Najrýchlejší vlak sveta trochu inak

18.12.2013 8:00 Ing. František Smatana

Najrýchlejší vlak sveta trochu inak

Tak dnes to bude len taká kratučká somarinka. Boli sme so ženou na prechádzke, motali sme sa upršaným mestom a ulicami, kde sme ešte nikdy neboli, a naraz som pozrel do výkladu a „co nevidí mé bystré oko“: niečo pre malé deti a starších chlapov – model mašinky.

 

 

 

 

 

Nikdy som ich nezbieral (a ani sa nechystám), ale Vianoce klopú na dvere a keď si ho postavím v kancelárii na stôl, bude aspoň sranda. Tak tu ho máte aj vy:

Odborníci ho isto dokážu porovnať so skutočným strojom a výsledok napísať do diskusie. Ale aby ste si nemysleli, že ten model je len také nič:
  1. tento sa aj pohybuje - má taký ten naťahovací podvozok, potiahnete ho smerom dozadu, pružinka sa natiahne a po uvoľnení modelu ho pohne dopredu,
  2. a keď otvoríte dvere, tak sa zažnú svetlá v interiéri a ženský hlas hlási čosi v čínštine (technika postupuje míľovými krokmi, že?), posúďte sami:
 
Tak sa držte a nezabudnite na Vianoce! A kým prídu, môžete si čosi prečítať o predlohe tejto hračky, ktorou je súčasný „najrýchlejší vlak sveta“:

Úvodná snímka: Najrýchlejší vlak sveta ako trochu nezvyčajne fotená hračka © F.Smatana

Galéria

Súvisiace odkazy