Meškanie vlakov v SR
Aj keď s meškaním vlakov niesme na tom najhoršie, najlepšie určite tiež nie... Nedávno sa mi stalo, že som išiel s Ex 501 Tatran (príchod do KE 10:37) a z dôvodu rekonštrukcie trate pri Šenkviciach sme meškali 15min. Neskôr sme kôli oprave Trate museli spomaliť aj pred Popradom a meškanie zrástlo na 30min. Do Košíc sme prišli presne 11:10, čo je 25 min po odchode Os 8907 smer Trebišov - Michalovce - Humenné a ten, samozrejme nečakal... Ďalší vlak smer Humenné išiel až 12:30. To však nie je všetko. Počul som, že ak EC vlak mešká viac ako 30 min, cestujúci má právo na odškodnenie. My sme mali meškanie 33 min (a hodinky mi určite išli dobre!!) a sprievodca pred zastavením v košiciach s drzosťou oznámil: ''Náš vlak mešká 28 min!''!! Napíšte aj vy svoje ''príjemné'' skúsenosti....
**''Prvé a posledné vozidlo vlaku (vrátane hnacích vozidiel) musia mať priebežnú brzdu v činnosti. Vo vnútri vlakovej súpravy možno ponechať v nevyhnutných prípadoch vozidlá s vypnutou priebežnou brzdou (napr. pre poruchu na brzdovom ústrojenstve).''**
Až tak istý by som si nebol!!
Napríklad vo vedľajšom štáte nemajú s tým problém na konci vlaku prepravovať vozne (nábežníky) s vypnutou brzdou.
Nerobí im to problém ani na vlakoch vyššej kategórie - bol som toho svedkom!!
Predtým než budeme ZSSK odoberať licenciu by to chcelo niečo/niekoho, kto bude zabezpečovať verejný záväzok namiesto ZSSK. Oh, wait...
Alebo vysúťažíme ZSSK v inej farbe a mene (možno SD - Slovenské dráhy)?
Mimochodom som zvedavý ako sa európska komisia postaví k faktu, že štát chce zabetónovať úžasnú neskutočnú a nadčasovú ZSSK do 2035 (dúfam, že im klepnú po prstoch)
Presne pre toto musí byť posledný voz na gume a nesmie byť vypnutý z brzdy.
Bulvárni pisálkovia na veľké šťastie zúčastnených strán spravidla o tretej/štvrtej ráno vyspávajú opicu získanú predošlý deň na večierku akejsi celebrity.
Majú smolu, prišli o senzáciu. Myslím, že toto by si radi vychutnali, hlavne po zistení, že sa to mohlo gúľať až kamsi do...
Nech skúsia investigatívu, nik a nič im v tom nebráni.
V čase, keď som to sem pridával, tak už to bolo dávno úplne spísané v EviNehod-e a obnovená doprava.
S poškodením vozidla, infra a výsledným meškaním +190 na odchode.
To je asi trošku iná situácia, ako prvou osou prejdený izolák cestového návestidla, nemyslíš?
Už vidíš ten rozdiel? Alebo sa už na Tebe začína prejavovať ŽU patent na rozum? Dosť skoro, až príliš skoro...
Skôr ako niečo vypustíš, tak sa zamysli nad obsahom (a to najmä vecným) toho výpustku.
Neskrotené emócie a činy predbiehajúce myseľ ešte nikdy nič dobré nepriniesli, jedine prúser, tak sa toho drž! Čím pevnejšie, tým lepšie...
A že sa toho nechytili bulvárne médiá? Alebo po horiacich a roztrhnutých vlakoch je toto už nezaujímavé?
Hater: ak by mal vlak brzdenku, vozeň by sa nevyvesil? Nie celkom tomu rozumiem, ak aj vozeň vypli z brzdy, ak sa mu podarilo odvesiť?