Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Netvrdím, že tie vozne sú nezmysel, ale iba v prípade použiteľného tarifu a dostatočnej frekvencie.
Takze plati, ako som hovoril, na 95% sa oplati len Bratislavcanom, resp. tym, co sa v BA ubytuju, alebo ich skoro rano niekto dovezie do BA. Detto pri prichode v noci po 22hod.
Komfortnejší je ale ložkový vozeň Praha-Zürich,prích. o 8:20 a po 11.h si už možte užívať takmer stredomorskú klímu u Luganského jazera :-)
Pritom v knizke CP je u vlaku 160 znacka necaka na ziadne pripoje. Viem, ze Hater tu uz pisal, ze na 614 pocka do 5 min.
Ešteže je ten vlak BA - ZH s nekonečnými možnosťami prestupu tak zbytočný...
A rakúska súprava by bola celý deň v BA?
A zbrojenie/výmena vozňov? Hodinový pobyt vo Viedni aby sa to všetko dalo stihnúť tam?
A rakúsky sprievodca by mal nástup/výstup kde?
Alebo je tu snáď reč o vlaku v réžii ZSSK/WGS?
A nestačil by jeden priamy WLAB (ako jazdí napr. PHA - ZH)?
Riešenie sa volá ubytovací vozeň. A kolenovrt nech si ide autobusom...
Inak raz som šiel Košice Paríž, o 5 ráno IC do BA, z Ba do W o 13 na letisko, o 16 odlet, 18 niečo na CDG a ešte 1,5h do mesta. Lietadlom by to bolo rýchlejšie, ale nemusia vyjsť prestupy.
Ked prestupujete vždy aj v japonsku alebo lepšie aj v Švajčiarsku nemáte 100% istotu že sa niečo nestane......počasie, skokan, požiar atd
preto kto má možnosť z takej NR by do BA ráno mal ísť radšej autom...aj ked ani tu 100 % záruka nebude.....
lebo ked to otočím ked bude vlak jazdiť o 10:00 z BA kolko ludí pôjde dve hodiny dopredu aby stihli prípoj...a ešte ani to nemusí byť záruka lebo ked budete mať skokana pod kolesami vlaku na trati máte isté dvojhodinové meškanie....