Neštátni dopravcovia na sieti ŽSR
Na sieti ŽSR majú ku dňu 31. 01. 2005 licenciu na nákladnú dopravu na dráhe tieto spoločnosti. Pretože sa s ich vlakmi budeme iste často stretávať, pripájam zoznam.
USSK - U.S. Steel Košice, sídlo Košice, ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko a. s., sídlo Bratislava, TSS, sídlo Bratislava, SMD (dcérska spoločnosť Slezskomoravská dráha), sídlo Čadca, ŽsKe - Železničné stavby Košice, sídlo Košice, TRSS - Trnavská stavebná spoločnosť, sídlo Trnava, LTE - Logistik a Transport Slovakia, sídlo Bratislava, BRKS - Bratislavská regionálna koľajová spoločnosť, sídlo Bratislava, PSŽ - Prvá slovenská železničná a. s. - sídlo Bratislava, PPS - Prvá prepravná spoločnosť, sídlo Komárno, HBP - Hornonitrinske bane Prievidza, sídlo Prievidza, ELTRA - sídlo Košice, AM Tuning, sídlo Belince, ŽsBA - Železničné stavebníctvo - sídlo Bratislava, ŽDD (dcérska spoločnosť OKD - doprava), sídlo Bratislava, SŽDS - Slovenská železničná dopravná spoločnosť, sídlo Bratislava, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, sídlo Bratislava.
Ďalší dopravcovia jestvujú na vlečkách podnikov. Je možné, že niektorí z nich si postupne vybavia licenciu aj na sieť ŽSR.
V tejto rubrike je priestor na výmenu informácií o týchto dopravcoch a ich vlakoch.
Podradené diskusné témy
ŽSR mu určite vyhoveje, prepravený bude, akurát že iba v dostatočne veľkých pauzach tak, že zo Žiliny do Spišskej pôjde možno celý deň.
Ale to on samozrejme nechce, nuž radšej o svojej výkonovej indispozícii čuší jak partizán a riskne to nejak.
----------
žehlička, staré, málo výkonné črepy v lepšom prípade neefektívne málotrvácne a technicky prekonané modernizáty má okrem nenávideného štátnoželezničného Zvolena aj väčšina súkromníkov.
O technickom stave poniektorých súkromníckych mašín by som pomlčal.
K tomu môjmu predošlému príspevku. To, že v 740 jedia, spia a sexujú na pulte, bola odo mňa irónia, reflektujúca žehličkovú spoveď rušňovodičov od AWT. Úprimne, absolútne netuším a ani ma vonkoncom nezaujíma, čo tam robia, koľko hodín sú na mašine, ako si robia poznania. Ja sa starám o seba.
K tej Štrbe objektívne poznamenám:
Bol som mimoriadne zastavený na 4. koľaji a predo mnou idúca dvojička na prvej, nakoľko z opačnej strany sa štverali AWT-čkári s Res-kami loženými podvalmi. Výrazne prekročili jazdnú dobu v ZCP pre daný vlak zo Svitu a nedali o sebe vedieť. Výpravca spolu s dispečerom, ktorým stúpal krvný tlak, po zlých skúsenostiach so súkromníkmi, hlavne s LTS, zvažovali, pokiaľ sa "nechytia", za ním idúci R442 pustiť po nesprávnej, kvôli čomu som ja aj kolega zo ZSSKC na dvojičke idúci opačným smerom čakali.
Vlak AWT sa napokon chytil v prvom približovacom tak, že bez veľkej rezervy stihol výjsť hore pred rýchlikom. Nakoľko mu už ale výpravca nalinkoval vchod krížom na tretiu, aby mohol rýchlik vojsť za ním na druhú, opäť bolo znemožnené pre môj Sv 7895 a kolegu z Carga odísť zo Štrby a museli sme čakať. Kargáč končil o jednej ráno. Mňa samozrejeme zo štvrtej pustil až po rýchliku.
Súkromníci tak ako počas jazdy, ani po tom, čo vošli, nepodali ani slovko vysvetlenia, prečo výrazne prekročili jazdnú dobu. V podstate smerom k výpravcovi ani nepozreli. Stál som celý čas s rušňom pred dopravou, na detaily som sa pýtal aj (kamaráta) výpravcu.
OK, beriem, že niekto musí jazdiť aj so starými, málo výkonnými črepmi, ani by som za to súkromníkov neodsudzoval, veď nie každý má na Herkules, ale:
Mám číslo vlaku, pridelenú trasu, ak viem, že nebudem schopný dodržiavať stanovené jazdné časy, okamžite volám mobilom a upovedomím o tejto skutočnosti niektorého pracovníka organizujúceho dopravu na infraštruktúre. Ak by si túto povinnosť splnili predmetný AWTári, nemuselo dôjsť poslednú víkendovú noc k zbytočnému zdržaniu a zmeškaniu dvoch vlakov (ZSSKC a ZSSK). To sú fakty, ktoré yogi vo svojich glosách jednoducho nevstrebe, ale tak čo už.
Btw, keď som robil v tom zlom prehnitom štátnom Cargu a vozili sme s favoritmi manipuláky zo SNV do PP, sám som žiadal od rušňovodičov, aby v prípade technických problémov s HDV, nízkej rýchlosti alebo akéhokoľvek predpokladu prekračovania jazdných dôb okamžite volali výpravcovi do SNV, resp. Vydrníka. Čísla na štátne linky majú v služobných mobiloch.
Pre niekoho samozrejmosť, iný to má v paži.
na DF
--pripadá mi to tu,že každý vie niečo a každý nevie nič/slabý prehľad/
--žehlička56,pobaví
--362.001 absolútne nemá reálny prehľad(len tak na okraj v koľkých turnusoch sú
v ZSSK reálne odpočinky len papieri)
--despect nie všetko je skvelé,ale nie všetko je skazené
--zeleznica dokážeš sa aj slušnejšie vyjadrovať/samozrejme ostatní tiež/
Nezdá sa Vám tak trochu,že najväčšiu hanbu "koľajniciam" robia na SVK štátne firmy?
žiaľ trend je taký a žiaľ stúpa áno a začína to už i v prevádzke,ono čím menej
vlakov tím väčšia lenivosť-ŽSR,o čo agresívnejší "nábor" o to otrasnejšie výsledky ZSSK SK,no a o čo väčšie výhovorky o to väčší plač štát daj lebo nám berú,ale že každý má takmer niečo so súkromníkom už pravda nie je ZSSK CARGO
...len tak na okraj koľko z Vás by bolo ochotných ísť do zodpovednosti...
...koľko z Vás by tak chcelo robiť viac periodických odborných skúšok...
...koľko z Vás by malo ochotu cestovať v prípade potreby i 800km...
...koľko z Vás pochopilo,že dopravca privátny sa musí o seba starať sám...
...koľko z Vás pochopilo,že dík privátnym dopravcom Slovensko navštevujú moderné
ekonomické ekologické vozidlá/pekne prepytujem 381 nepovažujem za moderné
vozidlo/
...koľko z Vás pochopilo,že dík privátnym dopravcom,sa pohli niektoré nemožné veci
na železnici a kopírujú a.s spravované štátom...
...koľko z Vás by vôbec vydržalo na začiatkoch a tuším najväčší kritici by zdupkali prví
Jasné nikto nie dokonalý a ani privátny dopravcovia nie sú rovnaký,a samé to nejde.
Vytvoriť udržať zdokonaľovať vybavovať spĺňať ísť za cieľom samé nejde žiaľ a u
dopravcov na Slovensku i ked´ dokážu konkurovať a tvrdo kamiononom sa nenosí
žiadna podpora/nie je to náhodou o ušetrených ľudských životoch o ekológii o ekonomike o zamestnanosti železnica ako taká vôbec nie je zlá ono zlé je to myslenie
politicky nie odborne "doladených"za znalcov
Verili /asi nie/že v ČR SR sú dopravcovia čo majú lepší poriadok ako štátny?
PS:DF je o tom aby sa diskutovalo ono emócie možno,ale nadávky na sklo?
Myslím,že pri pive by ste lepšie "pokecali"chyba všetkých -ľudia sa stretávajú
čím menej a to je viac ako zle.
Mrknite na antifacebook.net