Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Janci, maj rozum, Ex2 obsluhuje zastavky a stanice s milionovymi a stotisicovymi aglomeraciami, nezastavis v Ceskej Trebovej a mas sud na krku, podobne Usti nad Orlici, spadova oblast pre milionov ufonov, Valasske Mezirici je milionova konurbacia, tam nie je mozne tiez nezastavit a ma tieto vlaky je kopec pripojov na vsemirne lety s 81x po roznych galaxiach. Neda sa posunut
A treba pisat aj ceskym konstrukterom GVD, nech vlaky Ex 2 daju skor. My za tie ceske meskania fakt nemozeme.
A z môjho "neželezničiarskeho" pohľadu konkrétne k Púchovu R 6XX/Ex2: Pri výlukách prestupný čas pár minút je vražedné. Doba na prestup by kľudne mohla byť aj 15 minút. Po ukončení rekonštrukcie trate PU-ZA by sa prestup mal vrátiť do Žiliny (smer východ) Zas odveci by nebol hodinový takt Žilina-Košice (bratislavské R/Rex). Počas dňa pri väčšom meškaní Ex2 (nad 30 min) by cestujúci mohli použiť nasledovný R (REx)
Vlak/Bus prípoje - riešením je IDS (čiastočným, pripúšťam, ale predsa)
Anjel777 > Vies R609 by cakala len 10 minut, Os 3431 co ide za nou by tiez schytala len tiez par minutove meskanie a vo vysledku tych 10 minut znamena pre mna ze trcim vo vrutkach 40 minut na dalsi autobus. Nech sa paci, cestuj denne vlakom ktory ti z 3 ciest zmeska len 2 krat a cesta domov sa ti natiahne len na 2 hodiny. To nie som sam. Len na ten jeden autobus pravidelne cakava vo vrutkach 20-30 ludi co chodia vlakmi pred piatov zo ziliny. Takze na jednej strane mas studentku, ktora ide domov raz za mesiac a na druhej strane maz 20-30 ludi ktori chodia kazdy den. Mozno by pomohlo, ak by sa pravidelni cestujuci tiez zacali ozyvat, ze preco tolko cakame.
Dispečeri ŽSR i ZSSK poberajú myslím si dosť vysoké platy tak by za to mohli aj prozákaznícky makať a nielen raz za 2 hodiny oznámiť do telefónu vlakvedúcej z českých expresov že čakáme alebo nečakáme.So študentkou z Herľan sme sa rozprávali na viaceré témy a zhodnotila,že na Slovensko je všetko zlé,aj preto sa rozhodla študovať na českej VŠ.No hneď jej 1.cesta z VŠ domov dopadla sklamaním v podaní ZSSK+ŽSR