Medzinárodné majstrovstvá ČR v jazde pákových drezín

17.8.2021 8:00 Miroslav Sekela Zdroj: Klub železničních cestovatelů

Medzinárodné majstrovstvá ČR v jazde pákových drezín

V sobotu 28. augusta 2021 usporadúva Klub železničních cestovatelů jubilejný 10. ročník Medzinárodných majstrovstiev ČR v jazde pákových drezín - MMCRJPD. Jedinečnú príležitosť vychutnať si tieto náročné preteky budú mať priaznivci drezín v areáli Česko–saských prístavov s.r.o. Děčín. Pretekári budú pretekať na rovnakých pákových drezinách, aké sme mohli v minulosti vidieť a na vlastnej koži aj vyskúšať, keď sa obdobné preteky organizovali aj na Slovensku na trati z Piešťan do Vrbového.

Preteky sa uskutočnia v Děčíne, v areáli Česko-saských prístavov s.r.o. na Hálkovej ulici, so začiatkom o 10 hod. Vyhlásenie víťazov sa predpokladá okolo 16 hod. Pretekať bude 10 šesťčlenných tímov. Žiaľ, z viacerých dôvodov nebude na tohtoročných majstrovstvách zastúpený slovenský tím.

Súťažná trať bude mať celkovú dĺžku 10 km, pričom úsek od štartu/cieľa po obrátku bude dlhý 1.67 km.


Situovanie priestoru štartu/cieľa a obrátky na súťažnej trati

Na dopravu do areálu pretekov je možné využiť linky MHD č. 204 a 214. Doprava vlakom na vlečku prístavu Loubí bude zaistená motorovým vozňom M 152.0.

Podarí sa niektorému súťažnému tímu prekonať 5 rokov starý rekord trate 23:15 min?

Titulná fotografia: Na 10. ročník Medzinárodných majstrovstiev Českej republiky v jazde pákových drezín vás pozývajú aj majstri sveta z roku 2007 na šampionáte vo Fínsku

Súvisiace odkazy