existuje len IC Standard a stojí 68 Sk. So zvoleným IC Super plus na trase, kde sa vlastne ani lístok cez internet nemá dať kúpiť(je to nepovinne miestenkový úsek a lístok je len na povinné) som teda zaplatil cez internet banking tých 15 Sk. A to nehovorím, že IC Super Plus na tú trasu ani neexistuje a navyše systém nemal námietky, že kupujem ten lístok neskôr ako 14 dní vopred. Tieto veci ma vtedy však vtedy nenapadli.... Po zaplatení som klikol na tlačítko pokračovať. Otvorila sa stránka, kde bolo napísane "Chyba - Nemôžem poskytnúť informácie". Tak isto mi prišiel mail s tou istou hláškou. Tak sranda pokračovala :-) :-) Keďže som si bol vedomý, že niečo nie je v poriadku (buď ten predaj nejde vôbec alebo nejde kvôli "šialenej" trase, ktorú som zvolil), tak som zavolal do kontaktného centra, ktorého číslo tam bolo uvedené. Operátorky sú tam veľmi ochotné. Vysvetlil som im, že čo mi to spravilo, a hovorili, že problém môže byť v tom, čo som už vyššie popísal. Potom sme sa dohodli, že sa na to pozrú a zavolajú mi. Tak mi zachvíľu zavolali. Preposlali mi znovu ten mail s informáciou o lístku. Opäť však prišiel ten istý mail s chybou. Operátorky mi potom povedali, že podobný problém sa už vyskytol predtým a vraj ho výpočtové stredisko rieši. Potom o 21:00 mi zavolali, že výpočtové stredisko problém vyrieši až ráno. ;-) Ráno mi opäť prišiel mail, zase s chybou. ;-) Neskôr ma kontaktovali a zistilo sa, že nastalo niekde u nich drobné nedorozumenie a preto len preposlali starý chybný mail. Chybu vo výpočtovom stredisku vraj teda zistili. Bolo to kvôli tomu, čo som popisoval vyššie, teda úsek kde sa lístok kúpiť nedá. Poďakovali mi, že som im našiel chybu, popísali problém a vraj mi vrátia peniaze. ;-) Takže systém je skutočne len v pilotnej prevádzke a teda sa nečudujem, že sa smie lístok kúpiť len 8 dní vopred. ;-) "Asi" aby sa mohli odstrániť problémy. ;-) Inak skutočne som veľmi prekvapený ochotou operátoriek v centre. ;-) Na ZSSK by som to nepovedal. ;-)
3pa ale listok takymto sposobom nekupoval, takze dostal iba pdf-ko.
Teda 3pa3ck3 , skus ulozit to pdf ako obrazok ak ti telefon nevie zobrazit pdf.
Noris sice pise ze uspesnost nacitania je 10%, ale nemam taku skusenost. Osobne by som povedal ze 70-80%, dokonca aj z leskleho displeja telefonu. Skor chyby vidim v uplne blbom sposobe skenovania zo strany personalu (vselijake sibrinkovanie popkou, zly uhol a pod.). Na strane cestujuceho vzdy pomoze na tu chvilu nastavit maximalny jas displeja.
... a ked nic nefunguje, tak ''nadiktujte mi posledne stvorcislie prosim'' vzdy zafunguje, aj ked by to tak nemali robit.
nerozumiem celkom otazke - ze ti prislo iba PDF-ko je spravne, nic ine prist nemalo. Listky ktore boli kedysi, ze prisiel len nejaky kod ci co to bolo uz pokial viem nefunguju a nedaju sa kupit (uz pomerne dlhu dobu).
Ak mas mobil, ktory vie otvorit PDFko, tak nemas co riesit. Ak nemas taky mobil, tak si listok vytlac. Ak si nemas kde vytlacit tak si na pocitaci prerob PDF-ko na PNG-cko a to si otvor v mobile.
Pri nákupe CL som si všimol, že ZSSK má blbé vysvetlivky k symbolom v záložke "informácia o obsadenosti":
žltý výkričník = podľa vysvetliviek ZSSK už nie je možná rezervácia, hoci voľné miesta ešte sú (len ich je málo) - ZSSK takto odháňa internetových zákazníkov vykúpiť posledné voľné miesta
červený krížik = podľa vysvetliviek ZSSK je rezervácia možná u sprievodcu vo vlaku, hoci všetky miesta sú už vypredané, ZSSK takto mystifikuje cestujúcich aby otravovali sprievodcu, ktorý ich však nemôže na tieto miesta umiestniť...
Viem, že dôvody sú mimo ZSSK, ale v takomto exponovanom čase (veľké sťahovanie národa) to urobiť nemuseli.
Co sa tyka medzinarodnych listkov, to uz tu malo byt tento rok, i tie mesacniky a tyzdenky. Je niekedy dost otravne behat si na stanicu dobijat cipovku, alebo u sprievodcu, i ked pre sprievodcu je to plus (za kazdy listok co vyda, ma vraj 10% z jeho ceny tak si zarobi a ked to porovnam z netovym listkom, automat ma potom na svoju prevadzku z ceny zrejme len tych 5%). Takze asi tak v kocke...
...v tom Ti dávam za pravdu niekedy pred 6 rokmi (neviem či je to tak ešte aj dnes) fungoval v Brne na hl.n. taký systém ako zvykne byť v bankách kde si si vybral možnosť, stlačil tlačítko a dostal si lístok s poradovým číslom ... takže sa každý zákazník dostal k takej prepážke k akej potreboval a nikto nemusel nadávať že sa postavil práve do toho radu kde niekto potrebuje príklad aj 20 minút na zakúpenie lístka
... v súčasnosti sa dá v medzinárodnej preprave zakúpiť cez internet iba jeden produkt a to cestovný lístok s rezerváciou do ČR SparDay alebo SparNight. A v tarife pre túto ponuku je stanovená lehota 3 dni pred nástupom cesty a len do vyčerpania kapacity miest pre danú zľavu takže nižšie povedané sa vzťahovalo na vnútroštátnu prepravu v rámci SK ... treba dočkať času, niekde som zaregistroval informáciu že do budúcna sa uvažuje rozšíriť predaj cez internet aj o medzinárodné lístky do ČR
co trebars v Kosiciach, kde nie je medzinarodna pokladna je trochu problem.
... pokiaľ mám aktuálne informácie tak každá pokladňa v KE je aj medzinárodná iKVC je zariadenie na výdaj vnútroštátnych a medzinárodných cestovných lístkov a rezervácii a to zariadenie by malo byť v Košiciach pri každej prepážke