Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
V tomto momente si mal možnosť mlčať, ale nevyužil si ju. To ty si tu vrieskal po mne a ostatných a tliachal bludy o šéfovi všetkých lekárov sveta. A ďalšie perly ducha si tu rodil, tak teraz nepritakávaj a nehraj sa na obeť. To ty si mne ako prvému upieral právo na slobodný názor a tiež Jencikovi a ďalším. Hulákal si, že ohováram vakcínu a hovorím to a ono, čo sa dialo len v tvojej pomýlenej mysli, a chcel si ma umlčať, až kým si opakovane nenarazil.
Presne ako si povedal, kto si prečíta, ten uvidí. V tom ti dávam za pravdu. Ten flejm si rozpútal ty. Tak teraz čuš!
Presne ako si povedal, kto si prečíta, ten uvidí. V tom ti dávam za pravdu. Ten flejm si rozpútal ty. Tak teraz čuš!
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899807/
pred dávnejšom som sľúbil, že sa do tejto ''diskusie'' už nezapojím. Nie, nezapojím, iba sa chcem vyjadriť
- tu všetky tieto reči o korone nie sú diskusia, to je reklama, to je manipulovanie s ľuďmi, to je branie osobného názoru, to je čisto masmediálna praktika, vládne tu väčšina a menšina musí pritakávať, ak nie, tak ich tu potom hanobia, znevažujú a vyhlasujú za debilkov....
- tu všetky tieto reči o korone nie sú diskusia, to je reklama, to je manipulovanie s ľuďmi, to je branie osobného názoru, to je čisto masmediálna praktika, vládne tu väčšina a menšina musí pritakávať, ak nie, tak ich tu potom hanobia, znevažujú a vyhlasujú za debilkov....
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899784/
Zvladnutie kovidovej pandemie Je biznis storocia, dokonca celosvetoveho rozsahu. Neverim ani uprimnosti a fair play v konani EU ani EMA. najma teraz, ked investigativci vynuchali, ze na ucet eurokomisarky za zdravie a bezpecnost potravin z Cypru, ktora podpisovala zmluvy s vyrobcami vakcin, Stelly Kiriakides a jej manzela, nabehol 1 mil. EUR. Najprv habkali, ze je to uver, nie uplatok, co sa teraz vysetruje. Myslim si, ze pomocou majetkov rodicov a babiek potrebnu protihodnotu za rucenie uveru aj vyskladaju.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899758/
SUKL ich skumat nemusel, pretoze vakcinu registrovala EMA a ta aj kontroluje vsetky sarze. Prislusne spravy si mozes najst na nete. Ale tak samozrejme, Rusko ma vzdy svoju ''praudu'' a vsetci ostatni su ti zli, lebo od neho nieco chcu, fnuk fnuk. Toto detinske spravanie je na smiech,
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899746/
Nechajme to, nech ostatni clenovia VN posudili, a hladali pravdu.
Nebudem citovat tvoje utoky na Sputnik, vsetky zalozene na tvojich ** dovernych informácii**.
Co som tu pozbieral, su vsetky verejne informacie z roznych medii ( vcetne zahranicnych) a vsetky mozes overit.
Apropo kde si videl nejake testy o americkych vakcinach, kde si videl zmluvy, ktore su prisne tajne, a kedy skumal SUKL ostatne vakciny?
Nebudem citovat tvoje utoky na Sputnik, vsetky zalozene na tvojich ** dovernych informácii**.
Co som tu pozbieral, su vsetky verejne informacie z roznych medii ( vcetne zahranicnych) a vsetky mozes overit.
Apropo kde si videl nejake testy o americkych vakcinach, kde si videl zmluvy, ktore su prisne tajne, a kedy skumal SUKL ostatne vakciny?
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899741/
Pravidla su rovnake pre vsetkych a platia uz nejaky cas, v nich nie je nic nove, teda EMA vytvorila nejake nove formaty dokumentov, to bol snad jediny rozdiel. Ucinnost a spolahlivost dokazuje vyrobca, ten si plati aj studie, ktore nasledne predklada EMA, teda je logicke, ze dokazy musia priniest Rusi, nie EU. Vidis, ja som tu dobu nezazil a smejem sa argumetom, ked niekto pise, ze si mohol byt rad, ze nam Rusi nieco predali. To iste a najskor aj v lepsej kvalite by ti dodal aj vyrobca z toho zleho Zapadu, len by tym najskor rozbil ten retazec RVHP, kde sa pozeralo na tabulky bez ohladu na realitu. V Cine resp HK som nejaky cas a tamojsia technika ci technologie ma vobec nevzrusuju, kedze aj tam sa stretnes s podobnymi problemami ako u nas, len sa niektore veci menej riesia, ale aj to sa postupne meni (BOZP, dopad na zivotne prostredie sa teda vobec neriesi ani sukromne vlastnictvo, jednoducho ti to zoberu a daju par $, ze to nebude trhova cena alebo ze si za to nahradu nekupis ich nezaujima). Inak ku koncu marca dostali Madari udajne 1,1 miliona davok Sputnika V a rovnake mnozstvo od Cinanov, takze dva miliony este teraz urcite nedostali.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899739/
Cmelak, prestaň mi vkladať do úst, čo som nepovedal! Je to krajne nekorektné a do diskusie to nepatrí. Hoci áno, beriem, ty vlastne diskutovať nechceš, ty si sem prišiel hlásať svoju pravdu, čo my, ostatní, kriticky uvažujúci a celkom príčetní, považujeme za hrozné tliachanie plné dezinterepretácií.
Neočakávam od teba ani štipku sebareflexie, lebo, ak by si jej bol schopný, došla by už skôr, napríklad po tých nezmysloch o šéfovi všetkých lekárov na svete.
Pokojne si tu hlásaj tie tvoje pravdy, ktoré nám akože zostávajú utajené alebo nami nepochopené. Ale láskavo si neber do úst mňa ani nikoho iného a krivo nás neobviňuj, lebo to začnem považovať za osobný útok, nech už mieri na kohokoľvek a budem postupovať v zmysle kódexu.
Aby nedošlo k pomyselnému či skutočnému konfliktu záujmov, keďže do tejto debaty som sa nechal vtiahnuť, budem žiadať iného admina, aby to riešil on.
Neočakávam od teba ani štipku sebareflexie, lebo, ak by si jej bol schopný, došla by už skôr, napríklad po tých nezmysloch o šéfovi všetkých lekárov na svete.
Pokojne si tu hlásaj tie tvoje pravdy, ktoré nám akože zostávajú utajené alebo nami nepochopené. Ale láskavo si neber do úst mňa ani nikoho iného a krivo nás neobviňuj, lebo to začnem považovať za osobný útok, nech už mieri na kohokoľvek a budem postupovať v zmysle kódexu.
Aby nedošlo k pomyselnému či skutočnému konfliktu záujmov, keďže do tejto debaty som sa nechal vtiahnuť, budem žiadať iného admina, aby to riešil on.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899738/
Nie som odbornik, len zhrniem to co niektorym ludom utaja media, alebo ich kupia na kilo.
Teraz je moda ohovarat Rusov bez nejmensieho dokazu. Mozu byt tu experti na registraciu, o tom som nikdy nepisal, ale zatial * nikto* nepredlozil ziadny dokaz o tom, ze ruska vakcina je neucinna, alebo je dokonca skodliva, ako to tu pisal Clansman. ( aj SUKL aj SAv vydali spravu, ze vakciny su v poriadku). A take nieco nikto nie je opravneny napisat na verejnom fore bez dokazov. ( Clansman)
A niekto si skutocne mysli, ze daju do obehu vakciny, ktore su neucinne, alebo dokonca skodlive, a to prejde v 62 statoch sveta a ti garantujem , ze u nich sedia aspon taki experti ako tu na VN. Co potom, co mam mysliet o takych diskuteroch?
A to sa ozyvas prave ty z vychodu. Kolki z vas mali/maju rusku techniku od sustruha, mikrovlnu az po zazigalnik. A boli ste strasne radi, ze to mate. Takisto sme boli vsetcia radi, ze boli sme zaockovani a nikto ani neuvazoval o tom odkial je vakcina, az teraz to smrady v EU vytiahli, otvorili dalsiu frontu v medialnej vojne medzi zapadnym a vychodnym svetom.
Pozri sa na clanky F.Smetanu ( tu na VN ) aku techniku a technologie maju Cinania, a potom si precitaj media, ako pisu o tom.
Presne rovnaky problem je aj vakcinami. My ich nemame, preto ohovarame druhych, aby neprisli urcite skupiny o ksefty.
Co hovorila EU vlani v lete. Do 3 mesiacov ( vtedy este mysleli, ze ucinnost vakcin bude trojmesacna) treba zaockovat 2/3 obyvatelstva a EU objednala 1200 milionov davok. Za 3 mesiace vsak dodali len 88 milionov (vdLeyenova).
Tak o com hovorime?
Kto tu koho podvadza?
Orban objednal v januari 2021 z Ruska a z Ciny 2 a 5 milionov vakcin. Rusi do 1. maja ukoncia dodavku vsetkych vakcin. Cinania maju este mesiac. V rovnakom case EU, ide s Astrou na sud, pre nedodrzania zmluv a dodavok. Alebo si myslis ze 24000 vakcin J&J co dostali Rakusania im pomoze z pandemie?
Skus pochopit ci citas, kto tu koho podvadza a dezinformuje. To su vsetky verejne informacie, len ich treba pozbierat.
( a pre Clansmana sice nie 100% -ne ale pisem, rozpravam a ucil som 4 jazykoch, vo viac ako tucte statoch).
Teraz je moda ohovarat Rusov bez nejmensieho dokazu. Mozu byt tu experti na registraciu, o tom som nikdy nepisal, ale zatial * nikto* nepredlozil ziadny dokaz o tom, ze ruska vakcina je neucinna, alebo je dokonca skodliva, ako to tu pisal Clansman. ( aj SUKL aj SAv vydali spravu, ze vakciny su v poriadku). A take nieco nikto nie je opravneny napisat na verejnom fore bez dokazov. ( Clansman)
A niekto si skutocne mysli, ze daju do obehu vakciny, ktore su neucinne, alebo dokonca skodlive, a to prejde v 62 statoch sveta a ti garantujem , ze u nich sedia aspon taki experti ako tu na VN. Co potom, co mam mysliet o takych diskuteroch?
A to sa ozyvas prave ty z vychodu. Kolki z vas mali/maju rusku techniku od sustruha, mikrovlnu az po zazigalnik. A boli ste strasne radi, ze to mate. Takisto sme boli vsetcia radi, ze boli sme zaockovani a nikto ani neuvazoval o tom odkial je vakcina, az teraz to smrady v EU vytiahli, otvorili dalsiu frontu v medialnej vojne medzi zapadnym a vychodnym svetom.
Pozri sa na clanky F.Smetanu ( tu na VN ) aku techniku a technologie maju Cinania, a potom si precitaj media, ako pisu o tom.
Presne rovnaky problem je aj vakcinami. My ich nemame, preto ohovarame druhych, aby neprisli urcite skupiny o ksefty.
Co hovorila EU vlani v lete. Do 3 mesiacov ( vtedy este mysleli, ze ucinnost vakcin bude trojmesacna) treba zaockovat 2/3 obyvatelstva a EU objednala 1200 milionov davok. Za 3 mesiace vsak dodali len 88 milionov (vdLeyenova).
Tak o com hovorime?
Kto tu koho podvadza?
Orban objednal v januari 2021 z Ruska a z Ciny 2 a 5 milionov vakcin. Rusi do 1. maja ukoncia dodavku vsetkych vakcin. Cinania maju este mesiac. V rovnakom case EU, ide s Astrou na sud, pre nedodrzania zmluv a dodavok. Alebo si myslis ze 24000 vakcin J&J co dostali Rakusania im pomoze z pandemie?
Skus pochopit ci citas, kto tu koho podvadza a dezinformuje. To su vsetky verejne informacie, len ich treba pozbierat.
( a pre Clansmana sice nie 100% -ne ale pisem, rozpravam a ucil som 4 jazykoch, vo viac ako tucte statoch).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899735/
No EMA sama nic neskuma, vzdy je to na ziadost vyrobcu alebo distributora, ten doda potrebne materialy a moze sa zacat kolobeh, ktory je nevyhnutny k registracii. Co je chemicka podstata vakcin? Skumaju sa jednoducho vlastnosti tej vakciny, v papieroch musis uviest, ze si pouzil Ad5 alebo Ad26, od akeho zvierata atd, zlozenie musis na obale mat tiez atd. No J&J poslal papiere do EMA v rovnakom case ako Sputnik V, lenze Rusi nedodali vsetky informacie, bez nich nebude registracia a vyroba max pre staty mimo EU. Inak pri registracii samozrejme J&J uviedol, ktore zavody budu vakcinu vyrabat a kazda sarza sa porovnava s tou prvou, ktora sa doruci EMA pre kontrolu. Tento proces je cisto odborny a neverejny, takze media o tom informuju podla svojej kvality, kedze doteraz sa podobne veci nemuseli riesit takto verejne. Nez budes pisat o podvodoch, radsej si zopakuj gramatiku, lebo nomativ pluralu ovladas fakt dost biedne.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899734/
Cmelak: Podľa toho čo tu píšeš, tak si odborník na všetko. Určite vieš ako sa takému jedincovi vraví...ver alebo never, ale sú tu odborníci na registráciu liekov (vakcín), a tí len neveriacky krútia hlavou, čo za hlúposti tu vypisuješ.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899733/
Cmelak, než začneš niekoho urážať na internete, douč sa pravopis. Nebudeš pôsobiť ťak tragikomicky. A teda, hoci som aj moderátor, moje právo vyjadriť svoj názor a zapojiť sa do diskusie, tým nie je nijako dotknuté. Takže odporúčam ti, nikoho odtiaľto nevyháňaj a radšej tíško šúchaj kopýtkami, lebo si to ty, kto tu odštartoval zbytočný flame na tému, ktorá nemá s vlakmi a štrekou nič spoločné, a začal sa správať agresívne. Inde by si sa bál, ale tu, na internete, si dovolíš agresívne skákať do druhých. A nerobíš to po prvý raz, akurát teraz si narazil... Takže pekne zaraď spiatočku, pokojne nás naďalej pre obveselenie poučuj, o tom, čo všetko nevieme o Sputniku a ruskej vede a Ruskej federácii a o šéfovi všetkých lekárov sveta - na to všetko máš právo, rovnako ako my máme právo reagovať. Ale pamätaj si, že ty tu nikomu nebudeš zatvárať ústa, nikomu nebudeš zakazovať sa vyjadrovať a ani nikomu nič prikazovať. A týmto moje dopisovanie s tebou a o tebe považujem za uzavreté.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899732/
Vidis aj tu ta uviedli do omylu. Nikto vakciny chemicky kontrolovat nemoze, len na to kvalifikovane laboratoria, a * az po suhlase * vyrobcu. Vakciny analyzovat, je priemyselna spinonaz, a preto ani EMA nekontroluje chemicku podstatu vakcin, ( chranene desiatkami patentov), jedine dokumentaciu, ktoru vyrobcovia dodaju.
A keby si trochu sledoval diania, tak J&J vakcina dostala suhlas od EMY 3 tyzdne pred zahajenim seriovej produkcie. Tak co asi EMA mohla analyzovat, odhliadnuc od toho, ze ani laboratoria nema?
Media umyselne rozsiruju falosne informacie na podvedenie, popletenie verejnosti. Nic viac, a EU tomu asistuje.
A keby si trochu sledoval diania, tak J&J vakcina dostala suhlas od EMY 3 tyzdne pred zahajenim seriovej produkcie. Tak co asi EMA mohla analyzovat, odhliadnuc od toho, ze ani laboratoria nema?
Media umyselne rozsiruju falosne informacie na podvedenie, popletenie verejnosti. Nic viac, a EU tomu asistuje.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899729/
Jencik, to je márne. On nepochopí vôbec nič. O biznise nás chce poučovať človek, ktorý to slovo ani nevie napísať. Zato verí na na existenciu “šéfa prakticky všetkých lekárov na svete” a odvoláva sa na jeho autoritu. S týmto by si chcel strácať čas? V reále by si takého človeka mohol ignorovať, alebo sa mu vysmiať do tváre, tu len prejaviť poľutovanie ;)
Inak, všimni, ako málo stačilo, aby sa odrazu prestal oháňať Montgomeryho subjektívnymi názormi :D
Inak, všimni, ako málo stačilo, aby sa odrazu prestal oháňať Montgomeryho subjektívnymi názormi :D
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899727/
Moja ''neinformovanost'' je irelevantna, dolezita je sprava prislusnych kontrolov organizanicii ako EMA alebo ŠÚKL.
Cistotu vakcin vyhodnocuju prave tie certifikovane labaky a kontroluju kazdu sarzu, ktorou sa ludia ockuju. Nazor hovorcu Astry je teda nepodstatny. Co maju spolocne vojaci s vakcinou? Ano, keby sme mali ockovat a la vojaci, tak spravime prvu fazu a ked prejde, tak to vojakom pichneme, ich potencionalne nasledky su nepodstatne, to myslenie je v Rusku od WWII nezmenene. Presne rovnaku zmluvu ma aj Sputnik v Madarsku, nemozu ho sankcionovat, ak tie dodavky nedoda, Orbana zachranuje Cina a dodavky zlej EU. Pfizer Moderna Astra sa vyrabaju v Europe, UK a US ale zakazali vyvoz, ak si dobre pamatam, z EU sa viacej vakcin vyviezlo nez aplikovali v jednotlivych statoch. Agentury pisu len o buducom case, ze sa dohodli, to ale neznamena, ze vyroba aj realne zacala.
Cistotu vakcin vyhodnocuju prave tie certifikovane labaky a kontroluju kazdu sarzu, ktorou sa ludia ockuju. Nazor hovorcu Astry je teda nepodstatny. Co maju spolocne vojaci s vakcinou? Ano, keby sme mali ockovat a la vojaci, tak spravime prvu fazu a ked prejde, tak to vojakom pichneme, ich potencionalne nasledky su nepodstatne, to myslenie je v Rusku od WWII nezmenene. Presne rovnaku zmluvu ma aj Sputnik v Madarsku, nemozu ho sankcionovat, ak tie dodavky nedoda, Orbana zachranuje Cina a dodavky zlej EU. Pfizer Moderna Astra sa vyrabaju v Europe, UK a US ale zakazali vyvoz, ak si dobre pamatam, z EU sa viacej vakcin vyviezlo nez aplikovali v jednotlivych statoch. Agentury pisu len o buducom case, ze sa dohodli, to ale neznamena, ze vyroba aj realne zacala.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899726/
Tak by si spadol na rit keby si videl tovaren, kde vyrabaju Sputnika, tvoja neinformovanost este nic nedokazuje.
A nie Rusi, ale zastupca Astry povedal pred kamerami, ze maju problemy s cistotou ich vakcin.
Jednu si musime uvedomit, zapadne vakciny su vyrabane takmer vyhradne v sukromnych profitorientovanych firmach, len Trump urobili vlani v marci opatrenia na vojensku kontrolu vakcin, ktore budu v USA pouzite. Medzicasom vsak prisli volby a vieme ako to dopadlo.
U velmoci je situacia totiz ina ako na slovenskom smetisku. Dodnes nikto nevie, ci Covid nie je nahodou biologicka zbran a ani jedna velmoc si nemoze dovolit, aby niekto takto oslabil vojensku pohotovost. Len Rusi maju zdravotnictvo od jak ziva pod kontrolou vojenskeho stabu a politiky, a nemusia handrkovat, ako ti diletanti v EU s dodavatelmi.
Takmer vsetky vakciny pred 1989 boli v statoch RVHP vyrabane na zaklade ruskych vakcin a vyvoja, resp podla spolocneho vyvoja. To, ze boli vyrabane v kazdom state, kde bola k dispozicii technologia je druha vec.
A to dodrbala EU tiez, ze namiesto licencii uzatvarala zmluvy na dodavku ( byznis ak hovado, ale nikto si neuvedomil, ze ani jeden vyrobca nemal ani len pribliznu kapacitu na vyrobu potrebneho mnozstva. Preto sme tam, kde sme. Napriek tomu ze Bill Gates vlani v marci upozornil zastupcov EU, aby urychlene zacali stavat* statne* vyrobne kapacity, lebo o nato ani jedna profitorientovana firma nebude mat prostriedky a chut - v EU nic sa nestalo ).
Keby vlastnili licencie, tak uz po celej Europe by mohli vyrabat vakciny a nemuseli by sme cakat na dobru volu Americanov ( vydieranie).
Co sa tyka vyroby Sputniku v zahranici, obrat sa doverou na spravodajske agentury, ktore tu informaciu rozsirili ( dnes napr Reuters).
A nie Rusi, ale zastupca Astry povedal pred kamerami, ze maju problemy s cistotou ich vakcin.
Jednu si musime uvedomit, zapadne vakciny su vyrabane takmer vyhradne v sukromnych profitorientovanych firmach, len Trump urobili vlani v marci opatrenia na vojensku kontrolu vakcin, ktore budu v USA pouzite. Medzicasom vsak prisli volby a vieme ako to dopadlo.
U velmoci je situacia totiz ina ako na slovenskom smetisku. Dodnes nikto nevie, ci Covid nie je nahodou biologicka zbran a ani jedna velmoc si nemoze dovolit, aby niekto takto oslabil vojensku pohotovost. Len Rusi maju zdravotnictvo od jak ziva pod kontrolou vojenskeho stabu a politiky, a nemusia handrkovat, ako ti diletanti v EU s dodavatelmi.
Takmer vsetky vakciny pred 1989 boli v statoch RVHP vyrabane na zaklade ruskych vakcin a vyvoja, resp podla spolocneho vyvoja. To, ze boli vyrabane v kazdom state, kde bola k dispozicii technologia je druha vec.
A to dodrbala EU tiez, ze namiesto licencii uzatvarala zmluvy na dodavku ( byznis ak hovado, ale nikto si neuvedomil, ze ani jeden vyrobca nemal ani len pribliznu kapacitu na vyrobu potrebneho mnozstva. Preto sme tam, kde sme. Napriek tomu ze Bill Gates vlani v marci upozornil zastupcov EU, aby urychlene zacali stavat* statne* vyrobne kapacity, lebo o nato ani jedna profitorientovana firma nebude mat prostriedky a chut - v EU nic sa nestalo ).
Keby vlastnili licencie, tak uz po celej Europe by mohli vyrabat vakciny a nemuseli by sme cakat na dobru volu Americanov ( vydieranie).
Co sa tyka vyroby Sputniku v zahranici, obrat sa doverou na spravodajske agentury, ktore tu informaciu rozsirili ( dnes napr Reuters).
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899722/
Tento príspevok bol redakciou označený ako nevhodný.