Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
1. 1435 mm osova vdialenost je 1500 mm
2. mam sajnu o svojej praci ... som projektant dopravnych stavieb a medzidopravne patrai aj zeleznice co akurat robim jeden krasny usek novej trate. sice regionalka.
a klemensova to je kapitola sama o sebe....podla mna 75% zamestnancov na klemensovej je tam z rodinkarstva a nemaju tam co robit...skus len od nich dostat nejaku ziadost....metoda padjuceho hovna
Meškať budú R 603 Čingov (z Bratislavy do Košíc), ktorý čaká na odstránenie poruchy v Železničnej stanici Brestovany, osobný vlak 3030, ktorý čaká na odstránenie poruchy v Leopoldove a osobný vlak 3013, ktorý čaká na odstránenie poruchy v Trnave.
O obnovení železničnej prevádzky v úseku Brestovany – Leopoldov budeme cestujúcich okamžite informovať.
Za vzniknuté nepohodlie sa Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., cestujúcim ospravedlňuje.
Takže asi vedenie zostalo stáť na svojom mieste,ale poškodilo zberač HDV
Za vzniknuté nepohodlie sa Železničná spoločnosť Slovensko, a. s., cestujúcim ospravedlňuje.
Tak čo vlastne bolo príčinou meškania? Zberač či vedenie? Či oboje?