Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Tvoj problém spočíva v tom, že máš v informáciách hokej. Áno, Sputnik V môže mať lepší dizajn než Astra, lenže keď nemôžeš skontrolovať, či továreň na výrobu vakcíny nevyzerá ako tá v USA, kde mali vyrábať J&J, tak ti nikto zodpovedný nedá svoj štempeľ. Môže sa ti to nepáčiť, ale to tak všetko. V Československu sa väčšinovo ockovalo vakcinami vyrobenými v ČSSR, sovietskych bolo minimum, ti poskytli len know how. Takisto sa Sputnik V nevyrába v Číne ani Mexiku, ide len o dohodu, žeby sa to tak malo v budúcnosti stať, no zatiaľ sa tak najskôr nedeje. Takisto do Maďarska neboli dodané 2 milióny vakcín Sputnik V, to môžeš aj v tej tabuľke nižšie vidieť. Suma sumárum, problém ruskej vakcíny je práve neochota tých hore plniť medzinárodné podmienky, kvôli tomu sa nemôžeme pohnúť ďalej.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899717/
Este tolko. Rusku vakcinu pouzivaju v 62 statoch sveta, vyrabaju v Rusku, v Cine, v Indii,v Argentine, v Srbsku, a prave bola v spravach, ze aj Mexiko spustilo vyrobu. Zrejme vsetcia su drbnuti, nevedia o teba a o kvalitach tvojich informatorov - a slepo veria ruskej propagande.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899715/
Jarof, ono je to lepšie než si myslíš. Jemu už odpisovať nebudem, lebo to je mrhanie časom a energiou. Zvykol som si niektorých ľudí ignorovať. Ale neviem, či vieš, že Frank Ulrich Montgomery je celoživotný odborový funkcionár, ktorý to dotiahol na vysoký post vo WMA, kde je de facto “dvojkou”. Lekárske odbory - poznáš to aj u nás. Rečnícka otázka: ako simplexný musí byť jedinec, aby o takomto človeku tvrdil, že ''...teraz sefuje prakticky vsetkym lekarom na svete.'' Chápeš, ak si lekár kdekoľvek na svete a možno aj v priľahlých galaxiách, tak podľa tohto lumena, ktorý, na rozdiel od nás neváha ''preťažovať svoju mozgovú kapacitu'' a útočí tu na iných, je Frank Ulrich tvoj šéfino. :D Ale neviem, čo na to povie Tedros Adhanom Ghebreyesus... :p
A teda poďme ďalej. Každý, kto dosiaľ o F. U. Montgomerym nepočul, si môže zistiť, že ide o... o infektológa? O virológa? Nie, ide o rádiológia. Naslovo vzatý odborník na vakcíny - rádiológ a odborársky šéf. Kvalifikácia, pred ktorou máme v bázni skoniť naše hlavy, ak vyriekne svoj subjektívny (a predpokladajme, že len čiastočne odborný) názor na ktorúkoľvek z vakcín. A teda, osobne poznám minimáne troch odborníkov, ktorí sú podstatne kvalifikovanejší, aby sa vyjadrovali k tejto problematike. Preto názor F. U. Montgomeryho, čoby kriticky mysliaci človek, síce beriem do úvahy a rešpektujem, ale beriem ho do úvahy a rešpektujem iba ako názor rádiológa. Bez štipky irónie.
Ale teda poďme ešte o kúsok ďalej. Existujú celkom zaujímavé publicisitické príspevky na tému F. U. Montgomery a jeho názory na kauzu údajného podplácania lekárov. Alebo aj o jeho názoroch na nosenie rúšok, ktoré neskôr vzal späť a verejne sa za ne ospravedlnil. Komu sa nechce googliť, môže sa zorientovať podľa wikipédie.
Ale teda, blbec je zrejme každý, kto si dovolí vysloviť čo i len najmenšie pochybnosti o vakcíne Sputnik (kopa takýchto blbcov musí žiť aj v Brazíli, lebo hoci krajina s Rusmi paktuje v rámci BRICS, tak Sputnikom zatiaľ očkovať nechce), nevediac, čo hovorí šéf všetkých lekárov na svete a v priľahlých galaxiách. Darmo v takej situácii vysvetľovať, že je individuálnou vecou každého z nás, čo si nechá pichnúť a či vôbec niečo. A že pokiaľ ide o Sputnik, akékoľvek pochybnosti môže najľahšie rozptýliť jeho výrobca, ak by chcel.
Jarof, aspoň my dvaja sme sa pobavili. A isto nielen my dvaja... Pritom tak málo to chce: len si zachovávať zdravý rozum, kritický úsudok a štipku pokory aj v týchto čudných časoch. Aspoň vidno, prečo som včera písal, či je nutné viesť debatu o vakcínach na VN. Pritom to začalo nevinne: iba touto jednou otázkou a formulovaním vlastného názoru, čo by som si - pokiaľ mám právo rozhodovať o svojom živote a zdraví - nechal aplikovať aj hneď, s čím by som radšej, pre odôvodnené pochybnosti, radšej chvíľu počkal. Nebolo treba ani tvrdiť, že Sputnik by som nedovolil a bla, bla, bla... práve naopak, kto z mojich spoluobčanov chce, nech si ho slobodne nechá vraziť do žíl čím skôr. Ale nech ma láskavo nikto nepresviedča, že mám spraviť to isté, lebo veď odborár - rádiológ radí... :D
A teda poďme ďalej. Každý, kto dosiaľ o F. U. Montgomerym nepočul, si môže zistiť, že ide o... o infektológa? O virológa? Nie, ide o rádiológia. Naslovo vzatý odborník na vakcíny - rádiológ a odborársky šéf. Kvalifikácia, pred ktorou máme v bázni skoniť naše hlavy, ak vyriekne svoj subjektívny (a predpokladajme, že len čiastočne odborný) názor na ktorúkoľvek z vakcín. A teda, osobne poznám minimáne troch odborníkov, ktorí sú podstatne kvalifikovanejší, aby sa vyjadrovali k tejto problematike. Preto názor F. U. Montgomeryho, čoby kriticky mysliaci človek, síce beriem do úvahy a rešpektujem, ale beriem ho do úvahy a rešpektujem iba ako názor rádiológa. Bez štipky irónie.
Ale teda poďme ešte o kúsok ďalej. Existujú celkom zaujímavé publicisitické príspevky na tému F. U. Montgomery a jeho názory na kauzu údajného podplácania lekárov. Alebo aj o jeho názoroch na nosenie rúšok, ktoré neskôr vzal späť a verejne sa za ne ospravedlnil. Komu sa nechce googliť, môže sa zorientovať podľa wikipédie.
Ale teda, blbec je zrejme každý, kto si dovolí vysloviť čo i len najmenšie pochybnosti o vakcíne Sputnik (kopa takýchto blbcov musí žiť aj v Brazíli, lebo hoci krajina s Rusmi paktuje v rámci BRICS, tak Sputnikom zatiaľ očkovať nechce), nevediac, čo hovorí šéf všetkých lekárov na svete a v priľahlých galaxiách. Darmo v takej situácii vysvetľovať, že je individuálnou vecou každého z nás, čo si nechá pichnúť a či vôbec niečo. A že pokiaľ ide o Sputnik, akékoľvek pochybnosti môže najľahšie rozptýliť jeho výrobca, ak by chcel.
Jarof, aspoň my dvaja sme sa pobavili. A isto nielen my dvaja... Pritom tak málo to chce: len si zachovávať zdravý rozum, kritický úsudok a štipku pokory aj v týchto čudných časoch. Aspoň vidno, prečo som včera písal, či je nutné viesť debatu o vakcínach na VN. Pritom to začalo nevinne: iba touto jednou otázkou a formulovaním vlastného názoru, čo by som si - pokiaľ mám právo rozhodovať o svojom živote a zdraví - nechal aplikovať aj hneď, s čím by som radšej, pre odôvodnené pochybnosti, radšej chvíľu počkal. Nebolo treba ani tvrdiť, že Sputnik by som nedovolil a bla, bla, bla... práve naopak, kto z mojich spoluobčanov chce, nech si ho slobodne nechá vraziť do žíl čím skôr. Ale nech ma láskavo nikto nepresviedča, že mám spraviť to isté, lebo veď odborár - rádiológ radí... :D
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899709/
Zaočkovaných bude potrebné nejako vizuálne odlíšiť, hodil by sa symbol žltej injekčnej striekačky prišitý na viditeľnom mieste na odeve viditeľný najmenej na 15 metrov. U osôb očkovaných oboma dávkami sa použijú symboly dva. V okolí symbolov bude zakázané umiestňovať akékoľvek iné symboly alebo nápisy, aby nemohlo dôjsť k zámene. Súčasne by sa zakázalo prekrývanie symbolov inými symbolmi alebo nápismi. Za zníženej viditeľnosti sa budú používať symboly v retroreflexnom vyhotovení pričom platí vyššie uvedené.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899697/
Miro79, sú ľudia, ktorí si označenie idiot vyslovene pýtajú :) Ak ide o kódex a jeho výklad a mám ho vykladať ja ako jeden z modov, tak beriem do úvahy kontext a tiež ďalšie pravidlá kódexu. Nemyslím si, že cieľom bolo, aby sa VN stalo politicky korektnou stránkou a aby sme tu viac nikoho, kto si to zaslúži (a len na politickej scéne takých zopár je!), nemohli nazvať pravým menom.
Bez urážky, verím, že aj Samkoh, ktorý toho idiota namietal, to bude ochotný nejako stráviť. A tiež by bolo fajn, keby aj medzi nami, adminmi a modmi, panovalo povedomie, načo máme kódex, ako tu ktosi upozornil a Zbyněk linkol... Aspoň tak to vidím ja.
Bez urážky, verím, že aj Samkoh, ktorý toho idiota namietal, to bude ochotný nejako stráviť. A tiež by bolo fajn, keby aj medzi nami, adminmi a modmi, panovalo povedomie, načo máme kódex, ako tu ktosi upozornil a Zbyněk linkol... Aspoň tak to vidím ja.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899694/
Cmelak: Čo tak sa venovať radšej modelárstvu, v ktorom si (aspoň v to dúfam) väčší odborník. Táto debata k ničomu nevedie. Iba čo sa ešte viac rozhádate.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899689/
Topky.sk predvcerom
Ale to sa nepatri na WEB strane, aby si od hocikoho tahat informacie. To je vyhradne tvoja uloha.
Aby si nemusel pretazit tvoju mozgivu kapacitu. Tu som ti vykopiroval co povedal pan Montgomery
''Vznikla vo vyhlásenom výskumnom stredisku Nikolaja Gamaleja. A Rusi boli vždy dobrí v prevencii a vakcínach. Očkovanie, ktoré sa dostávalo z Ruska do Nemeckej demokratickej republiky, bolo lepšie než to v západnom Nemecku,'' uznal.
Ale to sa nepatri na WEB strane, aby si od hocikoho tahat informacie. To je vyhradne tvoja uloha.
Aby si nemusel pretazit tvoju mozgivu kapacitu. Tu som ti vykopiroval co povedal pan Montgomery
''Vznikla vo vyhlásenom výskumnom stredisku Nikolaja Gamaleja. A Rusi boli vždy dobrí v prevencii a vakcínach. Očkovanie, ktoré sa dostávalo z Ruska do Nemeckej demokratickej republiky, bolo lepšie než to v západnom Nemecku,'' uznal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899688/
''...teraz sefuje prakticky vsetkym lekarom na svete.''
Pekné, že bez bázne a hany si dovolíš na mňa útočiť a sám napíšeš takúto koninu. A preto viac s tebou na tému vakcíny nemám o čom. Zabitý čas. Na rozdiel od teba, viem, že doktorát nemám ani z medicíny ani biológie ani biochémie ani príbuzného odboru. A preto som ochotný načúvať názorom rôznych ľudí. Najmä však odborníkom. Medzi, ktorých, žiaľ, nepatríš. A si taký zaslepený, že ani nerozumieš alebo nechceš rozumieť tomu, že ja žiadnu vakcínu ''neohováram'', ale o to si agresívnejší. Tak si to tu, na internete, uži, lebo tu ti to v pohode prejde...
:D
Pekné, že bez bázne a hany si dovolíš na mňa útočiť a sám napíšeš takúto koninu. A preto viac s tebou na tému vakcíny nemám o čom. Zabitý čas. Na rozdiel od teba, viem, že doktorát nemám ani z medicíny ani biológie ani biochémie ani príbuzného odboru. A preto som ochotný načúvať názorom rôznych ľudí. Najmä však odborníkom. Medzi, ktorých, žiaľ, nepatríš. A si taký zaslepený, že ani nerozumieš alebo nechceš rozumieť tomu, že ja žiadnu vakcínu ''neohováram'', ale o to si agresívnejší. Tak si to tu, na internete, uži, lebo tu ti to v pohode prejde...
:D
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899683/
O akych autoritach rozpravas? O tu zberbu, ktora sa hromazdila v EMA.
Ti len tak dokumenty vedia citat, a to im zrejme stacilo na take fleky. Odbornici ich obchadzaju na stovky kilometrov. Ryba smrdi od hlavy!
Nakoniec kazdy z nas si moze vybrat taku vykcinu co mu ponukaju, ale *to neopravnuje nikoho, ani teba,* aby si to ohovaral hociktoru inu.
Mozno, ze by si mal dat ban sebe na nejaky cas.
Ti len tak dokumenty vedia citat, a to im zrejme stacilo na take fleky. Odbornici ich obchadzaju na stovky kilometrov. Ryba smrdi od hlavy!
Nakoniec kazdy z nas si moze vybrat taku vykcinu co mu ponukaju, ale *to neopravnuje nikoho, ani teba,* aby si to ohovaral hociktoru inu.
Mozno, ze by si mal dat ban sebe na nejaky cas.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899681/
Presne si popisal seba, cloveka, ktory rozumie veci asi tolko ako sliepka abecede. Prepac.
Rozdelujes ty spolocnost a nie ti ktori tvrdia, ze vsetky vakciny su uzitocne, a snad ides spochybnit vyrok lekara, ktory teraz teraz sefuje prakticky vsetkym lekarom na svete, pana Montgomeryho. Pekne, ze take osobnosti mane tu na VN.
Skutocne pozom skoda to pokracovat.
Rozdelujes ty spolocnost a nie ti ktori tvrdia, ze vsetky vakciny su uzitocne, a snad ides spochybnit vyrok lekara, ktory teraz teraz sefuje prakticky vsetkym lekarom na svete, pana Montgomeryho. Pekne, ze take osobnosti mane tu na VN.
Skutocne pozom skoda to pokracovat.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899680/
Feroo, nebudem zachádzať do detailov, ale poviem to tak, že ak Sputnik budú vyrábať v Nemecku alebo Taliansku pod kontrolou tamojších autorít (ktoré tiež nie sú bezchybné - ale to je iná téma), tak má Sputnik, aj podľa názorov viacerých odborníkov, predpoklady byť zrejme veľmi dobrou alternatívou. Takže verím, že z mojej odpovede pochopíš, prečo ja osobne beriem dosť vážne názory, že v tomto momente ešte Sputnik radšej nie a že ti je jasné, že fakt, že je to vakcína pochádzajúca z Ruska, v tom sám osebe rolu nehrá. Plus, myslím, že ak sa vydáš touto cestou, tak si dokážeš domyslieť, prečo má výrobca také problémy s dodaním potrebnej dokumentácie... Ale ako som povedal, do tejto debaty sa nechcem nechať zatiahnuť, lebo vzhľadom na to, kto tvorí osadenstvo VN (vrátane) mňa, nejaký osoh v nej nevidím. Ale pýtal si sa a ja som odpovedal.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899674/
Veru áno, Černobyľ. Presne pred 35 rokmi zomierali prvé obete na následky ožiarenia.
K tomu sputniku. Clansman, nejdem spochybňovať tvojich známych, ktorí neveria tejto vakcíne, ale prečo sa Nemecko, Taliansko, Španielsko a ktovie kto ešte dohadujú o jeho výrobe u seba ''doma''? U nás máme hlavne uvedomelé postoje a západ robí kšefty.
K tomu sputniku. Clansman, nejdem spochybňovať tvojich známych, ktorí neveria tejto vakcíne, ale prečo sa Nemecko, Taliansko, Španielsko a ktovie kto ešte dohadujú o jeho výrobe u seba ''doma''? U nás máme hlavne uvedomelé postoje a západ robí kšefty.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899673/
Medzinarodny ockovaci preukaz uz davno existuje, maly zosit, v ktorom cestovatelom po svete vyznacuju ockovania, ktore absolvovali. Dcere a zatkovi vo Svajci do neho pripisal datum a Modernu a o dalsom rozhodnu neskor.