Off Topic
Diskusia o témach, ktoré sa netýkajú železnice.
Podradené diskusné témy
Táto diskusná téma je ukončená a nie je v nej možné pridávať diskusné príspevky.
Neviem kolko mas rokov, ale desiatky rokov nas veselo ockovali ruskymi vakcinami a vsetcia sme tu. Nikoho ani len nenapadlo o tom pochybovat. To len teraz je politicky bonmot deklasovat Rusov.
Ked uz sef svetoveho zväzu lekarov F.U. Montgomery tvrdi, ze ruska vakcina je lepsia ako zapadne, neviem odkial beru ludia informacie o opaku? Medzicasom Rusi ( ak EU prave nesankcionuje ich, ako teraz ) vyrabaju medikamenty na najmodernejsej svetovej technologii.
A pozri sa na zoznamy vyvojarov zapadnych medikamentov, medzi nimi takmer nenajdes cloveka z EU a z USA, vsetcia su kupeni experti z Indie, z Ruska, z Madarska, z Izraela az po Cinu. ( Pfizer je na tretinu cinska firma a sefom firmy je Ind, Zeneca vyraba v Indii).
Takze taketo geopoliticke dristy su jedine na to, aby pripravili trhy a ksefty “spriatelenym” vyrobcom, a nemaju s kvalitou vakcin nic spolocneho.
Uvedom si o ake prachy tu ide.
Na Zemi zije cca 8 mlrd osob, ked 2/3 chcu zaockovat, je to cca 6 mlrd osob. Ked jedna vakcina stoji 20€ predstav si tu sumu ( napis nuly na papier ).
A mozno ti uslo, vlani v tomto case urcite kruhy vo velkom nakupovali podiely vo farmafirmach......... a niektori uradnici v EU su priamo spojeni dodnes s tymi firmami.
Ked uz sef svetoveho zväzu lekarov F.U. Montgomery tvrdi, ze ruska vakcina je lepsia ako zapadne, neviem odkial beru ludia informacie o opaku? Medzicasom Rusi ( ak EU prave nesankcionuje ich, ako teraz ) vyrabaju medikamenty na najmodernejsej svetovej technologii.
A pozri sa na zoznamy vyvojarov zapadnych medikamentov, medzi nimi takmer nenajdes cloveka z EU a z USA, vsetcia su kupeni experti z Indie, z Ruska, z Madarska, z Izraela az po Cinu. ( Pfizer je na tretinu cinska firma a sefom firmy je Ind, Zeneca vyraba v Indii).
Takze taketo geopoliticke dristy su jedine na to, aby pripravili trhy a ksefty “spriatelenym” vyrobcom, a nemaju s kvalitou vakcin nic spolocneho.
Uvedom si o ake prachy tu ide.
Na Zemi zije cca 8 mlrd osob, ked 2/3 chcu zaockovat, je to cca 6 mlrd osob. Ked jedna vakcina stoji 20€ predstav si tu sumu ( napis nuly na papier ).
A mozno ti uslo, vlani v tomto case urcite kruhy vo velkom nakupovali podiely vo farmafirmach......... a niektori uradnici v EU su priamo spojeni dodnes s tymi firmami.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899671/
Miro79, kto ťa núti očkovať sa? Nepreháňaj. Nútenie a donútenie, keď sa naňho podujmú orgány verejnej moci, vyzerá ''trošku'' inak. Treba rozoberať? Myslím, že ak raz príde deň, že nás nútiť skutočne začnú, tak to všetci spoznáme.
:)
Alebo inak: tak nás teraz nútia, že zaočkovaní poväčšinou nie sú ani tí, u ktorých by to dávalo najväčší zmysel. Pritom mňa by ani nútiť nemuseli a súhlasil by som. Z veľmi dobrých osobných dôvodov, no vedomý si rizík, ktoré očkovanie - a zvlášť narýchlo vyvinutými vakcínami - v sebe obnáša. A hovorím to na rovinu, rovnako ako nemám problém si priznať, že ešte vlani na jeseň som to videl presne opačne a vo veci očkovania proti covid-19 som zastával veľmi zdržanlivý postoj.
:p
Asi jediné, čo by som v tomto momente neriskol, je Sputnik. Nie z politických či ideologických dôvodov, pre ktoré by mi zrejme prekážali vakcíny od Sinopharm a iných čínskych výrobcov, ale preto, čo o Sputniku viem z pre mňa dosatočne dôveryhodných zdrojov, vrátane osôb, o ktorých odbornosti a osobnej integrite nemám dôvod pochybovať.
:/
Prečo to ale celé píšem? Rešpektujem, že na takúto vážnu tému má každý svoj vlastný názor. Ale nerozumiem tomu, prečo si svoje názory na covid-19 a vakcináciu treba ventilovať práve na VN. A stále dokola. Iste, tento raz sme aspoň v sekcii OT. Ale už tu lietajú silné slová (tí ''idioti'' sa už riešili aj vo vlákne VN), teraz tu zase počúvame niečo o donútení... Chlapi, nič v zlom, nikomu nechcem kaziť zábavu, ale držte nejaký štandard. A Miro79, teba ak skutočne niekto núti, aby si sa proti svojej vôli dal vakcinovať, napíš mi PM a poradím ti, ako vec riešiť právnou cestou.
Alebo inak: tak nás teraz nútia, že zaočkovaní poväčšinou nie sú ani tí, u ktorých by to dávalo najväčší zmysel. Pritom mňa by ani nútiť nemuseli a súhlasil by som. Z veľmi dobrých osobných dôvodov, no vedomý si rizík, ktoré očkovanie - a zvlášť narýchlo vyvinutými vakcínami - v sebe obnáša. A hovorím to na rovinu, rovnako ako nemám problém si priznať, že ešte vlani na jeseň som to videl presne opačne a vo veci očkovania proti covid-19 som zastával veľmi zdržanlivý postoj.
:p
Asi jediné, čo by som v tomto momente neriskol, je Sputnik. Nie z politických či ideologických dôvodov, pre ktoré by mi zrejme prekážali vakcíny od Sinopharm a iných čínskych výrobcov, ale preto, čo o Sputniku viem z pre mňa dosatočne dôveryhodných zdrojov, vrátane osôb, o ktorých odbornosti a osobnej integrite nemám dôvod pochybovať.
:/
Prečo to ale celé píšem? Rešpektujem, že na takúto vážnu tému má každý svoj vlastný názor. Ale nerozumiem tomu, prečo si svoje názory na covid-19 a vakcináciu treba ventilovať práve na VN. A stále dokola. Iste, tento raz sme aspoň v sekcii OT. Ale už tu lietajú silné slová (tí ''idioti'' sa už riešili aj vo vlákne VN), teraz tu zase počúvame niečo o donútení... Chlapi, nič v zlom, nikomu nechcem kaziť zábavu, ale držte nejaký štandard. A Miro79, teba ak skutočne niekto núti, aby si sa proti svojej vôli dal vakcinovať, napíš mi PM a poradím ti, ako vec riešiť právnou cestou.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899669/
Zase citas tu tabulku z druhej strany. Jedina vypovedna hodnota je v konecnom cisle. 273 zaockovanych ludi umrelo. Vsetko ostatne je totalne nepodstatne.
Zalostne malo dodavaju Americania. Rusi za tri mesiace dodali vsetko co bolo objednane ( 2 mil davok), od nich chodia zasielky Po stotisic kusoch ( tento tyzden 480 tisic), od Pfizeru ani 100tisic nedoslo a ostatni este menej dodavaju. Rakusaci objednali 2,4 mil Johnsson a dostali 24 tisic! Bravo. A ti chcu vydavat ockovacie pasy a podobne nezmysli.
Aj Nemci dosli vcera na to, ze na 100 tisic obyvatelov dostali menej vakcin ako je europsky priemer, zato Malta a Cyprus dostali dvojnasobne viac ( vsak sudr, Kyriakides ( CY) - jej praca bola “honorovana” z tajnych zdrojov sumou 4 mil dolarov). Dufam, ze sampinoni antikorupcie stihnu otvorit hubu.
Zalostne malo dodavaju Americania. Rusi za tri mesiace dodali vsetko co bolo objednane ( 2 mil davok), od nich chodia zasielky Po stotisic kusoch ( tento tyzden 480 tisic), od Pfizeru ani 100tisic nedoslo a ostatni este menej dodavaju. Rakusaci objednali 2,4 mil Johnsson a dostali 24 tisic! Bravo. A ti chcu vydavat ockovacie pasy a podobne nezmysli.
Aj Nemci dosli vcera na to, ze na 100 tisic obyvatelov dostali menej vakcin ako je europsky priemer, zato Malta a Cyprus dostali dvojnasobne viac ( vsak sudr, Kyriakides ( CY) - jej praca bola “honorovana” z tajnych zdrojov sumou 4 mil dolarov). Dufam, ze sampinoni antikorupcie stihnu otvorit hubu.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899664/
Ti idioti su skor marketeri Sputniku V, pretoze z tej tabulky vyplyva, ze dodavaju zalostne malo vakcin a su podavane skor mladsim ludom, nehovori to nic o ucinnosti vakcin.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899661/
A tu idioti nútia očkovať každého...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899660/
Ked dotycny to robi z politickych dovodov ( ako to robia u nas, ale aj v celej EU vcetne Madarska) ti nic ine nezasluzia, len ich nazvat pravym menom. Ockovanie je dobrovolne a kiezby bola uz u nas taka situacia ako v Madarsku, ze si mozes vybrat zo 6 vakcin, tak by bola Europa uz davno po pandemii.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899659/
Samkoh, tvoje osobné nastavenie síce rešpektujem, ale ako mod pripomínam, že v zmysle kódexu je zakázané iba používanie hrubých vulgarizmov.
Samotné slovo idiot označujúce osobu s hlbokou mentálnou zaostalosťou za takýto hrubý vulgarizmus považovať, podľa môjho názoru, zrejme ani nemožno. Dokonca v určitom kontexte vôbec nepôjde o vulgarizmus.
;)
Samozrejme, iná situácia by nastala, ak by Čmelák nazýval idiotom teba, mňa, alebo hociktorého iného diskutujúceho. Ale nič také sa nestalo, takže to skúsme nepreháňať.
Samotné slovo idiot označujúce osobu s hlbokou mentálnou zaostalosťou za takýto hrubý vulgarizmus považovať, podľa môjho názoru, zrejme ani nemožno. Dokonca v určitom kontexte vôbec nepôjde o vulgarizmus.
;)
Samozrejme, iná situácia by nastala, ak by Čmelák nazýval idiotom teba, mňa, alebo hociktorého iného diskutujúceho. Ale nič také sa nestalo, takže to skúsme nepreháňať.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899655/
Problem je v tom, ze idioti stale spochybnuju ockovanie ( v Madarsku cela opozicia) tak vlada ( zdravotny stab) nechala urobit ten prehlad. Jedine z toho je smerodatne, ze z poctu cez 4 mil podanych vakcin maju len 273 obeti ( z neockovanych obcas denne viac), co je cca 0,0091%. Tato pravdepodibnost je daleko nizsia, ze ti padne tehla na hlavu. Podobne tabulky boli zverejnene v Anglicku. Tam za prvy mesiac ockovania ani jeden zaockovany clovek nad 80 rokov sa nedostal s Covid chorobou do nemocnice a tych málo co predsa dostali Covid vylezali chorobu doma.
Madarski sluhovia sorosa, samozrejme poslali tabulku do Pfizera, aby z toho vytlkali politicky skandal. Nepodarilo sa.
A nase media sa snazia vysledky tiez vykrucat, namiesto ockovania.
Madarski sluhovia sorosa, samozrejme poslali tabulku do Pfizera, aby z toho vytlkali politicky skandal. Nepodarilo sa.
A nase media sa snazia vysledky tiez vykrucat, namiesto ockovania.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899650/
https://dennikn.sk/2366001/propagoval-ju-aj-matovic-odbornici-kritizuju-statistiku-madarskej-vlady-kde-sputnik-je-najlepsi-a-pfizer-najhorsi/?ref=tit
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899594/
**Faktická: pri takýchto tabuľkách a údajoch sa patrí vždy uviesť zdroj.**
Našiel som rovnakú tabuľku v maďarčine na stránkach maďarskej vlády s hlavičkou ''Magyarországh kormánya'' . Tiež som ju našiel na fb stránke nejakého Igora Matoviča s jeho dovetkom ** Verím, že to niekto šikovný prerobí aj do slovenčiny**. Pravosť stránok skúmať nebudem, nie som IT expert, ani štatistiku interpertovať nebudem, nezaujímam sa o covid ani sa neplánujem očkovať. U lekára som bol v tomto storočí len raz, po úraze pred 13 rokmi.
Našiel som rovnakú tabuľku v maďarčine na stránkach maďarskej vlády s hlavičkou ''Magyarországh kormánya'' . Tiež som ju našiel na fb stránke nejakého Igora Matoviča s jeho dovetkom ** Verím, že to niekto šikovný prerobí aj do slovenčiny**. Pravosť stránok skúmať nebudem, nie som IT expert, ani štatistiku interpertovať nebudem, nezaujímam sa o covid ani sa neplánujem očkovať. U lekára som bol v tomto storočí len raz, po úraze pred 13 rokmi.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899593/
Faktická: pri takýchto tabuľkách a údajoch sa patrí vždy uviesť zdroj.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899591/
Dobre ochoreli po ockovani, kedy, dalsi den, po tyzdni, po druhej davke? Imunita sa vytvara nejaky cas, ze sa clovek medzitym nakazi nie je chyba vakciny. Pfizer evidentne dodava najviac a casto sa pouziva na ockovanie najstarsich, je logicke, ze niektori ludia mozu zomriet, ale nemusi to byt nutne kvoli vakcinacii. Jednoducho bez suvislosti ma taka tabulka hodnotu pouziteho toaletneho papiere, ale menej premyslajuci uz robia zavery a vsetko vedia.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/899590/
Takže sorry, ale tvoju reakciu chápem tak, že sa zrejme nevieš zmieriť s faktom, že ak niekto deklasuje Ruskú federáciu, tak predovšetkým najvyšší predstavitelia Ruskej federácie. A vieš čo? Nemám im za zlé ich postoje, lebo robia, niekedy ''svojsky'', +/- to, čo sa od nich očakáva - presadzujú záujmy Ruskej federácie. Prial by som si, aby rovnako presadzovali záujmy Slovenskej republiky aj jej najvyšší ústavní činitelia a vlastne komplet všetky politické elity. Poklonkovať cudzej moci, s ktorou máme navyše veľmi komplikované historické skúsenosti a ktorá sa stavia vyslovene nepriateľsky k ''spolkom'', ku ktorým sme sa dobrovoľne pridali, ako hrdý patriot za obhajobu našich záujmov nepovažujem. Ak ty áno, bohužiaľ...
Presne toto je ten typ totálne zbytočných debát a zabíjania času pri nich, ktoré nikam nevedú a len a iba rozdeľujú nielen našu VN komunitu ale v podstate celý národ. Ak si niekto myslí, že práve tu iných ohúri ''faktami'', z ktorých niektoré ani nevie poriadne interpretovať, alebo sa z nejakého dôvodu domnieva, že na jeho názore záleží natoľko, že by všetci mali mať podobný, tak sa obávam, že tu nie je na správnej adrese. Pretože tu to dosiaľ skončilo vždy rovnako - totálnym guľášom, kde sa dospelí chlapi sekali jak malí chlapci. Sorry, na tomto sa podieľať nechcem.
P.S.: Cmelak, ver, že rokov mám viac než by som si želal :) A okrem ruských vakcín som absorboval aj nejakú tú dávku dobrôt po výbuchu v Černobyle, kde teda tiež imperialistickí agenti, podľa niektorých nie príliš obhájiteľných verzií, chceli deklasovať úžasnú sovietsku vedu a jej výdobytky. Tak... a už nečakám nič menšie, než lekcie o jadrových haváriách v USA a Japonsku, nech to tu dotiahneme ad absurdum.
:D