Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
vlakom chodím vždy len po TN. Nižšie autom alebo busom. Moja obľúbená trasa je ZA - TN, väčšinou bez meškania, čo sa o trase BA - TN vravieť nedá. A je pravda, že tie horibilné meškania odrádzajú čoraz viac ľudí od cestovania vlakom, viem to na príkalde niekoľkých známych, čo do BA chodia 2-3x do týždňa, teraz už busom a aoutom, avšak predtým vlakom pri trvaní 1:20 IC...no čo už...
o18.02 hod pri odchode Os 3036 z Leopoldova na Brestovanskom zhlaví
došlo k poškodeniu zberačov a drátov s HDV 560.012+15
prevádzka prerušená od 18.02 - 20.40 hod celá stanica Leopoldov + obe traťové kolaje
odrieknuté vlaky v úseku Leopoldov – Trnava:
Os 3036, Os 3038, Os 3017
odklonova doprava v úseku Leopoldov - Sereď -Trnava
Zr 1720 + 69´, R 610 + 60´, R 703 + 169´
Leopoldov - Galanta - Bratislava
R 608 + 107´, mim. 30 157 + 75´Os 3036 + 96´ ( pristavená náhradná súprava zo ŽST. Trnava ) Os 3038 + 48´, Os 3054 + 22´, Os 3040 + 26´ Os 3035 + 99´, Os 3017 + 23´, Os 3045 + 5´,
sprevádzkované zhlavie Brestovany o 20.53 hod
Dôvodom bolo nerešpektovanie návesti pre el. prevádzku rušňovodičom od vl. Os 3036. Škoda na HDV cca 300 000 Sk
ale má to jeden háčik...
ktožeby povedal z topmanagerov bububu Siemensu? Veď Siemens sa môže nasrať a nevyplatiť bakšiše. Podľa správ hlavne z bulvárnych médií je Siemens takýmito praktikami "preslulý" po celom svete. Asi aj pretoi sa ŽSR rozhodli pre také zabezpečenie, pre aké sa rozhodli. Aby vďaka tomu onedlho nebolo treba pri koridorových tratiach stavať unimobunky v ktorých budú službu konať hradlári...
V tejto súvislosti ma napadá, keď mali v Česku problémy s Pendolínami a už to začínalo byť trapné, tak si ČD a ministerstvo dupli a povedali: keď závady neodstránite, vrátime súpravy a odstúpime od kontraktu - a chlapci a dievčatá z Alstomu hneď naklusali + výrobca financoval zapožičanie náhradných súprav. Niečo podobné by mohlo byť aj medzi ZSR a Siemensom... Veď TOTO už naozaj nie je normálne. Tu nejde len o priame škody, ale kto bude zodpovedný za odliv cestujúcich
A čo sa týka snahy o dodržovanie grafikonu zo strany ZSSK - zmluva o výkonoch vo verejnom záujme na rok 2007 obsahuje tiež peknú srandovnú vetičku - "Ukazovateľ minimálneho plnenia grafikonu vlakovej dopravy je počas modernizácie tratí nesankčný, a bude predmetom sledovania a vyhodnocovania"