ZSSK - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Diskusia o národnom dopravcovi ZSSK.
yogi: mohol by si nám tú medzinárodnú zmluvu na režijné výhody nejako priblížiť?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416239/
No neviem neviem debata je tu síce pekná na tému režijných výhod,ale ak si niekto preštuduje medzinárodné zmluvy tak nárok na režijné výhody podľa týchto zmlúv majú len dva subjekty a ZSSK SLOVENSKO medzi nimi nie je!!!Ak však všetci považujete výhodu režijné výhody je to dosť smutné-sorry,ale po rušení diep rozdelení majetku medzi tri chudobné a samostatne neschopného fungovania bez pomoci štátu či je to ŽSR ZSSK CARGO ZSSK SLOVENSKO,každá niečo chce/všetky hlavne dotácie/,ale ani jedna nie je schopná sa postarať sama o seba,nákladná potrebuje dotácie,ale manažment s prachmy ostáva,osobná potrebuje dotácie,ale manažment ostáva,správca infraštruktúra potrebuje dotácie a manažment s prachmy ostáva pri tom nie je ani schopná zabezpečiť to čo jej zo zákona vyplýva,osobná nie je schopná urobiť solídny grafikon,zamestnanci "krížovými dohodami manažmentov"robia dve profesie za jednu mzdu a teraz by som chcel vyjadrenie p.Čikovského prečo sa za takýchto zamestnancov neplatia odvody porušuje zákon o sociálnej poisťovni,ako majú títo zamestnanci napr.vyplatenie poistnej udalosti,ked sa im pri činnosti stane úraz byť i len malý???Na 90%miest sa v osobnej či už rušňovodiči alebo vlakové čaty nemajú kde osprchovať v nákladnej sú financovania už tak rozdelené,že sa v tom ani boh nevyzná,budovy zdedené cargom sú v dezolátnom stave a radšej si to nechajú padnúť na hlavu akoby to prenajali alebo predali a kým sa títo všetci dokonalý úradníčkovia zobudia tak naši spoluobčania všetko rozoberú do poslednej tehly,opravy zmluvy medzi tromi štátnymi firmami-všetci sme bohovskí,nič však nefunguje-ZSSK SLOVENSKO platí za to,že ŽSR robí výluku,ZSSK CARGO pristavuje 5ks HDV na vlaky osobnej dopravy preto lebo po ISO nemá ani jeden poriadny náhradný diel,náhradné diely,ktoré by sa dali vyzískať sú však na šrotovisku,ale so zmluvou,že zo šrotu sa nikomu nič nesmie odpredať teda anisamotnému cargu,ŽSR v dobe elelektroniky vysvecuje po zastávkach ako herne v Las Vegas,a všetci sa tu hrajú na akúsi trhovú ekonomiku.ale za peniaze daňového poplatníka zdá sa Vám to ako "KOCURKOVO"to je žiaľ realita,ked k tomu pridáme rýpanie sa politických strán tak celkovo sa z toho stáva železnica ideálnou dojnou kravou,ked k tomu pridáme názory sprostých a ešte sprostejších súdruhov v manažmente železničných štátnych firiem tak naj strojmi budú 350,240,754,750,811-813 za oveľa vyššie financie ako sú nové mobilné prostriedky,lebo oni sú pri moci a kým tam budú tak nič nové na Slovensko nepríde-choré to je,ale čo už sme na Slovensku a pri týchto sumách sú režijné výhody pre všetkých len odrobinkou a ak niekto považuje "reži"za benefit nechajte na sebe aj orať-sorry-za benefit považujem niečo úplne iné.A ak by chcel niekto riešiť tak asi sotva,príklad:akýsi znalý maník predpisu Ž1 vydáva pre potreby ŽSR,opakujem pre potreby ŽSR,opravený predpis SR1012vôbec,ale nepozná definíciu Rv vlaku nehovoriac,že ani len nepozná článok na ktorý sa odvoláva o zákone radšej pomlčím-kým jeho výmysel bol v platnosti narobil riadne škody,zaplatí to on?Myslím,že nie ešte dostane na konci roku asi aj prémie za skvelú činnosť,no a samozrejme tá režijná výhoda mu ostane i na 1-tku triedu,lebo neprejde ani rok vymysli zas len nejakú volovinu,neviem koľko nás stála železnica od roku 1993,ale nie malé prachy a ak by tu niekto hájiť politické strany vôbec nemusí,zarobili si všetky čo už a hájiť rozhodnutia,tiež nemusí lebo keby ich obhájil tak železnica nie je v takej riti na Slovensku ako je teraz:zdevastovaná rozkradnutá zanedbaná pochmúrna nefungujúca a večne plačúca štát daj prachy,ale nepýtaj zodpovednosť.Toť môj názor na štátne akciovky
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416235/
Pred pár mesiacmi som tu spomínal, že v Kraľovanoch bola medzi 23. 00 - 2. 30 pokladňa zatvorená. Už sa to zmenilo a funguje aj pri R 442.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416226/
Väčšina firiem poskytuje svojim zamestnancom rôzne benefity, väčšinou vlastné výrobky, či produkciu. Sused - zamestnanec SSE má ročne zdarma 1824kWh elektrickej energie. Keď to prerátam, je to niečo viac, ako ročná spotreba našej domácnosti. Zopakujem - má to zdarma. Vo svojej podstate sa mu na elektriku skladáme my ostatní platiaci zákazníci. Zarobí o polovicu viac, ako ja. On je robotník-mechanik s kvalifikáciou so znalosťou jednej párstranovej vyhlášky. Vozí sa do práce na služobnom aute, za služobný benzín, každé ráno o pol siedmej. Rozvozí do škôl/práce svoje deti/manželku. Po robote opäť všetci spolu dorazia domov. Ja musím ovládať niekoľko druhov niekoľko stostranových predpisov. Vozím sa do práce väčšinou na vlastnom aute a za vlastný benzín, hocikedy v noci o pol druhej, nakoľko v tú dobu nejde žiadna hromadná verejná doprava. Moje dieťa a manželka vtedy ešte sladko odfukuje. Keď prídem z práce, veľakrát opäť neskoro v noci, moje dieťa a manželka opäť spia. Za svoj benefit (režijné výhody) platím.
To, že zamestnanec ŽSR/Carga má režijné výhody na úkor ZSSK sa mi zdá tiež divné, neštandardné. Ak to chce firma zamestnancom poskytovať, nech si to patrične u ZSSK zaplatí.
So susedom sme zo pár-krát viedli debatu na tému týchto našich benefitov - vždy sme dospeli k spoločnému názoru a že do čerta s benefitmi, nech si ich strčia..., ale radšej nech to patrične firma vyjadrí na výplatnej páske. Režijnky, kWh zdarma sú len klapky na naše oči. Čo keď zamestnanec nie je schopný do roka precestovať 27€, prípadne minúť 1824kWh? Je to spravodlivé, že jeden zamestnanec z toho profitovať dokáže a druhý nie? €uríčka na páske by boli najspravodlivejšie a slobodne použiteľné. Do čerta s režijnkou. Je fajn, no fajnovejšie by bolo pri kúpe cestovného lístka nepozerať hlboko do peňaženky.
To, že zamestnanec ŽSR/Carga má režijné výhody na úkor ZSSK sa mi zdá tiež divné, neštandardné. Ak to chce firma zamestnancom poskytovať, nech si to patrične u ZSSK zaplatí.
So susedom sme zo pár-krát viedli debatu na tému týchto našich benefitov - vždy sme dospeli k spoločnému názoru a že do čerta s benefitmi, nech si ich strčia..., ale radšej nech to patrične firma vyjadrí na výplatnej páske. Režijnky, kWh zdarma sú len klapky na naše oči. Čo keď zamestnanec nie je schopný do roka precestovať 27€, prípadne minúť 1824kWh? Je to spravodlivé, že jeden zamestnanec z toho profitovať dokáže a druhý nie? €uríčka na páske by boli najspravodlivejšie a slobodne použiteľné. Do čerta s režijnkou. Je fajn, no fajnovejšie by bolo pri kúpe cestovného lístka nepozerať hlboko do peňaženky.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416200/
"Komu sa to oplatí no tým ktorých rodinní príslušníci denne niekam dochádzajú a tých nie je tak vela ako sa to tu prezentuje"
Teraz som už úplne zmätený - najprv tu prezentuješ katastrofický scenár, o aké obrovské množstvo "cestujúcich" a tržieb ZSSK príde, ale hneď vzápätí tvrdíš, že ich ani tak veľa nie je. Čo teda vlastne chceš povedať?
Teraz som už úplne zmätený - najprv tu prezentuješ katastrofický scenár, o aké obrovské množstvo "cestujúcich" a tržieb ZSSK príde, ale hneď vzápätí tvrdíš, že ich ani tak veľa nie je. Čo teda vlastne chceš povedať?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416187/
Zámčan: A ešte rátaj s tým, že ak zoberú režinky, tak 50% ludí dá výpoveď, lebo už ozaj ich nebude mať čo držať na železnici.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416185/
Brano nechápem....mne ZSSK nič nedáva ak tak len prostredníctvom MDPT...
Logiku už som vysvetloval.Ja som po tejto diskusii rozmýšlal o kolegoch kolko z nich využíva režinky a ich rodinní príslušníci (teraz myslím pravidelne).Aj do roboty jazdia autami,na výlety autami a režinka sa v mnohých prípadoch využíva na cestu lekárovi do BA (ale ta by sa dala považovať za služobnú cestu pri opätovnej prehliadke),na fasovanie odevov do BA,výnimočne keď je pokazené auto.Vôbec to nie je tak že sa každý trhá aby mohol cestovať vlakom.Komu sa to oplatí no tým ktorých rodinní príslušníci denne niekam dochádzajú a tých nie je tak vela ako sa to tu prezentuje a hlavne nie je záruka žeby zostali cestovať vlakom.Povedz mi aká je záruka....Ja poviem jeden príklad ktorý je podobný.Keď sa zrušili regionálne vlakové spoje,každý očakával že naplnia autobusy a opak bol pravdou tiež mali mierny pokles inými slovami robilo sa to po slovensky dvaja traja sa spojili aj na dlhšie vzdialenosti a cestovalo sa autom........rovnaký scenár predpokladám by nastal aj v tomto prípade veď kolko bláznov by sa našlo kto by v zime sa teperil na ďalekú stanicu ak mám režinku tak sa mi oplatí niečo znesiem ak však za takúto cestu musím zaplatiť vyberiem si iný druh dopravy.Samozrejme nie všetci dačo by určite zostalo ale ja to tipujem na 15-20% a tí by si platili .Ostatných 80% by sa vykašlalo na cestu vlakom a ZSSK by prišla o ročný 27 EUR príjem od tisícov ludí.
Logiku už som vysvetloval.Ja som po tejto diskusii rozmýšlal o kolegoch kolko z nich využíva režinky a ich rodinní príslušníci (teraz myslím pravidelne).Aj do roboty jazdia autami,na výlety autami a režinka sa v mnohých prípadoch využíva na cestu lekárovi do BA (ale ta by sa dala považovať za služobnú cestu pri opätovnej prehliadke),na fasovanie odevov do BA,výnimočne keď je pokazené auto.Vôbec to nie je tak že sa každý trhá aby mohol cestovať vlakom.Komu sa to oplatí no tým ktorých rodinní príslušníci denne niekam dochádzajú a tých nie je tak vela ako sa to tu prezentuje a hlavne nie je záruka žeby zostali cestovať vlakom.Povedz mi aká je záruka....Ja poviem jeden príklad ktorý je podobný.Keď sa zrušili regionálne vlakové spoje,každý očakával že naplnia autobusy a opak bol pravdou tiež mali mierny pokles inými slovami robilo sa to po slovensky dvaja traja sa spojili aj na dlhšie vzdialenosti a cestovalo sa autom........rovnaký scenár predpokladám by nastal aj v tomto prípade veď kolko bláznov by sa našlo kto by v zime sa teperil na ďalekú stanicu ak mám režinku tak sa mi oplatí niečo znesiem ak však za takúto cestu musím zaplatiť vyberiem si iný druh dopravy.Samozrejme nie všetci dačo by určite zostalo ale ja to tipujem na 15-20% a tí by si platili .Ostatných 80% by sa vykašlalo na cestu vlakom a ZSSK by prišla o ročný 27 EUR príjem od tisícov ludí.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416180/
tom001: a kde nebudes platit ked budes niekam cestovat? v autobuse ? v lietadle? v taxiku? ak nie si zamestnanec firmy ktora prevadzkuje takyto druh dopravy a neposkytne Ti v ramci bonusov zlavu na reźijne vyhody tak asi nikde (tie si mimochodom slusne odmakas). leda ze by si isiel peso alebo na biku...
mozem Ti zodpovedne povedat ze "rezi" v nasej 4 clennej rodine mam len ja a vyuzijem jej cenu asi tak na 2% jej ceny. ak mame niekam cestovat tak radsej ideme autom pre lepsiu flexibilitu a aj cenu. Vobec by so neolutoval keby boli rezijne vyhody len pre aktivnych zamestnancov a dochodcov, ktory pracovali na CSD atd.... radsej keby miesto "reži" davala firma 13 a (utopia)14 plat ako napriklad v inych firmach. ale mozno dalsi zmyslaju inak.... a neriesim vztah poskytovania "reži" ZSSK kontra Cargo alebo ŽSR pretoze chyba spojenia nastala pri rozdeleni.....
mozem Ti zodpovedne povedat ze "rezi" v nasej 4 clennej rodine mam len ja a vyuzijem jej cenu asi tak na 2% jej ceny. ak mame niekam cestovat tak radsej ideme autom pre lepsiu flexibilitu a aj cenu. Vobec by so neolutoval keby boli rezijne vyhody len pre aktivnych zamestnancov a dochodcov, ktory pracovali na CSD atd.... radsej keby miesto "reži" davala firma 13 a (utopia)14 plat ako napriklad v inych firmach. ale mozno dalsi zmyslaju inak.... a neriesim vztah poskytovania "reži" ZSSK kontra Cargo alebo ŽSR pretoze chyba spojenia nastala pri rozdeleni.....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416169/
"Ak by MDPT zobralo cestovné výhody ŽSR prejavilo by sa to akurát pre ZSSK poklesom cestujúcich a prípadne aj tržieb"
Takže keď sa na takýto výrok pozrieme z inej strany - ak by ZSSK ponúkala tieto cestovné výhody v rovnakej cene ako komerčný produkt pre kohokoľvek, mali by podľa prezentovanej logiky jej tržby dramaticky narásť. Prečo potom vlastne takúto ponuku doteraz neurobila?
Takže keď sa na takýto výrok pozrieme z inej strany - ak by ZSSK ponúkala tieto cestovné výhody v rovnakej cene ako komerčný produkt pre kohokoľvek, mali by podľa prezentovanej logiky jej tržby dramaticky narásť. Prečo potom vlastne takúto ponuku doteraz neurobila?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416165/
Taurus....
výborne tak mi ich poskytne ŽSR lebo bude viacej pýtať od ZSSK,ZSSK od cestujúcich a sme tam kde sme boli...čo tak prestať závidieť.Takéto zamestnanecké benefity nie sú výplodom nášho štátu ale sú bežné v celej Europe.
výborne tak mi ich poskytne ŽSR lebo bude viacej pýtať od ZSSK,ZSSK od cestujúcich a sme tam kde sme boli...čo tak prestať závidieť.Takéto zamestnanecké benefity nie sú výplodom nášho štátu ale sú bežné v celej Europe.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416162/
Milan demagogia ako demagogia,podla mňa mi cestovné výhody nedáva ZSSK ale MDPT.
Ak by som ja chcel prespať v zariadení ZSSK dostal by som zlavu?
1.Stále tu cítiť pach zpackaného rozdelenia ,ktorý narušil vzťahy a železnica tak aj vyzerá...
2.Prejavuje sa typická slovenská vlastnosť závisť
3.Ak by MDPT zobralo cestovné výhody ŽSR prejavilo by sa to akurát pre ZSSK poklesom cestujúcich a prípadne aj tržieb.
Ak by som ja chcel prespať v zariadení ZSSK dostal by som zlavu?
1.Stále tu cítiť pach zpackaného rozdelenia ,ktorý narušil vzťahy a železnica tak aj vyzerá...
2.Prejavuje sa typická slovenská vlastnosť závisť
3.Ak by MDPT zobralo cestovné výhody ŽSR prejavilo by sa to akurát pre ZSSK poklesom cestujúcich a prípadne aj tržieb.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416160/
zeleznica
vyskúšaj SIP Strečno a potom ...........
vyskúšaj SIP Strečno a potom ...........
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416152/
Režíjne výhody sú parádna vec pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.
Ako všetci dobre viem ich cena je celkom malá až smiešna, preto že drvivá väčšina zamestnancov a ich rodinných príslušníkov ich využíva dostatočne.
Ja ako študent či už počas strednej školy, alebo ako teraz vysokej školy precestujem nemalé finančné prostriedky. To čo precestujem za mesiac presahuje cenu prolongácie na rok. Takže písať o tom ako sa neoplatia je celkom nelogické. Tie peniaze čo by som ušetril na cestovaní by určite potešili mňa aj celý rodinný rozpočet.
Ako všetci dobre viem ich cena je celkom malá až smiešna, preto že drvivá väčšina zamestnancov a ich rodinných príslušníkov ich využíva dostatočne.
Ja ako študent či už počas strednej školy, alebo ako teraz vysokej školy precestujem nemalé finančné prostriedky. To čo precestujem za mesiac presahuje cenu prolongácie na rok. Takže písať o tom ako sa neoplatia je celkom nelogické. Tie peniaze čo by som ušetril na cestovaní by určite potešili mňa aj celý rodinný rozpočet.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416148/
Ja keď idem na služobnú (alebo súkromnú) cestu a prespím v zariadení ŽSR, nedostanem cenu ako zamestnanec ŽSR, ale ako cudzí (tj. ako hocikto, kto príde z ulice) Milan a ty si myslíš že ja ako zamestanec žsr pri velkej tržnici v Ba dostanem akú cenu za to prespatie??? ako ten čo príde z ulice len ked máš služobnú
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416146/
Ohledně režijek je zakopaný pes v nesmyslnému rozdělení dráhy.Hodně profesí se vzájemně prolíná,rozdělením nedošlo k ušetření,ale navýšení finan.prostředků nebo útlumu služeb(uzavřené čekárny,zrušení úschoven atd.).
Toto prosím berte jen jako můj subjektivní názor.
Toto prosím berte jen jako můj subjektivní názor.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416144/
milan taurus
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416140/
Zámčan: keď demagógia, tak ja tu jednu pridám: moja firma ZSSK vám dáva za veľmi lacný peniaz celoročný voľný lístok. Ja keď idem na služobnú (alebo súkromnú) cestu a prespím v zariadení ŽSR, nedostanem cenu ako zamestnanec ŽSR, ale ako cudzí (tj. ako hocikto, kto príde z ulice). Toto mi prosím vysvetli.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416134/
Zámčan: Traťovák ,signalista či výpravca je síce štátny zamestnanec , ale pracuje úplne v inej spoločnosti ako vo firme , ktorá prevádzkuje osobnú dopravu.
Ak má mať nejaké zamestnanecké výhody , tak nech mu ich poskytne ŽSR zo svojho vytvoreného zisku.
To by si potom mohli pracovníci ,ktorý udrziavajú a opravujú cesty a dialnice nárokovať cestovné výhody u SAD......
Ak má mať nejaké zamestnanecké výhody , tak nech mu ich poskytne ŽSR zo svojho vytvoreného zisku.
To by si potom mohli pracovníci ,ktorý udrziavajú a opravujú cesty a dialnice nárokovať cestovné výhody u SAD......
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416133/
miky1
ja niesom proti rež. výhodám ale proti rež. výhodám PRE ZAMESTNANCOV ŽSR a CARGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poplatok pre žsr:
-dopravná cesta
-prenájom každej nehnuteľnosti atd............
poplatok pre cargo:
-pristavenie hdv
-"fantastické " opravy a údržba HDV a - iso 9000 atd.........
za VŠETKO sa platí nehorázne peniaze
a jediné čo som počul ked som niečo služobne potreboval
bola odpoveď "TY SI UŽ INÁ FIRMA....""TO JE PROBLÉM VAŠEJ FIRMY"........."ČO MNA POTOM........."
a s úsmevom ma vypoklonkovali do......
neviem aké máš skúsenosti ty ale ja v poslednej dobe....
(ani sa to nedá napísať)
ked sme iná firma ktorá za všetko platí - prečo sa snami
vozia CUDZÍ zamestnanci CUDZÍCH firiem zadarmo
dajme aj my jednotnú cenu za mašinu a rok 50eur
(asi tak ako stojí režinka) a to je konečný poplatok za dop. cestu aj za údržbu
ale ako bolo predtým napísané má to na starosti MDPaT a
my stým nič neurobíme pokiaľ znás nebude súkromná firma
dalo by sa tu ešte veľa popísať ale...
chcel som len vyjadriť svoj názor na niektoré veci
a myslite si čo chcete
prajem príjemný a nikým nerušený deň
ja niesom proti rež. výhodám ale proti rež. výhodám PRE ZAMESTNANCOV ŽSR a CARGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
poplatok pre žsr:
-dopravná cesta
-prenájom každej nehnuteľnosti atd............
poplatok pre cargo:
-pristavenie hdv
-"fantastické " opravy a údržba HDV a - iso 9000 atd.........
za VŠETKO sa platí nehorázne peniaze
a jediné čo som počul ked som niečo služobne potreboval
bola odpoveď "TY SI UŽ INÁ FIRMA....""TO JE PROBLÉM VAŠEJ FIRMY"........."ČO MNA POTOM........."
a s úsmevom ma vypoklonkovali do......
neviem aké máš skúsenosti ty ale ja v poslednej dobe....
(ani sa to nedá napísať)
ked sme iná firma ktorá za všetko platí - prečo sa snami
vozia CUDZÍ zamestnanci CUDZÍCH firiem zadarmo
dajme aj my jednotnú cenu za mašinu a rok 50eur
(asi tak ako stojí režinka) a to je konečný poplatok za dop. cestu aj za údržbu
ale ako bolo predtým napísané má to na starosti MDPaT a
my stým nič neurobíme pokiaľ znás nebude súkromná firma
dalo by sa tu ešte veľa popísať ale...
chcel som len vyjadriť svoj názor na niektoré veci
a myslite si čo chcete
prajem príjemný a nikým nerušený deň
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/416129/