Estetická stránka vozidiel; design, nátery, kresby
Diskusná téma o subjektívnom pohľade členov na estetičnosť koľajových vozidiel. Radí sa k tým voľnejším, kde členovia majú možnosť okrem pasívnej chvály alebo kritiky (zväčša všetkého nového alebo "potvorenia" starého) predstaviť predovšetkým svoje návrhy na exterierové riešenie (designové aj náterové) nových, rekonštruovaných, ale aj pôvodných vozidiel a diskutovať o nich.
Verím, že téma, ktorej hlavnou úlohou je odľahčienie diskusných fór od emocionálnych debát "pekné-škaredé", si najmä u tých tvorivejších členov nájde svoje miesto. Ich grafické návrhy alebo pripomienky k vzhľadu vozidiel historických, súčasných aj vízií futuristických posunuté kompetentným by mohli v niektorých prípadoch aspoň sčasti ovplyvniť vzhľad toho, čo máme na očiach; či už denne, alebo pri nostalgických akciách..
Vláčiky očami detí.
Podtémou sú ilustrácie vaše, prípadne vaších ratolestí (nie len) z detských čias. Majú tu miesto všetky kresbičky krásy železnice očami detí, s ktorými by ste sa radi pochválili ďalším priateľom zaujímajúcich sa o železničnú problematiku. Veď napokon množtvo z nich by si určite zaslúžilo viac, ako skoncovať v zbernom papieri.
A inka by fakt nebolo odveci ad 362001 názorne tu hodiť nejakú ukážku fotogafie zblonštenej pary. To by som fakt rád videl!
Druhá vec je, že to zrejme ostane iba pri tom uvidení.
Vieš Jano, najhoršie je, že hoc to možno na prvý pohľad vyzerá unifikovane, aj tak je v tom bordel.
Nemám rád polovičaté riešenia. Tak buď striktný blonski, áno, nech to presne k sebe (aj výškovo) pasuje, keď trebárs zvesíš aj 754 s 810
alebo, keď už sa pristupilo na malé kompromisy, mohlo sa pokojne pristúpiť aj na tie väčšie. (hokejky...)
Okuliarnik je v blonsgrce maximálne spotvorený a vôbec neladí so súpravou, to vidí každý. Tak keď už "niekto" pripustil, že biela môže byť vyššie, tak mohol "niekto" pripustiť, že mohla byť farebná trikolóra usporiadaná aj úplne inak.
Odmerajú, spravia čiaru a je to. Už si videl na niektorom rušni, že by sa snažili dodržať jeho línie?
Ale áno, napríklad na okani.
Ak by mali ten blonsgrc iba jednoducho výškovo vymerať podľa trebárs 812-ky, obávam sa, že na okuliarniku by šla biela už cez podvozky (minimálne nádrž) a rám by bol už zrejme beznádejne červený.
Ak mám byť maximálne vulgárny, tak okná by sa topili už v sivej, pretože tie by sa už považovali za strechu.
A inak, keď si všimneš, koťuhy, aj takej 350-ke sa prispôsobili. Ono to rozhranie biela/červená má byť zjavne vyššie, ako je zlom - hrana čelnej línie nad pozičními svetlami. Ak je goriláž zvesená s osobným vozňom, pekne to bije do oči, brejlovec ešte viac...
Škoda normálne, že sa nedožili blonsgrcu také pary. Najmä nohaté; Albatros, ešte lepšie Litevka...
Ono iste, červenučký alebo ružovučký delfínik pôsobí minimálne pedofilne, ale zas modrosivá čunča... no uznaj že nekrofilne.
Nemám síce na to programy ako Dj, tak trocho amaterskejšie som si dovolil jednu čunču z našej galérie zblonskizovať, keďže zrejme skôr či neskôr sa červený kabát nevyhne ani im..
Na prvom obrázku som sa snažil striktne dodržať predpísanú "máčanú" trikolóru, na ďalších som skúsil v rôznej miere prispôsobiť náter designu, ale najmä nízkopodlažnosti jednotky.
Je jasné, že u nízkopodlažných a dvojpodlažných vozidiel (ak také bude ZSSK v budúcnosti mať) pôsobí blonski náter trošku pritiahnuto za vlasy, preto sa tu určite nevyhne určitej modifikácii.
Očakávam konštruktívnu kritiku mojích návrhov, prípadne návrhy nové.
Podľa peršingovej schématickej predlohy
LINK NA NEW CARGO DESIGN
Povodne som to chcel co najrychlejsie zmazat z pocitaca hned po nakresleni, aby sa toho nedajboze nezmocnil niekto zo ZSSK a nenatrel tak nejaku 362/363 ale teraz po niekolkych rokoch ked je uz "redizajn", je to uz jedno