Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
1. Vcera 610. Bola moznost evakuacie cestujucich do ineho vlaku po sprejazdneni vedlajsej kolaje?
2. Kde v noci trcal zlty 1020? Dovod si domyslim.
Prečo sa nedajú upraviď obehy tak, tá súprava, čo stojí na peróne bola RR a tá čo príde točila na Os? Odpoviem si sám: Lebo predpisy, lebo to by bolo treba aj kus rozmýšľať... Btw ako RR aj Os končia v Poprade... a tadenie je z reko vozov Bdmtee v oboch prípadoch tak aký problém? Takto To prináša len spústu nasratých ľudí vo vlaku a navyšovanie meškania. ŠAk substrát nech neotravuje, hlavne že kšeftíky idú...
https://www.super.cz/594151-tahle-particka-vyrazila-marte-jandove-dech-tak-uzasne-tanecni-cislo-od-cvalika-vubec-necekala.html
Spytal si sa jej, ako casto cestuju a ako sa jej casto stava ze nepockal spoj ? Lebo oproti jednej studentke ktorej sa to stane raz za uhorsky rok ze nepocka pripoj mame to x nasratych ludi ktori cestuju denno denne a koli cakaniu na pripoj im ujdu ich spoje. Tak ako v utorok. Klasika R345 meskala. R609 isla napodiv nacas, tak to schytal Os3431, ktory cakal na R345.
Nechcem chytať za slovíčko, ale priam sa to núka:
http://www.vlaky.net/online/diskusia/tema.asp?id=230100&kat=1&najdi=855089&n#855089
Ak ZSSK začne ponukat pri necakani posledneho pripoja poukaz do ubytovacieho zariadenia na noc tak ako to bezne praktizuje OBB alebo DB potom by to bolo jednoznacne aj scestne.
Aj to by nebolo vzdy pouzitelne lebo ak cestujes na viac prestupov napr 1.Praha - Zilina/2.Zilina - Kosice/3.Kosice - Humenne, pricom posledny vlak v useku c.3 je pripojom od predposledneho vlaku v useku c.2, ktory nestihnes (v Ziline) v dosledku zmeskaneho vlaku v useku c.1. Potom od Ziliny po Kosice prides teda nasledujucim poslednym vlakom v useku c.2 (napriklad nacas), od ktoreho uz pripoj ale aj tak neexistuje, teda mas smolu a ziadny narok na nahradu.
siel som ICCkom uvedenu supravu sme obiehali cca 10 km/h.. a nastastie sme chytili len 15 min, este sme v Ciferi obiehali R 612, pred nami Sarisan a Tribec tiez chytili riadnu sekeru do cca 50 - 60 min
neviem si predstavit prestup,,,, chaos, zranenia, tlacenica... bohuzial urcite nie...