Na Pendoline sa chodia voziť fanúšikovia železníc

5.1.2005 9:08

Na Pendoline sa chodia voziť fanúšikovia železníc

Ústí nad Labem - Nový rýchlovak Českých drah, a.s. rady 680 "Pendolino" nemá núdzu o pasažierov. Od uvedenia do prevádzky sa na ňom chodia voziť aj fanúšikovia železníc a zvedavci. O zážitky z cesty v modernej súprave je taký záujem, že niektorým cestujúcim sa v súprave ani neujde miesto na sedenie.

Moderná súprava na svoju prvú jazdu s bežnými cestujúcimi vyrazila 23.12.2004 z Prahy hl.n. do Děčína. Odviezla viac ako 1000 cestujúcich, čo je asi 2x toľko ako počas bežného dňa. Veľkého záujmu sa Pendolino tešilo aj napriek tomu že bolo nasadené na spojenie mimo dopravnej špičky. O lístky na vlak bol o to väčší záujem že vlak začal premávať vo vianočnom období. Mnoho žien tak v cestovnom lístku videlo pekný vianočný darček pre svoje polovičky.

Za novými zážitkami neprichádzaju len ľudia z okolia, ale aj z celých Čiech, Moravy a zahraničia. Aj keď maximálna rýchlosť vlaku Pendolino je 230 km/h, s cestujúcimi na pravidelnej linke jazdí maximálnou rýchlosťou 160 km/h. Súprava, ktorá okrem klimatizavoných vozňov prvej a druhej triedy pozostáva aj z reštauračného a barového vozňa a vozňa na prepravu invalidov, sa vyznačuje tichým a pohodlným chodom.

O tom či ste sa boli v Pendoline previesť aj vy sa môžete vyjadriť aj v našej ankete. -mm-

Súvisiace odkazy