Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
Neviem, aké časy majú teraz, ale napr. z Popradu do Štrby bol násl. interval 15 ťažký Pn pred R , R za R 10 min. A keď to nevyšlo, hneď som si rozmyslel robiť patričné experimenty. Za tie peniaze a nervy to nestálo. A mnoho krát nepomohla ani tabuľka S.
Inak som zabudol dopísať tú najpodstatnejšiu vec, do Carga by som sa vrátil iba vtedy, keby konečne začalo viac jazdiť ako stáť.
1.pri vzniku zssk cargo sa všetci opakujem všetci vysmievali vyhrážali a"naparovali"
ako vezmú všetkým vozbu vlakov a ako zakážu jazdiť iným dopravcom....
2.Vozbu Mn vlakov si zásadne a opäť si zdevastovalo samotné zssk cargo
3.ZSSK CARGO si môže za to samé i z manažmentom,že je v sračkách.
4.ZSSK CARGO už nie je schopné nie len konkurovať ,ale už ani spolupracovať
s inými "cargoštátnymi" nie to s dopravcami.
5.Platím dane prečo by som mal doplácať na neschopných manažérov zssk cargo
ktorý v spoločnosti vykazujú zisk o sile naplnenej bezdomoveckej igelitky,
s tým,že vydierajú štát o peniaze štýlom hromadného prepúšťania zamestnancov.
6.Nie pravdou,že dopravcovia nevozili Mn vlaky(dokonca sa vozili Mn vlaky,ktorých
tovar bol stiahnutý z cestnej prepravy)to zssk cargo nedokázalo nikdy
7.prečo má manažment také mzdy???prečo nikto neodstúpil za 4xA6 a 1XA8???
prečo nikto nemal zosobnenú devastáciu majetku(týka sa i ŽSR a ZSSK SK)???
prečo stále niekto tvrdí,že takto je to v poriadku??????????????????????????
Prosto na nedotované podnikanie Mn vlaky nie sú vhodné. A nečudujem sa nikomu, že ich nerobí.