Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Zeleznica mohla zabodovat, lebo z BA nemame tym smerom ani priame letecke linky a autobusy mnohi nemusime. A samozrejme, nebolo by zle mat priame vozne aspon na sever Talianska.
to akože všetky vlaky budú odchádzať z Bratislavy tak aby sa tam určite dostali východniari? Ak sa im nepáči údajne skorý odchod ...z BA do Viedne je tolkoooooo možností a z Viedne celoodenný takt.
Mne sa napr zdá pritiahnuté za vlasy že si východniari presadili skorší odchod Zemplína z BA večer prečo? aby tkzv cestujúci z Zurichu nemuseli čakať na perone v BA ....
A ak nie, tak sa radšej vytešujme, že máme supermoderný terminál v Moldave a vlak do Krupiny...
je to vlak do ZH a v tom vlaku ide z BA denne 65-70 ľudí. Teda tá veta vraví nie kam tí ľudia idú (do ZH) ale čím (vlakom do ZH)... :S
A že to ľudia na prvý pohľad pochopia inak? Asi to je účel...
Pokial vsak nemam istotu, urcite sa z NR cez Leo a potom so Zemplinom na cestu nevydam, najma ked musim cestovat s manzelkou, s nou by som tazsie improvizoval v pripade meskani. A najma nervoznejsie.
A koľko ich tým vlakom cestuje do Viedne, Salzburgu, Innsbruku, ... ?
Dnes mame za sebou 31. odchod o 06.10 do ZH, sviatky aj piatky, a mna stale zaujima len to, ze komu ten spoj sluzi. Preto vas prosim, ak to niekto dokaze vyhodnotit, ze kolkokrat to rano stihli Zemplin a Polana, budte tak dobry, upresnite. Dakujem za pomoc.