Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
A Miro tu uz pisal ako ho, minimalne raz nechala Strela v BA, ked meskala Polana. Kazdemu uz usiel pripoj.
Pri 10 min meškaní R 609 sú ešte vlakové prípoje zabezpečené. Študentke išiel posledný bus z Košíc do Rankoviec u Herľan o 20.30...
S niektorými vlakyneťákmi je ťažko diskutovať,kým sa im niečo podobné nestane na vlastnej koži viackrát za rok
Ten 127 prisiel v stredu na ktore nastupiste a kolaj?
Skoro vsetky veci by ma v takomto pripade napadli, len tie platnosti skusky brzd fakt nie.
Vdaka za vysvetlenie.
Je dost dolezite, ci sa vlaky cakaju pri jednom perone. A, vravim, aj sa posunuje. Napr. od 345 rusen prec, iny aj s voznom pride.
Na ktoru kolaj prisiel 345? na 3? 609 bol urcite na 2. Ak je tak, tak to bolo pri jednom perone. 127 ak prisiel na 4.kolaj, alebo 10., tak 609 by musel pockat dalsich 6 minut. Toto si treba uvedomit!
Ine je o pol dvanastej a ine o tristvrte na 5 popoludni.
A, koniec-koncov, v ZA nie je pripoj 127/609.
Ale zas, ked sa denne vyckavaju v Sali a Galante EC s R, tak preco pravidla neporusit aj inde, vsak?
V stredu na zmeškaný Ex 127 v Žiline nečakal R 609,ale ten istý rýchlik čakal na R 345,náš expres 127 výrazne skrátil meškanie po Žilinu,vlakvedúca najprv v 127ke sľúbila čakanie Os do PP,potom to odvolala.Cestovala so mnou aj študentka VŠ bývajúca až za Košicami,tiež povedala svoj názor vlakvedúcej,jediné šťastie pre nás,že boli miestenky do IC
Včera od R 604 čakal v Žiline R 344 až 27 min...
Takže niekedy sa čaká i takmer 30 min,a inokedy nie je možné počkať ani 7-8 min