Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Len je smutné, že sa stále predlžuje doba medzi začiatočnou a cieľovou stanicou. Argument je, lebo stavebné práce. A aj tak to nestačí a mešká sa často.
Inak, vyšla kdesi správa, že od 10. apríla sa, okrem návratu IC, menia odchody a príchody niektorých vlakov? Hlavne posun pár minút skôr Žilina a Vrútky. Ja som len zbadal na zsr.sk nový dátum aktualizácie cestovných poriadkov. A ako som zistil, divili sa aj vlakvedúci. Nielen cestujúci.
A ten čas na obrat, 24 minút, medzi 523 a 524. A do toho 5 minút na prestup od 1914.
Meškám, meškáš, meškáme.
Os 7907 (Kraľovany 7:28 - Trstená 9:18) predpokladané meškanie zo stanice Dolný Kubín je cca 40 minút.
Pravdepodobne to vzdal v Dolnom Kubíne a z Kraľovian išla náhrada. Pokazený stroj (nejaká 811) ostala v Dolnom Kubíne. Následne Os7910 (8:42 Trstená - 10:32 Kraľovany) po príchode na 2. koľaj vyložil cestujúcich, preposunoval na 3. koľaj, zobral pokazený pôvodný Os7907 a vrátil sa na 2. koľaj.
Kým posun skončil, pred vchodovým návestidlom od Kraľovian čakal Os7911 (9:28 Kraľovany - 11:18 Trstená).
Na obrázkoch sú Os7910 (813.021) pri posune a nejaká neznáma 811+011 čakajúca na dokončenie posunu.
Dnes napr. IC 521 čakal v Štrbe na RJ 1012,vo Svite tým pádom vyčkával R 604 a navýšil meškanie na 27 min,prípoje na R 344 a Ex 126 budú asi rozviazané.
Keď som cestoval v piatok zmeškaným SC 243,tak vo Svite na nás čakal RJ 1020.
Bolo by vhodné pripraviť výlukový gvd,do toho ešte nákl.vlaky..tie by mali jazdiť hlavne v noci