Hry - všeobecne
Hral som už rôzne hry s železničnou tematikou.Jednoznačne najlepšia je Transport Tycoon a Transport Tycoon deluxe.Na druhé miesto by som dal Trainz.Na tretie miesto umiestnim Microsoft Train Simulator , lebo mi pripadá nudný kôli americkým tratiam a vlakom , možno keď si stiahnem slovenské upgrady zmením názor.
Skúšal som niekoľkokrát na rôznych serveroch, ale neišlo mi to posloť. Mám to na diskete a nie na cd. Zrejme to nie je úplná verzia, ale len ukážka. Pozrite si www.vlaksim.com. alebo presnejšie je to zo série dispečer: www.dispecer.vlaksim.com.
Je tam ponuka rôznych staníc.
ad: rk_kn.
Mám také W XP SP 2 a hraji Gordikon,Multikon i Multi 1,2,3. Pokud vím, problémy jsou snad jen na linuxu. Zkuste si to stáhnout na stránkách autora www.softikon.wz.cz. Nymburk,neznám - prosím o radu,kde si ho mohu stáhnout či pokud mi jej můžete poslat: tom.kraus@centrum.cz.
Díky
Ad robo: mám záujem o gordikon a aj multikon,len neviem či mi to pôjde bez DOS. Bol by som veľmi rád.
Ad cert: Chcel by som sa opýtať, či sa dajú tie spomínané hry multi 2 a 3 hrať ja na OS W xp sp 2.
Mal som pôvodné hry Softikon a Gordikon, ale keď som prešiel na W XP sp 2, prestali mi tieto hry bežať, lebo sú na DOS. Mám teraz jediný Nymburk, ten mi ide dobre. Ale napr. Brno je veľmi veľké a vždy by som musel prestavovať monitor.
Bohužel,obdoba Gordikonu či Multi ze slovesnkých tratí a stanic tu chybí. Přitom Multi 2 mi pomáhalo při mé službě na trati Plzeň-Cheb. U těchto programů se mi líbí naprosto jednoduchá obsluha a precizní provedení a to bez ohledu,zda se jedna o nejstarší Gordikon,či o nejnovější Multi 3 Praha-Kolín. Podle mne je znát,že je autor výpravčí. Trochu mi u něj mrzí,že zůstalo jen u jedné stanice a dále se již věnoval tratím. Nějaká další stanice mi chybí. I když doufám,že se na stránkách www.softikon.wz.cz zase něco objeví
Mě by taky zajímalo, proč skončil vývoj simulátoru ES Krásna nad Hornádom-Kuzmice. Taky je škoda, že nejsou simulátory slovenských stanic, nebo tratí na bázi MULTIKONU a GORDIKONU. Určitě by se našly zajímavé stanice, nebo tratě, které by stály za udělání, např. Bratislavský uzel, stanice Zvolen os.st + Zvolen nákl.st., trať Zvolen - Banská Bystrica, nebo trať Košice - Prešov.
Slovenské stanice se daly stáhnout taky do polského simulátoru KOLEJARZ, ale stránka na které byly je už zrušená.
Obracím se na vás s prosbou. Měl jsem simulátor TEŽ a bohužel jsem o něj přišel. Zde ho vidím,ale nemám právo si jej stáhnout. Můžete mi ho někdo poslat. Zároveň mi zajímali slovenské železniční simulátory, případně link na příslušné stránky.
Děkuji cert ( mail: tom.kraus@centrum.cz)
p.m. : s vývojom MSTS 2 sa bohužiaľ skončilo, ale nakoniec niečo má vzniknúť. Firma KUJU a EA sa dohodli na spolupráci a má vzniknúť simulátor Railsimulator. Videl som len jeden obrázok a myslím si, že to vyzerá veľmi dôveryhodne. Vyzerá veľmi reálne (myslím grafickú stránku, takže hra bude vyžadovať veľké nároky na PC).
Ten simulátor Dispečer znám, to že je tam i Nymburk jsem si nějak nevšiml. Jinak samotný simulátor vypadá zajímavě, je tam hodně stanic a oblastí, ale má jednen velký nedostatek a to ten že tam vlaky osobní dopravy nejezdí podle grafikonu, ale jezdí zcela náhodně. Proto ho vůbec nehraji.
Ad dedo: ... mě jde spustit editor v pohodě.