749/751/752
Myslím si, že táto téma tu tiež dosť chýbala. Rušne radu 751 (ex. T478.1) sú podľa mňa fakt nádherné stroje, ktoré sú dnes nenahraditeľné v ťažkej nákladnej doprave na neelektrifikovaných tratiach ŽSR.
751.033-2 na Mn. vlaku v Hlohovci 7.9.2007
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/199771/
yogi : podla mna keby sa este upravil ER20 na hodnoty napr : (aspon podla mna) max rychlost 100 km/h vyšší trakčný výkon ako 1600 kw a zvýšit max taž.silu a vyhodit topny alternator a pod a dosadit večšiu pal nadrž pre zvečšenie akčneho radiusu...tak nejak by mal vyzerať rušen pre Cargo... ale škoda že je to len moja predstava......
a čo sa tyka Maximi 40 CC od Voith-Turbo : ja ju neodporučam....už iba kvoli hmotnosti a usporiadaniu by nebola vhodna pre naše trate...a hlavne ten prenos výkonu mi vadí....včade je elektirka len oni nabehnu s hydromechanikou....a kde by si zhanal ND ?? a 0 skusenosti v dielnach u nas....radšej tuto mašinu nie...
a Blue Tigre ?? neviem ale tiež ich usporiadanie ich dopredu vylučuje z mnohych (regionalnych) tratí na ktorých je mnoho oblukov s malým polomerom.....ono nove obruče niečo stoja...spytaj sa passiona..
púreto my vychadza ER ako jedna z najlepších možností
a čo sa tyka Maximi 40 CC od Voith-Turbo : ja ju neodporučam....už iba kvoli hmotnosti a usporiadaniu by nebola vhodna pre naše trate...a hlavne ten prenos výkonu mi vadí....včade je elektirka len oni nabehnu s hydromechanikou....a kde by si zhanal ND ?? a 0 skusenosti v dielnach u nas....radšej tuto mašinu nie...
a Blue Tigre ?? neviem ale tiež ich usporiadanie ich dopredu vylučuje z mnohych (regionalnych) tratí na ktorých je mnoho oblukov s malým polomerom.....ono nove obruče niečo stoja...spytaj sa passiona..
púreto my vychadza ER ako jedna z najlepších možností
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/198952/
Ad 350 001-4,asi tak nejak,ak začneš do toho počítať spotrebu,tak najak to vyjde. Taká malá perlička a myslím,že to málokto z vlaky.net prehliadol ER 20-2007,tak trochu parádne upravená ER 20a za Z N I Ž E N U cenu /samozrejne ovplyvňuje ju kurz SKK - EUR/,ale 40-45mil.je veľmi zaujímavé.Nie špatným tech.riešením je i maxima 40CC/žiaľ ešte málo najazdených skúšobných km a počet prototypov len 2ks/,tak isto riešenie BLUE TIGROV-hlavne piata séria je viac ako zaujímavá.
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/198950/
no a este si do týchto masiniek ešte raz pichnem...
mam ti mašinky rad a nieco som už s nimi zažil ale stle je to len kus železa ktorý je povečsinou v dost zlom stave....
a k tomu že vravim že je to vrak....mno nie som skusobny komisar...nespim v depe ani na trati...ale ked viem že aký je rok výroby a ich technický stav tak co mozem povedat ??? všetky su vraky !!!! namiesto nich už mali byt dsavno nove rušne napr.ER20
ked si len vezmem ze rusne (751/2) nesplnaju ani jednu emisnu euronormu....na svoj objem motora maju dost slaby vykon,obrovsku hlucnost,a povecsine nehygienicke priestory pre firu a svojou jedinečnostou (nepoznanie a nemoznost opravit/zohnat ND s vynimkou Ciech) su na podnikanie v doprave nepoužitelne....teraz v sucastnosti ked sa zeleznica v europe rucat spolocenske a technicke bariery ked v sucasnosti su cca 3-4 vyrobcovia lokomotiv v europe (nie v každom state po 10 ako dakedy... ) ktorý sa snazia rusne maximalne unifikovat a vylepsovat a poskytuju este aj zarucny apozarucny servis (na zapade sa nekupuje iba tovar ako kus niecoho ale tovar s balikom sluzieb !!!!vsakze ZOS-ky... 750a 4 nechame bokom... )a stale vylepsuju stroje.....to su rušne a nie naše 37 ročne prehistoricke vyoravky !!!! ktore su maximalne pouzitelne len u nas....takže o tom vravim.....ano je bieda s ND nie su koruny nie su možnosti....ale este sa oplati vrazat koruny do takých vrakov ??? preco nespravime nieco take ako OBB ???
kupime 100 herkulesov (trebars na lizing) ktore su moderne,spolahlive,vyborne stroje ktore nemaju problem existovat aj za hranicami ??? ...takýe ak si porovnam ER 20 a 751 tak jr to hrozný vrak !!! nic len kus zeleza ktory v dnesnej dobe nema sancu konkurovat ostatným dopravnym prostiredkom...preto ten crep....lebo ja neviem co sa deje s kazdou masinou...ale iste skusenosti s nimi mam a trochu si od nosa vidim ..tak preto...
mam ti mašinky rad a nieco som už s nimi zažil ale stle je to len kus železa ktorý je povečsinou v dost zlom stave....
a k tomu že vravim že je to vrak....mno nie som skusobny komisar...nespim v depe ani na trati...ale ked viem že aký je rok výroby a ich technický stav tak co mozem povedat ??? všetky su vraky !!!! namiesto nich už mali byt dsavno nove rušne napr.ER20
ked si len vezmem ze rusne (751/2) nesplnaju ani jednu emisnu euronormu....na svoj objem motora maju dost slaby vykon,obrovsku hlucnost,a povecsine nehygienicke priestory pre firu a svojou jedinečnostou (nepoznanie a nemoznost opravit/zohnat ND s vynimkou Ciech) su na podnikanie v doprave nepoužitelne....teraz v sucastnosti ked sa zeleznica v europe rucat spolocenske a technicke bariery ked v sucasnosti su cca 3-4 vyrobcovia lokomotiv v europe (nie v každom state po 10 ako dakedy... ) ktorý sa snazia rusne maximalne unifikovat a vylepsovat a poskytuju este aj zarucny apozarucny servis (na zapade sa nekupuje iba tovar ako kus niecoho ale tovar s balikom sluzieb !!!!vsakze ZOS-ky... 750a 4 nechame bokom... )a stale vylepsuju stroje.....to su rušne a nie naše 37 ročne prehistoricke vyoravky !!!! ktore su maximalne pouzitelne len u nas....takže o tom vravim.....ano je bieda s ND nie su koruny nie su možnosti....ale este sa oplati vrazat koruny do takých vrakov ??? preco nespravime nieco take ako OBB ???
kupime 100 herkulesov (trebars na lizing) ktore su moderne,spolahlive,vyborne stroje ktore nemaju problem existovat aj za hranicami ??? ...takýe ak si porovnam ER 20 a 751 tak jr to hrozný vrak !!! nic len kus zeleza ktory v dnesnej dobe nema sancu konkurovat ostatným dopravnym prostiredkom...preto ten crep....lebo ja neviem co sa deje s kazdou masinou...ale iste skusenosti s nimi mam a trochu si od nosa vidim ..tak preto...
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/198677/
add vychodniar : je mi to luto ze ti to tak vyznieva ale ja pisem len to co vidim alebo co pocujem od firov.....ked je stanoveny turnus a na nom by sa mali striedat tri masiny v istom poradi a ked to vydrzalo len cca mesiac a potom sa zacalo experimentovat alebo stojim si na stanici a fira sa ma spyta nahodou ci nemam (zo srandy) kluc..ale ten kluc im fakt trebalo...nasledne sa fira aj s posunnovacmi presunuli do strojovne a zacali majstrovat lebo inac by ani nemohli ist s vlakom...alebo ked (bolo to aj v telke) horela 753...a pod...tak nemam mat opravnene iste pochybnosti o steve motorovych HDV....a ako som napisal ze mam ja s nimi rozpacite skusenosti to znamena ze je to moj sukromny nazor...nikde som nenapisal ze je to sveta pravda alebo slovo bozie....niekto ich naopak moze chvalit....ale ja bohuzial nie velmi (HE)
Odkaz na príspevok: https://www.vlaky.net/diskusia/link/198500/