Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
830 - 21 (24)
530 - 24 (17)
832 - 19 (40)
810 - 39 (44)
836 - 55 (41)
812 - 78 (35)
Priemer meškania za dnes 39 min. a 20 sekúnd, za včera je priemer 33 a pol minúty.
**Obnovená doprava v úseku Trnava -Šelpice od 15:25 hod.**
Gratulujem všetkým vyšetrujúcim k rýchlemu uvoľneniu trate. (Y)
Ešte raz Peter: na Slovensku je to tak - norma nepustí.
bežný štandard
Os 7575 (Vrútky 5:19 - Zvolen os. st. 7:19) predpokladané meškanie zo stanice Bartošova Lehôtka je cca 60 minút.
Dôvod: spadnutý strom na trať.
Pri horšom počasí sa to opakuje pravidelne.
''Všetky vlaky, ktoré budú vedené odklonom cez stanice Kúty – Trnava - Galanta budú zastavovať pre nástup a výstup cestujúcich staniciach Kúty – Trnava - Galanta. Dôvod: následky nehodovej udalosti v úseku Sekule - Veľké Leváre.''
''Povedal som si, že nechám auto doma, však zo Zohoru sa odveziem do BA vlakom, ajtak všade samá reklama S hudbou vesmínou, že skúsim...
Prvý deň po robote, vlak o 18:16 meškal 20 minút...
Druhý deň po robote meškal 25 minút...
Tretí deň ráno po nočnej som zo stanice volal známemu, aby prišiel pre mňa...
Už nikdy viac, aj keby to tam jazdilo 200 a pozlátené vlaky...''