Názvy vlakov
Diskusia o názvoch vlakov.
Môj návrh je aby sa EC vlak do Hamburgu volal Comenius a Ex J.Hašek by mal mať názov buĎ Csardás,alebo Slovan.
Co sa tyka Slovakie, tak to tu uz raz bolo a islo ta uplne inu svetovu stranu
Pokial mozem pridat svoj nazor, mne sa osobne nazvy vlakov pacia, ale ked si predstavite taku pokladnicku, za ktorou pride cestujuci a pyta si miestenku na to ten Tatran (pre cestujuceho je vacsinou kazde IC do Kosic Tatran) a on zisti, ze chce ist vlastne na Krivan, ktory sa uz pre zmenu vola Gerlach... No proste pokladnicka nahadzuje do KVC-cka cislo vlaku a cestujuci jej to naramne zjednodusuju, ked si pytaju miestenku podla mena vlaku
Aj tak mi z detstva zostávajú najkrajšie názvy ako "Meridian" "Nord-Orient" "Balt-Orient" "Saxonia" a pod. Nemaju v sebe nic politicke a asi by ma potesilo ich znovu zavedenie.....
I ked .... Vzdy som tuzil cestovat "Transalpinom" od detstva som si vsugerovaval prdestavu o nom (napr. to ze celu cestu cez alpy budem "trcat" z okna). Sen sa mi splnil koncom minuleho roku. Nazov sa nezmenil ale ta super klimatizovana moderna mi uz k tomu nazvu velmi nesla. (hoci samotna cesta super).
Podpište a pridajte sa k petícií, kt. je za uchovanie a znovuzavedenie nazvov EC vlakov http://vindobona.zelpage.cz/vindobona.php
pošlite do ďalej
maťo
Proti komerčním názvům nic nemám, na ČD se úspěšně uplatnily hlavně "pivní" názvy jako "Budvar", či již nejezdící "Přerovský Zubr", ale třeba připravovaný "Chodovar" u mě tolik nadšení již nevzbuzuje.
Páči sa mi, že vlaky majú vlastné mená. A štve ma, že sme prišli (kvôli požiadavke Nemcov) o staré klasiky: Vindobona, Hungaria atď.
Na druhej strane niekedy sa to s názvami preháňa. Názvy typu: "Fitness-Club Top&Fit" (Os 2206 Payerbach-Reichenau - Retz OEBB), "Sigmund Freud-Museum" (IC 941 Schwarzach-Wien Westbf OEBB), "Verlag Carl Ueberreu", "Leopold Museum Wien", Roco Modellbahnträum" ma vedia iritovať...
Názov by mal byť výstižný (napr. podľa trasy vlaku), krátky, a nemala by to byť reklama. Tej na naás lezie dosť zo všadiaľ inakadiaľ!
Inovec je nejaké horstvo pri Trenčíne.