Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
PS: Ak sa nemýlim, tak v Kraľovanoch je Tvoj osobák obiehaný normálne, takže tam dôvod Tvojho neskorého príchodu domov nehľadaj. Sa muselo niečo na trati diať, keď nás nechceli pustiť.
Tak to ma podrž, takže vlastne 7863 mohli pustiť pred 609 a ja by som od pol šiestej do 21:10 určite nečakal v LM na 609. Aj keď úprimne som menej ako 2 hodiny sekery neočakával.
Druhá vec je, že či by to nestrhla práve 63-ka.
Inak znova to neviem nazvať inak ako kolosálna organizačná neschopnosť a oprávnený dôvod na hnev zo strany cestujúcich.
A to nehovorím o tom, že údajne končiaca smena sa na to už pred fajrontom vyflákla, preto sa čakalo na tú nočnú! Elektroúsek...banda jedna!
...aspoň toľko som sa dozvedel z nemenovaného dôverihodného žriedla.
A ako vždy, nikomu tiež netrklo zmierniť následky meškania otočením súpravy od 7840 alebo umožnením použitia IC 403 bez príplatku/miestenky, keď už aj substrát zo 609 presypávali do 611.
------
Úžas. Niekedy nie väčšie meškanie vzniklo pri vykoľajení!!! A do budúcnosti... hrôza pomyslieť, ľudí niet, nemá kto robiť, ako pohotovosť už sedia doma...
A samostatná kapitola budúcnosti - samovražedne projektované talibánske koridory... (zväčšenie dĺžky medzistaničných úsekov, iba jednoduché spojky v dopravniach, absencia nástupišť pri priebežných koľajach...) ... hotová časovaná bomba! Potom sa nečudujne, keď strhnutý trolej vyrobí 600 minútové sekery.
Montoya: No co aspon dostane pekne nove zlte, a bude co fotit. Inak som ju videl dnes na Garde a je pekna cista, takze dufam ze tie zberace dostane co najskor
Monty, len si nabudúce zariaď tie šotogenické zberače bez toho, aby som kvôli nim na stanici nestrávil rozkvitnutú mladosť a dopravný kolaps nepostihol polovičku severného Slovenska!
na 363.136 + 363.144 nemožno nadávať, lebo to zle dopadne!
ok, dosť bolo kultúrnej vložky, idem spať