Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
#NEHODA Na železničnom priecestí medzi Tvrdošovcami a Novými Zámkami, premávku riadi polícia, v oboch smeroch sú kolóny, odporúčate obchádzku cez Šurany.
Nejaké obmedzenie pre R 8xx?
Detto su R6xx. Uz davno tam mal byt hodinovy interval. Tie vlaky idu vecne narvane. Ale nie, radsej posleme raz za 2 hodiny (a po siestej nic) 13 voznoveho hadika. Ved aj toto odradza ludi.
Prevádzkové dôvody
No presne! Ale nie je riesenie zrusit vlak, lebo by sme takymto sposobom mohli zrusit vsetko okrem 120/180
Takisto nie je riesenie nariadit zrusit bus, lebo ostane len plesnivy vlak a ludia sa presunu do aut.
Riesenie je dosiahnut to, aby ludia chceli ist novym a rychlym vlakom. A to s 812 alebo troma beckami za laminatkou nedas
-na zaciatku reci ako sme jedena partia (pomaly rodina)
-potom vyplata nakonci dalsieho mesiaca (niekedy len zaloha a zvysok az v dalsom mesiaci), -ked bolo treba ist do rizika: "chod ved to spravis, davaj pozor" ,...az bol pruser: "to si mal odmietnut robit, vsak vam to na skoleni vraveli ze to je zakazana manipulacia"
-(dva krat som naozaj odmietol, ked to bolo proti pudu sebazachovy a pocitu zotpovednosti za ludi co tam robili okolo....tak na druhy den som hned bol: ten co sa mu neche robit a pripravuje firmu o dobre meno flexibilnosti)
-sefa som nezaujimal, ani odzdravit nevedel, ale ked chcel bonza na kolegu, tak ma aj do kanclu zavolal aj kavicku by urobil (samozrejme neni som bonzak, takze ani kava nebola)
-ked som odchadzal, tak mi poslal list, ze mam nafasovane : monterky, pracovnu obuv.....a nezabudol pripomenut ze monterky som nafasoval ciste, tak nech ich laskavo vratim vyprane.
sorry za OT
A ktovie kde bude chybat Vectron, ked minimalne na tom jednom mimoriadnom bol. Asi si chceli splhnut. A vozne som stare ziadne v tej hmle nezbadal, len novsie.
Zrejme 7802. Ked uz aj ICcku vytali hodinu...