Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
Ten problém, pre ktorý meškal 283, vznikol pred deviatou. Čiže okolo hodiny do pravidelného odchodu 873. A nemusí byť jednoduché, hneď ''stvoriť'' potrebnú náhradu.
Aj keď, aj mňa už viackrát prekvapilo ako rýchlo zohnali náhradu, napr na IC v BA. Párkrát 525, raz tuším aj na 523. Ale každý prípad je iný.
A mimo toho: je taký strašný problém vypraviť dnes večer 873 načas v náhradnej súprave a nezmeškávať tak posledné prípoje v NZ? Cestujúcim z 283 smer NR/Štúrovo by som potom už nejaké riešenie asi vymyslel, napr. taxík... predsa len, 2 hodiny sú 2 hodiny a neskorý večer až noc zo soboty na nedeľu je neskorý večer až noc zo soboty na nedeľu...stačia mi skúsenosti z 3039...
A už len nechápem komu o čo šlo, keď ešte pred koronou takto o MINÚTU upravili príchod IC 522 do BA. V sobotu 15.2. prišiel o 16.02, čiže minútu zmeškaný. Tak to aj chvíľu bolo písané. Okolo 16.25 to už zmenili a bolo písané 16.01, VČAS.
Preto už ani, pre svoje pozorovanie vlaky po príchode do cieľa spätne nepozerám. To sa potom veselo vykazuje viac ako 90 % vlakov včas a veselo sa berú odmeny.