Hry - všeobecne
Hral som už rôzne hry s železničnou tematikou.Jednoznačne najlepšia je Transport Tycoon a Transport Tycoon deluxe.Na druhé miesto by som dal Trainz.Na tretie miesto umiestnim Microsoft Train Simulator , lebo mi pripadá nudný kôli americkým tratiam a vlakom , možno keď si stiahnem slovenské upgrady zmením názor.
peta303, ako si tam dostal nové stanice? ja ich tam nievem dať, ČSD set používam a veľmi sa mi páči, keďže nie sú československé nákl.vagóny používam DBsetXXL, ale odkedy som dal CSD set 1,3 nejde mi veľká cisterna, nevieš prečo?
možno sa oplatí veci si overiť, kým niečo naisto tvrdíme. Lokomotíva 350 bola vo Zvolene viackrát. Ako by som ju potom vo Zvolene vyfotil, keby tam nebola, há?
350 vo Zvolene nie je až taká vzácnosť, hoci naposledy tam bola už dosť dávno - 15.7.2002. Polroka predtým tam bola 350.006, prišla na Silvestra 2001 do Zvolena s R 811, strávila 3 dni odstavená v depe a zo Zvolena odjachala 3.1.2002 na R 810. Ešte predtým 350.008 23.4.2001 na R 801.
Nepočítam návštevu 350.017 dňa 14.9.2002 vo Zvolene na Grand Prix, pretože tam išla nastudeno na R 801/810 za príprahovou laminátkou.
K TTDX, pravidelne používam live update a včera som aktualizoval a v šťahovanej novej verzii mi antivír pípal, že súbor je infikovaný vírusom a nedá sa ani opraviť, len zmazať/dať do truhly.
Pod číslom trate 150 nájdete v cestovnom poriadku trať zo Zvolena do Nových Zámkov.Trať vedie údolím Hrona medzi Štiavnickými vrchmi a Vtáčnikom v stredoslovenskom kraji a pokračuje ďalej rovinatými oblasťami západoslovenského kraja,jej dĺžka je asi 120 km. Elektrifikovaná je striedavou sústavou 25kV/50Hz a väčšina traťových úsekov je jednokoľajná. Dvojkoľajné úseky sú medzi stanicami Zvolen osobná stanica – Hronská Dúbrava a Žiar – Žarnovica. Maximálna traťová rýchlosť na dvojkoľajných úsekoch je 100 km/h a na jednokoľajných 60 – 80 km/h.Stretnete sa tu s lokomotívami radu 240, 263, 210 a niekedy sa sem dostane aj dvojsystémová 350-ka (keď niet čo dať v Bratislave na R 811).
Po elektrifikácii trate Šurany – Levice zachádzala do Levíc z Nových Zámkov aj štvordielna 560-ka.Vo Zvolene a v niektorých odbočných staniciach môžete stretnúť dieselové lokomotívy takmer každého radu od 720 až po 851, vo Zvolene 840 a v Žiari aj rakúsku LTE.
Trať je kompletne dokončená v úseku Nová Baňa – Šurany,ale zastávky, rýchlostníky, návestná sústava a pod. pre tvorbu aktivít su hotové v celej trati. Kilometrovníky sú kvôli prehľadnosti osádzané podľa oblastného cestovného poriadku, keďže v skutočnosti sa kilometrické polohy začínajú z asi troch rozličných staníc. Miesto dedín a miest sú na nedokončenom úseku trate použité zatiaľ pozadia, ktoré budú postupne ako sa bude trať dokončovať vymenené.
Je kompletne ozvučená, okrem hlásení v staniciach. Reálne staničné hlásenia zatiaľ obsahujú len stanice Levice a Zvolen - Osobná stanica, v Šuranoch je zatiaľ umiestnené defaultné hlásenie. Ostatné hlásenia budú postupne doplnené. Adresár trate obsahuje vo formáte PDF stránky z oblastného cestovného poriadku a grafikonové listy 2003-2004, 2004-2005, radenie vlakov a krátky popis o histórii trate.
TO: Laminatka
Nuz, a prave v tom je problem - ja mam programovanie ako zamestnanie, a ked skoncim, venujem sa trochu aj rodine. A na programovanie ako take nie je cas. Inak, keby sac bol, to by bolo ine, lebo kompletny koncept programu, vychadzajuceho z TTDL u mam par rokov pripraveny .... len nie je cas .....
Co sa tyka LOCOMOTION - Asi si predsa len pozhanam nieco napalovane - totiz, zatial sa mi to nikde nepodarilo kupit, navyse, musim si to este otestovat. Lebo, graficky sa to sice tvari lepsie ako TTDL, ale vyzera to tak, ze moznosti budu asi ubohejsie:
- strasne male mapy a veeelmi blizko seba su mesta a priemysel
- neexistuju krizovatkove vyhybky, co znacne predlzuje zhlavia na staniciach
- nedaju sa stavat vyhybky na "uhloprieckovej" trati, teda tej, co ide pod 45 stupnovym uhlom
- nedotiahnute navestidla - oproti TTDL sa navestidla prestavuju do polohy vono, vystraha az pred prichodom vlaky (nie implicitne ako v TTDL). To bu bolo celkom OK. ALE - ked to program robi, tak vie, akou trasou pojde (po ktorych kolajach). Potom mi nie je celkom jasne, preco si Chris nedal trochu malinkej roboty a neumoznil prechod viacerych vlakoch cez jedno zhlavie naraz, ked idu nezavislymi vlakovymi cestami, ktore sa neohrozuju (kazdy vlak ma dopredu urcenu trasu podla navestidiel, a preto sa mi to javi ako nepochopitelne).
- opat velmi nerealisticke naklady na stavbu trati, bez rychlostnych obmedzeni podla obluka (uz su tri polomery a nemusel to byt taky problem) - predsa jedna masina nemoze stat viac ako cela trat aj s mostami .....
- Nuz, ale dufam ze pride nieco ako Locomotion De Luxe a tam bude kopec veci (hlavne chyb)odstranenych alebo dorobenych
To Freeman
Mas rech, ja si tiez vybudujem a potom sa uz len cele hodiny len kukam (teda, ako robim nieco ine, a odbehnem si na 5 minut sa pokochat).
Prave idem skusit demo Locomotion, uvidime. TTDL bol uplne super, len mi tam chybali niektore veci (som uz pisal), takze ak to zostalo zachovane len sa to rozsirilo, tak to bude super.
A ak to bude stat za to, to to pojdem kupit (kedze som tiez programator tak to nenapalujem - okrem Mrkvosoftu, lebo tam nic nema hodnotu).
Ale skor by som ti odporucil TRS2004, alebo pockat na TRS2006...(to t bude uz coskoro!!)
:)