Estetická stránka vozidiel; design, nátery, kresby
Diskusná téma o subjektívnom pohľade členov na estetičnosť koľajových vozidiel. Radí sa k tým voľnejším, kde členovia majú možnosť okrem pasívnej chvály alebo kritiky (zväčša všetkého nového alebo "potvorenia" starého) predstaviť predovšetkým svoje návrhy na exterierové riešenie (designové aj náterové) nových, rekonštruovaných, ale aj pôvodných vozidiel a diskutovať o nich.
Verím, že téma, ktorej hlavnou úlohou je odľahčienie diskusných fór od emocionálnych debát "pekné-škaredé", si najmä u tých tvorivejších členov nájde svoje miesto. Ich grafické návrhy alebo pripomienky k vzhľadu vozidiel historických, súčasných aj vízií futuristických posunuté kompetentným by mohli v niektorých prípadoch aspoň sčasti ovplyvniť vzhľad toho, čo máme na očiach; či už denne, alebo pri nostalgických akciách..
Vláčiky očami detí.
Podtémou sú ilustrácie vaše, prípadne vaších ratolestí (nie len) z detských čias. Majú tu miesto všetky kresbičky krásy železnice očami detí, s ktorými by ste sa radi pochválili ďalším priateľom zaujímajúcich sa o železničnú problematiku. Veď napokon množtvo z nich by si určite zaslúžilo viac, ako skoncovať v zbernom papieri.
Super!
No, pred časom (kým ešte nebol blonsgrc) som aj ja experimentoval. Nakreslil som si nárys+bokorys mašiniek a "posielal" do rôznych ŽOS-iek.
Na obr. reko 262 po ŽOS Vrútky, šmýkadlá Schunk, spodok - kayanska onžová, inšpirácia z Fábií (362.002 )
182-ku som Ti nakreslil? Ani neviem. Počkaj, musíš mi to poslať na schválenie najprv cez post, potom Ti poviem, či je to publikovateľné v súlade s dobrými mravmi.
btw: škoda, že namiesto čunči nemáme radšej ten Tvoj zázrak.
No a teraz už čmáram poskromne, toť dole na obrázku môj posledný výtvor. Návrh základného designu regionálonej jednotky závislej aj nezávislej trakcie.
362.001: Očúvaj, to pendolíno si mi ešte neukázal, kde si ho mal zapotrošené? Inak mám tu na stole pred sebou 363.182 čo si mi bol voľakedy nakereslil. Prihodím?
362.002: Ci pana, už som aj zabudol, že som Ti to kreslil. len je dajaká čapatá, skús ju nafotiť z iného uhla, z vyššia.
A pokojne prihoď, schvaľujem.