Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Zrušené vlaky:
* R 412 Rákoczi (Budapešť Keleti pu.- Hidasnémeti – Košice) pravidelný príchod Košice 9.59 h – bude zrušený bez náhrady
* IC 537 Hornád (Košice - Budapešť Keleti pu.) Košice pravidelný odchod 8.05 h – bude zrušený bez náhrady
* Os 5200 (Miškolc - Slovenské Nové Mesto) Slovenské Nové Mesto pravidelný príchod o 10.28 – bude zrušený bez náhrady
* Os 5205 (Slovenské Nové Mesto – Miškolc) Slovenské Nové Mesto pravidelný odchod o 11.30 h – bude zrušený bez náhrady
Vlaky s obmedzením jazdy:
* Os 7202 (Miškolc –Hidasnémeti – Košice) Košice pravidelný príchod o 8.03 h - zrušený bez náhrady v úseku Miskolc - Hidasnémeti
* Os 2147 (Nové Zámky – Budapešť Nyugati pu.) Štúrovo pravidelný odchod o 6.55 h - zrušený bez náhrady v úseku Štúrovo - Budapešť
* Os 2122 (Budapešť Nyugati - Nové Zámky) Štúrovo pravidelný príchod o 10.06 h - zrušený bez náhrady v úseku Budapešť - Štúrovo
* R 943 Gerulata (Bratislava - Rajka – Lőkösháza) Bratislava hl. st. pravidelný odchod 12.44 h - v úseku Hegyeshalom - Budapešť zrušený bez náhrady
* R 944 Gerulata (Lőkösháza - Rajka - Bratislava) Bratislava hl. st. pravidelný príchod o 15.26 h - v úseku Budapest - Hegyeshalom zrušený bez náhrady
* EC 174 (Budapešť Keleti pu. - Bratislava – Hamburg) Bratislava hl. st. pravidelný príchod 8.22 h – pravidelný odchod 8.25 h - v úseku Budapešť - Štúrovo zrušený bez náhrady, v úseku Štúrovo - Hamburg podľa cestovného poriadku
Zmeškané vlaky:
* Os 7205 (Košice – Miškolc) Košice odchod 10.51 h pôjde v úseku Košice - Hidásnémeti podľa cestovného poriadku, z Hidasnémeti bude zmeškaný asi 40 min
* EC 170 Hungária (Budapešť Keleti pu. - Bratislava – Berlín) Bratislava hl. st. pravidelný príchod 12.22 h – pravidelný odchod 12.25 h – bude v celej trase zmeškaný 200 minút
* Os 2107 (Štúrovo – Budapešť Nyugati pu.) Štúrovo pravidelný odchod o 9.00 h – bude zmeškaný v celej trase 200 minút
* R 337 Báthory (Warszawa – Budapešť Keleti pu.) Bratislava hl. st. pravidelný príchod 5.53 h – pravidelný odchod 6.24 h - v úseku Rajka - Budapešť bude zmeškaný 300 minút.
http://www.zssk.sk/sk/aktuality/strajk-na-madarskych-zelezniciach
Štrajk zamestnancov maďarských železníc naplánovaný na stredu 21. novembra sa dotkne aj osobných vlakov, ktoré prechádzajú Slovenskom. Agentúru SITA o tom dnes informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Miloš Čikovský.
Štrajk sa začína o 6:00 a potrvá do 12:00. Štyri vlaky sa zrušia bez náhrady, štyri vlaky pôjdu naším územím zmeškané a šesť vlakov pôjde s obmedzením jazdy.
http://www.aktuality.sk/spravy/domace/strajk-madarskych-zeleznic-sa-dotkne-aj-slovenska
Pri prvni jizde vlaku odklonem se zaznamenaji pravidelne casy (vlaku 11725) a v tabulce vyskoci zpozdeni 421 minut. Aby uzivatele nemuseli slozite prepocitavat (nebo aby se zbytecne nedesili), upravim pravidelne casy podle skutecnych, takze tento den ma vlak ve vsech stanicich 0 minut zpozdeni. Dalsi den se jede jinak a tak je vlak ve stanicich se zpozdenim, nebo naopak s naskokem. Dosud jsem si myslel, ze je pro uzivatele snazsi prepocitavat +/- 15 minut, nez +/- 400 minut (i vice). Pokud se mylim, od noveho GVD mohu prestat odklonove casy upravovat, to je to nejmensi