Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
dolná 120 plná...
Ja neviem, podľa výpočtov tam autoblok bol zbytočný, či...
keďže som necestoval, tak ma veľmi netrápili.
A čo sa týka Vrútok, meškania ma tam trápili len určitý čas, ale Pragotron som tam nikdy nevidel, bo na stanicu som prichádzal ''z druhej strany''... len raz som si tam kupoval robotnícky týždenný s nástupom v Žiline.
(ostatné nejdem rozvádzať)
ad prozákaznícky prístup,
ako som písal nižšie, R6xx sú v dispečerskej milosti, my, ostatní, ako sa dispečerský aparát vyspí, respektíve, keď má/nemá službu môj bývalý spolužiak...
Jayeff : No, keby si si prišiel po burger na vrútockú stanicu, meškania by Ťa netrápili. Tabule tam, na hanbu sveta, ešte nemajú. Hlavne, že je v pláne ukončovať a začínať tam viaceré vlaky oproti terajšiemu stavu + preprahy. To zas bude pobehovania zmätených cestujúcich.
To máme štátny sviatok, a to boli vlaky medzi 12. a 13. hodinou.
Nechcem vidieť večer.
U R 956 len info,že zo Sliaču meškal 59 min,ale žiaden dovod,či to bolo čakanie na prípoj vo Zvolene alebo tech.závada na súprave,proste nič konkrétne
Od roku 2004 jazdím častejšie vlakom, asi 8000 - 12000 km ročne, výnimka je tento rok, ale za tie roky len zopárkrát som prišiel načas do cieľa podľa GVD...
ŽSSK a ČD mi ukradli doslova dni zo života, ktoré som pretrpel vo vlaku, alebo na stanici, kvôli meškaniu, strate prípoja, odrieknutému vlaku alebo som sa vzdal cesty (24.12.2010 bola pamätná, ešteže som sa vrátil z BB naspäť...)
Ako som mal rád cestovanie vlakom, teraz tak neznášam.
Prečo?
...ak už 270 zastaví GA, a 99% nastupivších ide len po Bratislavu bez príplatku, tak by bolo dobré, aby aj prípoje v BA čakali na EC...
Zasa si tuposť úradníkov ŽSR odskáču pokladníčky a vlakvedúci.